2017

16. 12. Brno - Vánoční Brno

rozhodčí: Vakonič, Pavol (SK)

Poslední závody letošního roku, Vánoční Brno jsme si moc užily. Holky běhaly skvěle, každá dva čisté běhy a jeden disk. Ennie v prvním jumpingu ještě ne uplně přesvědčivě, ale čistě, ve zkoušce měla moc své iniciativy, tak jsem to vzdala a agility běžela parádně a bylo to krásné 5. místo. Mesi jumping čistě, čtvrté místo, zkouška taky čistý běh, třetí místo a agility úžasný fofr běh, ale letecká houpačka, tak jsme opravovaly. Moc jsme si to užily se všemi kamarády a známými, pohodová adventní atmosféra. Teď do konce roku pauza.

video Mesi zde

video Ennie zde

2. 12. Ratenice - Zimní pohár "Czech Imp" - 5.ročník - i pro XSmall

rozhodčí: Pupík Petr (CZ)

Předposlední závody letošního roku jsme si moc užily. Stálo to za to vyrazit. Úžasné parkury Petě Pupíka nám sedly, tři čisté běhy, jednou druhé místo, dvakrát první a celkově vítěz. Perfektně vše fungovalo a skvělé ceny co jsme si odvezly. Díky všem za super den.

video Mesi zde

25. 11. Skály u Rýmařova - Skalní agi s JK Animals

rozhodčí: Pánková Lenka (CZ)

Dneska jsme si odskočily na zkoušky s jumpingem do Skal u Rýmařova. Letos podruhé na písku, parkury jsme si moc užily, ale vždy tam něco vymyslely. Jumping krásný plynulý disk, před první zkouškou jsme se trošku rozhodily, takže opět jedna skočka navíc a druhá zkouška sice doběh na třetím místě, ale odmítačka, trošku zmatek před slalomem.

video tentokrát není ;-)

12. 11. Brno - Intenzivka s Terkou Otýpkovou a Kristou Půdovou na Zetoru

Tak po delší době intenzivka, tentokrát s Kristou a Terkou Otýpkovou. Moc jsem si to užily. Kris nám tentokrát postavila parkur ne úplně tradiční a dal nám trochu zabrat, než sme se zase daly s Mesi dohromady moc nám to nešlo, ale nakonec jsme to daly. Druhou půlku u Terky už to bylo super a běhalo se nám dobře.

4. 11. Horka nad Moravou - Agility raz, dva, tři – a to hned třikrát

rozhodčí: Svobodová, Eva (CZ)

V plánu bylo potrénovat a užít si to a to vyšlo 100%. První zkouška všechny zóny, vše fungovalo jak má sice trochu improvizace, ale doběh čistě, první místo. Druhá zkouška jsem zaspala na jedné straně u skočky a tak jsem nebyla za áčkem, tam kde jsem měla, Mesi se to ještě snažila zachránit, ale bohužel, dis. Třetí zkouška taky super, nejrychlejší čas, ale skočená houpačka a tak chyba a čtvrté místo. V součtu to dalo místo třetí a dostaly jsme hezké ceny. Celkově velká spokojenost a parkury byly fajné. Ennie byla tentokrát jen v roli diváka, ale ta si to vynahradí zítra na jejím nejoblíbenějším coursingu.

video zde

29. 10. Kroměříž - Intenzivní ukončení venkovní sezóny s Dendou Lajmarovou

Trošku jsem zaryskovala a přihlásila nás na intenzivku k Denise na tento termín venku a vyplatilo se. Moc jsme si to užily. Počasí v sobotu vyšlo akorát, bylo chladněji, ale nepršelo, takže se běhalo dobře. Parkury od denisy byly hodně jiné, než na co jsme zvyklé a bylo to přesně to co potřebujeme trénovat, stahovaní a práce na blízko. první parkur byl ještě na pohodu, ale druhý nás trošku potrápil, ale nakonec jsme všechny nástrahy krásně zvládly a snad i zase trochu odblokovaly slalom a kladinu. Díky moc a snad po novém roce nějaké tréninky zopakujeme.

Snad víceméně zachycený parkur.

21. - 22. 10. - Pezinok - inTeriér Cup a Otvorené Majstrovstvá Slovenska teriérov, papillonov a šeltií 2017

rozhodčí: Wolfgang Tieber (AUT)
                 Roman Hajnala (SVK)

Den první. Jsem velice příjemně překvapená Ennie, první běh skočené áčko, ale jinak běžela hezky, 6. místo, moc psů to nedoběhlo, ani Mesi, neb se nám obnovila bolístka, kladina. Jumping běžely obě krásně, Ennie čistě, jedinná, 1. místo a Mesi jsem bohužel vytlačila před poslední skočkou, takže odmítačka, ale i tak s nejrychlejším časem 2. místo. Poslední jsme běhaly zkoušky, Ennie jsem diskla hned 2x, díky cizímu psovi na parkuru, jsme si daly opakovačku. S Mesi jsem chtěla poladit hlavně kladinu, ale úplně to neklaplo a byl to pak po dlouhé době psycho běh.

V neděli dala Ennie tři čisté běhy, agility 4. místo, zkouška druhé místo a jumping vyhrála. V celkovém součtu všech čtyř open běhů vyhrála. Když se jí chce, tak běhat prostě umí. Mesinka se za celý víkend s halou nesrovnala. Agility jedna chyba, dvě odmítnutí, ve zkoušce jsem chtěla vyzkoušet určité vedení a na poprvé se to nepovedlo, ale zbytek už to byla skoro Mesi, poslední jumping už ale neustála a poběhala si všechno ale byly tam i super pasáže. Celkově jsem moc spokojená. Parádní víkend s dobrou partou, super parkury, závody byly úžasné. Určitě jsme tam nebyly naposledy. Ennie byla tnto víkend za hvězdu.

video Ennie zde

video Mesi zde

5. 10. - 08. 10. Liberec - FCI Mistrovství světa v agility 2017

 Nejúžasnější akce roku je za námi. Bylo to boží. Nezapomenutelné zážitky. Díky všem co se podílely na této úžasné akci. Bylo opravdu na co koukat, některé běhy byly jako z jiné dimenze. Gratulace všem našim, byly jste úžasní, ustát ty nervy se pokaždé nepodařilo, ale i tak to bylo skvělé. 2x více mistři a jeden mistr světa to je prostě super. Skvěle strávený víkend s přáteli u úžasného sportu.

30. 9. Lednice / Nejdek - Burčákcup 2017

rozhodčí: Glabazňa Tomáš (CZ)

hospitantka: Gréta Kolevová (SK)

Sobotní den byl naprosto luxusní a nepokazily mi ho ani parkury, které nebyly můj šálek kávy. Závody byly jako vždy v super prostředí Jumpingdogs, burčák, kýty na rožni, sluníčko a fajn lidi. Běhání jsme pojaly spíše tréninkově, něco se povedlo více, něco méně, něco jsme rači vynechaly, ale užily jsme si to. Na závěr dne jsme pak daly ještě super vycházku z Bulhar na rozhlednu Maják.

video Mesi zde

28. 9. Brno - Mistr Ostrova 2017

rozhodčí: Pánková Lenka (CZ)

Dnešní den jsme si užily na Ostrově. Jako vždy skvělé závody, úžasné počasí a super parkury Lenky Pánkové. Bylo to dnes s Mesi o nejrychlejších časech, ale chybkách. Po dlouhé době zónečky a pak panička co dává pozdě a blbě povely. S Ennie je to vždy sázka do loterie. Vyběhla po delší agi pauze a první běh běžela krásně, druhý jsme si nerozumněly a pak už to neběží a v agi jsem ji bohužel brzo vylákala ze slalomu, ale opravily jsme v pohodě a doběhly hezky, takže jsem ji nakonec slíbila, že ji teda ještě neprodám. :D

Závody po měsíci mi nějak nesedí. Snad se budu v sobotu lépe koncentrovat ať to tolik nekazím. Díky za super den holkám a všem Ostrovanům.

video Mesi zde

video Ennie zde

24. 9. Brno - intenzivka agility s Luckou Kotáskovou (Dostálovou)

Další den místo zůstalo stejné, jen trenér se změnil. I s Luckou jsme si to moc užily, ostatně jako vždy. Parkur inspirovaný Mirjou byl peonás v některých pasážích výzvou a trošku jsme se na nich potrápily, ale snad posunuly zase dál.

opět video celého běhu zde

23. 9. Brno - intenzivka agility s Luckou Glejdurovou a Terkou Otýpkovou

Závody teď nemáme a tak aspoň trénujeme. S holkama nám to šlo skvěle, krásně jsme si zaběhaly. Nštěstí jsme v nepříznivém počasí mohly do haly. Na trénincích si už hodně věříme a běhá se nám čím dállíp, tak snad se to pvede udržet i na závodech.

video z celkového parkuru na závěr zde

 

9. - 10. 9. Fryšava - Agility víkend Fryšava s Nikol Banotovou - agility intenzivka

Parádní víkend na Vysočině, moc jsme si to užily. Mesi si skvěle zaběhala na intenzivce s Nikol, v sobotu i v neděli, plus nedělní výlet si užila i Ennie. K tomu jsme ve vonných chvílích sledovali dění v Děčíně na MČR v agility.

video zde

26. 8. Zlín - Mladcová - RÁJ na Mladcové - Kuba

rozhodčí: Dostál, Petr (CZ)

Dnešní závody, co napsat? Po delší závodní pauze jsme nějak nebyly s Mesi na stejné vlně, prostě jsme si v určitých chvílích nerozuměly, ale i tak jsme si hezké parkury Petra Dostála užily a nejvíc pak po závodech koupání. Super den se super partou, díky holky.

video ze závodu Mesi zde

2. 7. Sedlec u Mikulova - Specific summer JUMPING CUP

rozhodčí : Roháček, Pavol (SK)

Tak jsme dnes ukončily první polovinu závodní sezóny agility. Dnešní Specific summer JUMPING CUP jsme si taky moc užily, i přes pro některé bylo škaredé počasí. Trochu nám ráno pršelo, ale byla to fajn změna po těch vedrech. První jumping jsem bohužel pokazila špatným rozhodnutím, neměla jsem ten spin tam dělat, :D jinak super. Druhý jumping open „skokan roku 2017“ jsem se ztratila a špatně Mesi po slalomu navedla, jinak to bylo úžasné. Třetí už jsem se snažila a i když jsem si 2x nebyla jistá správností pořadí skoček a jednou trošku zaváhala Mesi, tak jsme doběhly pro druhé místo. S Mesi se mi běhá skvěle a jen se musím více soustředit na přesné vedení. Parkury od Pavla roháčka byly všechny úžasné a krásně se běhaly. Teď si dáme od závodění téměř dva měsíce pauzu. Budeme jen relaxovat, vycházkovat, plavat a těšíme se koncem srpna do Zlína.

video zde

1. 7. Sedlec u Mikulova - Specific summer AGI CUP

rozhodčí : Roháček, Pavol (SK)

Dnes opravdu super den v Sedleci na Specific summer AGI CUP 2017. Skvělá parta lidí, moc jsme si to užily, díky holky. No a běhání nám dnes s Mesinkou sedlo. První agi čistý běh 1. místo, zkoušku jsme zkoušely, celý běh super až před koncem jsme nedaly rozlišku kladina / tunel, jsem Mesi moc přitáhla. Druhé agi taky čitý běh a první místo, takže v součtu první. Parkury Pavla Roháčka byly super a těším se na zítřejší jumpy. Po závodech jsme se zajely vykoupat do Mikulova, úžasné koupání a tak zakončily skvělý den.

video zde

24. -25. 6. Lutopecny u Kroměříže - kvalifikační závody na MR v agility 2017

rozhodčí: Bařinková, Michaela (CZ)
                Mikkilä, Sari (FI)
                Stoel, Kees (NL)

První den se mi na kvaldách nedařilo. V první běhu jsem byla mimo, nepřítomná. Druhý běh jsem nezvládla otočku na čelo, no prostě, dnes to nešlo. Pak si holky ale parádně zaplavaly a vše šlo tak rychle, že už ve tři hodiny jsme byly na kávě ve Slatině. 

Druhý den kvalifikaček byl lepší z pohledu mého vedení a jinak opět skvělý. Snažila jsem se lépe soustředit na běh, a dnes jsme oba doběhly. První jsem teda vytvořila dvě chyby, kdy jsem vyvedla jinak Mesi na slalom než jsem chtěla a zavazela u skočky, takže spadla tyčka. Poslední parkur se mi moc líbil a sedl nám a i přes malé zaváhání jsme doběhly čistě a bylo z toho třetí místo. Úžasné závody v příjemném prostředí, hezké parkury. Počasí jsme si pak vždy užily ještě u vody. Paráda, díky všem holkám za společnost a Mesince za trpělivost.

video sobota zde

video neděle zde

foto Ivana Vranová

16. - 18. 6. Třeboň - IABC 2017

rozhodčí: Fried, Hans (AT)
                Glabazňa, Tomáš (CZ)
                Grygar, Antonín (CZ)

Úžasný prodloužený víkend je za námi. Užily jsme si to maximálně. Mesinka běhala suprově cele tři dny a já jsem ji to buď nepokazila, nebo pokazila. Super organizace celých závodů, krasné prostředí, bezva společnost, tak snad za rok zase na IABC.

Pátek, dneska nám to sedlo. Běhaly se běhy družstev. Náhodně sestavené družstvo taky sedlo, sice jsme byly jen tři, ale i tak se nám podařilo kvalifikovat do finále. Běh agility,který vůbec nevím kudy a jak jsem běžela, jsme vyhrály, jak s Mesi, tak naše družstvo. Jumping byl taky super a s Mesi jsme skončily druhé. Finále se běželo formou štafety, každá jsme běžely 2x, psiska se s tím popasovaly úžasně, ale Mesi bohužel jednou nedodělala slalom, takže dis. Holt člověk nemůže nikdy věřit všemu, Mesi má slalom spolehlivý, ale stalo se. Večer jsme vyrazily za bráchou Mercxem na grilovačku.

Sobota,  spokojená jak želva. Ranní agi dvojic se nám nevyvedlo, rozešly jsme se u áčka  a pak už nespojily. Druhý běh, jumping dvojic jsme daly, drobné zaváhání a tak až třetí. Pak následoval jumping národů a ten nám sedl taky a doběhly jsme první. Do štafety dvojic jsme se naštěstí nekvalifikovaly a tak čtvrtý běh už jsme odpočívaly. Pohár národů Češi  vyhrály.

Neděle. Ranní agility, ne moc povedený parkur, jsme zaběhly nad moje očekávání a disky jsme se myslím jen 2x.  Jumping nám naopak sedl a ten jsme vyhrály. Bohužel ve finále jsme se blbě diskly, panička zavazela, ale běh to byl úžasný a naplno.

výsledky zde

videa z pátku a soboty se bohužel na disku zničila

video neděle zde

 

10. - 11. 6. Roudnice nad Labem - kvalifikační závody pro výběr reprezentace na EO, IMCA a MS 2017

rozhodčí:  Ascenzi, Sergio (IT)
                 Bíró, Zsófi (HU)
                 Glabazňa, Tomáš (CZ)
                 Hüppe, Bernhard (AT)
                 Podmolová, Jaroslava (CZ)
                 Savikko, Seppo (FI)

Víkend plný sluníčka, dobré nálady, pohody a běhání agility. Opět taková malá víkendová dovolená. Sobota na kvaldách mega spokojenost i když výsledek 3x disk. Zkusím se snažit zítra víc, Mesinka se snaží hodně. První agi nám byla osudná rozliška, no mohla to Mesi dát, ale nedala. ;-) Druhý parkur jsem nepohlídala dostatečně skok zepředu a pak se Mesi málem přerazila na kladině. V posledním jumpingu jsem se ztratila, bohužel a takový to byl hezký běh. Vyneslo mě to jinam, než jsem chtěla a poslala jsem Mesi na skočku navíc. Ona ale šlape jako hodinky a dělá vše, co ji ukážu, bohužel. :D

Nedělní parkury byly skvělé. Ranní agility bylo super, rychlé a já už po prohlídce věděla, že ho nemám s Mesi šanci zaběhnout. Šly jsme si ho ale užít. Bohužel jsme skončily dřív, než jsem čekala. Utekla jsem Mesi moc a minula áčko a místo toho skočila dálku z boku, po opravě jsme doběhly přesně tam, kam jsem čekala, že to zvládneme, konec už byl nad moje síly. První jumping jsem zavládla ukočírovat a dokonce čistě, 9. místo ze 49. skvělých týmů. Poslední běh jsme taky doběhly, ale s odmítnutím na slalomu. Chtěla jsem Mesi dobře vyvézt, ale moc jsem ji vytlačila, tak naběhla špatně, pak už to fičelo dobře, postupovka  4,95 m/s, škoda, že po té odmítačce se nedá porovnat čas. Na bedně byly tři úžasné mudinky. Běhá se mi s Mesi skvěle, je úžasná a já musím zapracovat na rychlejším a přesnějším handlingu. My si počkáme, máme čas.
Díky všem holkám za společnost a všem nominovaným gratuluji a přeji hodně štěstí v reprezentaci.

video sobota zde    video neděle zde

sestřih od Michala Vokrouhlíka zde

3. - 4. 6. - Rapotín - Miacis cup 2017

rozhodčí: Podmolová, Jaroslava (CZ)

Víkend jsme strávily na úžasném místě v areálu Losinka na skvělých agi závodech. Počasí bylo letní, ale možnost koupání psíků byla, tak se to dalo zvládnout. Každý den se běhaly dvě zkoušky a jeden open, v sobotu agi a v neděli jumping. Parkury byly velice pohodové, Ennie i trošku zrychlila, oproti posledním závodům, v agi se dostala až na postupovku 4,29 m/s. J Ennie zkoušky 6. a 4. místo agi 5. místo. Pořád to ale není ono, jak se rozběhala. Kdybych nezaspala Mesi za áčkem u agi, tak mohly mít tři čisté běhy obě. ;-) Mesi zkoušky 4. a 2. místo agi dis.

I druhy den závodů jsme si to užily maximálně. Mesi běhala celý víkend úžasně, pozorně. Dneska první zkouška čistě, 3. místo, ve druhé jsme zkoušely variantu vedení, která nedopadla ale super běh i když dis a v jumpingu mi na jedné skočce Mesi ulítla a stalo nás to čas na bednu, 4. místo. V první zkoušce jsem Ennie diskla špatně zvoleným vedením, druhá zkouška třetí místo s odmítačkou v tunelu, v jumpingu už zas neběžela, tak taky jedna odmítačka a 8. místo. Ennie teď bude mít až do podzimu pauzu, ať ji to zase baví a s Mesi se těšíme na příští víkend do Roudnice.

video Mesi sobota zde, neděle zde

video Ennie sobota zde, neděle zde

27. 5. Brno - Letní robinsonáda

rozhodčí: Máčková Jiřina (CZ)

Úžasné závody, díky ostrovanům. Mesi byla skvělá. V prvním jumpingu jsem podcenila sílu tunelu a chtělo to jiný kalibr na stažení po dálce, druhý jumping čistě a třetí místo. Agility bylo moc krásné, ale opět skočka skočená zezadu místo na přímo, škoda no, ale jinak super. V prvním běhu nebyla Ennieve své kůži, bylo to hrozné v druhém jumpingu měla šanci si to napravit, bylo to lepší, ale v druhé půlce jsem se jí nedočkala včas, jak jsem čekala a diskly jsme se, opravovat nemá cenu, ona by už pak neběžela, tak jsem ji odnesla. Zvažovala jsem, jestli na agi vůbec nastoupit, ale šla jsem.Tam se rozmyslela a trošku přidala, nebylo to tak jak to umí, ale šlo to a kvalifikovala se do finále. Takže s oběma holkama do finále, Mesince jsem to tentokrát nepokazila a doběhly jsme čistě, ennie běžela relativně hezky, i když to umí i líp. Mesinka nakonec finále vyhrála a Ennie byla šestá. Díky holkám za super společnost a skvělý den.

video Mesi zde

video Ennie zde

19. 5. Děčín - Start Up

rozhodčí: Boháčová Alice (CZ)

20. - 21. 5. Děčín - Kvalifikační závody pro výběr reprezentace na EOJ, EO, IMCA a MS 2017

rozhodčí: Dostál, Petr (CZ)
                Lapanja, Mirja (SI)
                Powell, David (FR)
                Pupík, Petr (CZ)
                Roháček, Pavol (SK)
                Virtanen, Anders (FI)

Super víkend, najeto přes 700 km a naběháno taky dost. Výsledkově se nám sice nedařilo, hlavně jsem to kazila já, i když pár čistě svých vylepšení měla i Mesi. Pracujeme na sobě a myslím, že se to pomalu posunuje, máme čas, není kam spěchat. Mesi si to myslím užívá a prostředí závodů zvládá už super, i když v neděli asi trochu nervyčky byly.
Příjezd v pátek na večer. Potrénovaly jsme ve zkoušce, sice to naprala Mesi do tunelu a tak jsme se na začátku hned diskly, ale jinak super. Po delší pauze a netrénování jsem to čekala horší a navíc bylo vedro.

První den kvalifikaček v podstatě spokojenost. Mesi při běhu vnímá, nemagoří, až na vijímky a je asi zase rychlejší, když já stíhám. V jumpingu jsem řešila, aby dodělala slalom a ona ho dodělala krásně, ale pak táhla dopředu a skončila v tunelu za rohem, zbytek hezký běh. Agility jsme daly čistě, ale bylo tam moje váhání a nestíhání a tak časová ztráta, takže 12/68. Druhé agility bylo trošku mimo, už při náběhu na áčko jsem věděla, že to nebude dobré, tak jsme opravily a docela se to uklidnilo. Jsem ale spokojená, Mesi je v pohodě, běhá hezky a čeká, něž ji budu dávat včas povely.

Neděle katastrofa.   
V ranním jumpingy moje velká chyba a pak nás to rozhodilo, ale po slalomu už dobrý. No a v agi si zas Mesi zkusila vystartovat sama, druhou šanci více méně ustála, tak jsem byla ráda, že si parkur můžu zaběhnout, sice si ho Mesi ještě zpestřila, ale já jsem byla spokojená, že jsem ho stíhala.
Poslední jumping jsme pokazily taky hned na začátku, ale s důležitými partiemi parkuru jsme si poradily.

Celý víkend byl úžasný, super organizace závodů, úžasné parkury, bezva parta lidí, i počasí vyšlo, prostě jsem zase načerpala hromadu energie a naše nedostatky jsou motivace do tréninků. Těšíme se do Roudnice a všem úspěšným a těm co bojují o nominaci gratuluji, a přeji co nevíce bodů.

video zkouška zde  video sobota zde  video neděle zde

sestřih od Michala Vokrouhlíka zde

7. 5. Lednice/Nejdek - Nejdecký trojskok

rozhodčí: Boháčová Alice (CZ)

Dnešek v Nejdku úžasný den, sešli jsme se tam v podstatě celý cvičák. Užila jsem si to maximálně. Napřed podpora holek ve dvojkách a pak naše běhání. Máme dnes skóre 6x disk. Mesi byla heppy a myslím, že si to taky užila, po svém. Parkury Alice mám moc ráda, běhavé, rychlé a přitom musí být přesné a to se nám dneska ale nepodařilo a to v některých bězích i několikrát. Ennie bohužel určité pasáže řeší čím dál víc, tak asi dostane oddech i od závodů, neumí slalom, neumí kladinu, skáče mi pod rukou skočky zepředu, když má jít za, prostě nad tím moc přemýšlí trubička, aby se mi zavděčila. Moc gratuluji všem ostatním, kteří byli nejednou na bedně, asi dobrý oddíl. smiley Moc se těším na další závody.

video Ennie zde frown

video Mesi zde laugh

29. - 30. 4. - Skochovice - MR plemen belgický ovčák, šeltie, pudl, kokršpaněl, yorkshire terrier, malý kontinentální španěl, pyrenejský ovčák a mudi - agility závody

rozhodčí: Franck, Rolf C. (DE)
                Grygar, Antonín (CZ)

Sobota docela spokojenost. Sice nám dalo zabrat běhání na dvou parkurech, ale nakonec jsme to zvládly, no a běhání? První jump, Mesi dvakrát nezůstala na startu, takže neběžela, druhý jump čistě, třetí místo a agi krásný běh, ale bohužel vyhnula skočku, tak dis. Ennie jump I jsem pro změnu já vynechala skočku, dis, jump II jsme si s Ennie nerozuměli na skočce zezadu a dis, agi moc hezké, ale po letech skočila kladinu.

Závodní neděle na MR plemen byla v podobném duchu jako včera, střídavě oblačno a to nejen na obloze. První běh dneška jumping jsme daly s Mesi čistě i když jsem za ní celý běh vlála, druhé agi, běh plemen, byl krásný, jen se Mesi sama vypustila z kladiny a do špatné díry tunelu. No a závěrečný běh plemen, nám o nic nešlo, neb jsme se oba nominační běhy diskly, ale parkur byl pro nás výzva a nebýt toho, že jsem zaběhla v té rychlosti jinam než jsem chtěla a nestačila se rychleji vzpamatovat, tak jsme ho i zvládly. No nedávám to prostě, Mesi promiň. ;-) Jinak se mi s ní ale celý víkend běhalo suprově. Ennie jsem v ranním jumpingu diskla, kdy jsem jí brzy uhnula po slalomu, no jsem myslela, že tam půjde rychleji, jinak ale hezký běh, v agi krom skočené kladiny a áčka, :-( ještě netrefila Ennie kruh, takže dis, ale taky vlastně hezký běh. No to bylo pro Ennie dnes vše. Užily jsme si krásný víkend s partou super lidiček, i počasí nám nakonec docela přálo, Lukášovi díky za natáčení celý víkend. Tak snad zase na plemenech za rok.

video Mesi zde

video Ennie zde

23. 4. Brno - Dvojzkoušky agility

rozhodčí: Pánková Lenka (CZ)

Dneska úžasný den. Ráno jsem se rozhodla, že si půjdeme potrénovat na zkoušky a podpořit holky. Takže jsme strávily celý den na Zetoru. Běhání bylo lepší, i když to umíme ještě lépe, jsem spokojená. Ennie si teda první běh nezaběhla, blbě si odměřila první skok a bouchla se o laťku a pak už neběžela i když jsem to zkusila celé znovu, nešlo to a řešila. Druhý běh krásný, jen skočené áčko, ale protože doběhla jediná, byla první.  laugh
Mesinku jsem v prvním běhu diskla, když jsem si popletla trať, ale jinak moc pěkné. Druhý běh jsme se chvíli rozpojily a diskly ale pak zase hezké, až na houpačku, kterou jsme musely doladit. Snad už to bude zase fungovat. Po zkouškách jsme si daly s holkama ještě super procházku 8 km po Šumbeře, díky Janě a Lucce za společnost.

video Mesi zde

video Ennie zde

 

17. 4. Třebíč - Velikonoční beránek -  agility závody

rozhodčí: Renaud Nicolas (FR)

Dneska to bylo divoké. Dnešní parkury francouzského rozhodčího byly opravdu jiné, než jsme zvyklí u nás běhat a prostě jsme si s nimi neporadily. Byly tam úlety jak moje, tak holek, nemáme si asi co vyčítat. Nakonec jsme si zaběhaly hezky a zakončily tak tento skvělý agilitní víkend. Díky za společnost a natáčení Gabči a Lucce.

video Ennie zde

video Mesi zde

15. - 16. 4. Přerov - Kvalifikační závody na MR v agility 2017

rozhodčí: Čištínová, Vladimíra (CZ)
                Dostál, Petr (CZ)
                Lerlová, Kateřina (CZ)

První den v Přerově jsme si užily, i když utekl strašně rychle. Jumping Ennie, bohužel náběh do slalomu, který nemá ráda, pak se rozjela, ale špatným směrem a pak už to zase nešlo. Agility paráda, pro nás těžká místa na blízké vedení, trochu pak improvizace, ale vše jsme daly, jen to áčko skočené, 12. místo, postupovka 4,47 m/s. Mesi jsem s náběhem věřila, ale bohužel jsem ji vytlačila, pak ještě konec slalomu nevyšel a jedna laťka, ale jinak fičák. Agility se mi s ní řídilo hůř, dvě odmítačky, jsem nestíhala, opět improvizace, ale jinak paráda.

Neděli jsme si taky užily, i když se nám nedařilo. Počasí se udrželo v míře na hranici rozumného, jako mohlo být líp, ale taky mohlo být hůř, že. Dopolední jumping teda nebyl vůbec můj šálek kávy i přes to se mi podařilo Ennie provézt čistě a skončila devátá. S Mesinkou jsem neměla šanci, ale pokusily jsme se, no nevyšlo to, ale skoro. ;-) Agility se mi naopak líbilo moc, ale Ennie už zase byla v jiném módu, takže jsme běhaly každá něco jiného, no a s Mesi jsem si to chtěla užít, ale nepohnula jsem zadkem před tunelem a následné křížení nám bylo osudné, bohužel jsme se na sebe v tu chvíli tak naštvala, že jsem nemohla běžet dál. :-/ Jinak ale úžasný den, díky holkám za společnost a natáčení, těším se na zase na příště.

video Mesi sobota zde, neděle zde

video Ennie sobota zde, neděle zde

9. 4. Milovice - Mistrovství České republiky PRT, JRT a BRT

rozhodčí: Máčková Jiřina (CZ)

Dnešní den v Milovicích jsme si moc užily. První běh agility Ennie čistě, 2. místo. Mesi jsem diskla shozením skočky před koncem. Zkoušky nic extra, Ennie jsem špatně navedla na skočku a po chybě už nechtěla běžet. S Mesi jsem nebyla ještě úplně ok, takže to taky nedopadlo. Náramně jsme si ale užily tuneliádu, Ennie čistě, ale slabší čas, 10. místo a Mesinku jsem diskla těsně před koncem, škoda. Štafety ale byly naše. Napřed běžely Stařešiny, Ennie + Aginka, čistý běh, průběžně první místo, jako poslední dvojice běžely Mlaďošky, Mesi + Tyggča a stařešiny porazily, jediné dva čisté běhy. Parádní organizace, hezké parkury Jiřinky Máčkové a krásné ceny. Díky holky za společnost a že jste nás vytáhly.

video Mesi zde

video Ennie zde

a máme krásné fotky od Ivany Vranové, díky. zde

 

25. 3. KK Zetor Brno - intenzivka agility - Kristina Půdová

Poslední intenzivku v hale jsme si moc užily a už nám to i šlo. Po pátečním tréninku, kde jsme měli po dlouhé době trochu nesoustředěné běhání už to bylo dobré. Mesi asi přes týden moc odpočívala. :D

11. 3. Brno - Zimní Brno III                 

rozhodčí: Lapanja Mirja (SI)

Dnes poslední halové závody. Běhově se nám moc nedařilo. Povedl se s Mesi jumping, sice spadla jedna laťka, ale nejrychlejší čas a moc hezký běh. Ve zkoužce jsme byly rozhozené, agi už zase na jedné vlně, ale nestihla jsem francku a tak dis, ale chytly jsme se a doběhly si moc hezký parkur. Ennie byla dneska moc happy, jumping dis, zkouška dis a agi pěkné, ale skočila si áčko. Jinak super den s přáteli z daleka i blízka. Moc děkuji za celý den všem.

video Ennie zde

video Mesi zde

18. 2. Mikulov - Podpálavská drkotačka VI.

rozhodčí: Lerlová, Kateřina (CZ)
               

Dnešní Drkotačka byla jako vždy super. Mesince se běhalo asi skvěle, dnes to ale bylo o rychlých časech a chybičkách. Jumping jedna laťka a nejrychlejší čas a to vyrovnaný i s nejrychlejším Lkem. Zkouška byla taky nejrychlejší čas a tentokrát k laťce ještě áčko. No a agility druhý čas, ale skočená houpačka a áčko. Mesinka ale maká krásně, laťky byly asi kvůli povrchu, áčko jí občas nevyjde a houpačka, nebyl čas.
Ennie si svůj dnešní výroční den, přesně 5 let od prvních závodů na stejném místě, myslím užila taky. Jumping čistě časem na osmé místo, ve zkoušce se po disku už nechytala, ale chtěla jsem to doběhnout, no a agility chyba a odmítnutí, ale už běžela hezky. Druhé a poslední závody na písku jsme si užily, byla super společnost a závody jako vždy bezva organizace a parkury moc hezké. Těšíme se na další ročník.

video Ennie zde

video Mesi zde

11. - 12. 2. Horka nad Moravou - Faktor strachu pošesté aneb 2x 4

rozhodčí: Bíró, Zsófi (HU)
                Máčková, Jiřina (CZ)

Čtyřzkoušky v Horce, sobota 50 / 50. Den jsme si užily, parkury pěkné, ale občas jsem měla problém se rozběhnout. Holky taky 50 / 50, obě dva čisté běhy a dva disky. První zkouška byla moje, nebyla jsem, kde jsem měla být a holky to tím pádem vyřešily po svém, jinak než mínila rozhodčí, ale teda mohly to dát, věřila jsem jim. frown Druhá zkouška obě čistě, Mesi 1. místo, Ennie 2. místo. Třetí zkouška u Ennie přemíra horlivosti, disk, ale jinak pěkný běh. Mesi čistě, opět 1. místo. Čtvrtý běh Ennie čistě, i když jsem se na konce trochu ztratila, třetí místo. U Mesi jsem váhala u houpačky, jestli ji nechat a poslala jsem ji špatně na skočku, tak že si tu houpačku opravíme, ale bylo to horší a horší, takže odchod. Celkově ale spokojenost.

Neděle byla skoro čistá diskotéka, jen Ennie si to posledním během pokazila doběhla čistě, jen se nevlezla do času, ale i tak byla první. Dnešní parkury mi přišly mnohem záludnější. Ennie si je teda užila maximálně, hodně vylepšovala, měla dnes happy náladu. Mesi běhala hezky, ale pár mušek to mělo. Buď jsem blbě vedla, a nebo jsme skončily na našich slabostech. I tak jsme si den užily, byly svědky dvou splněných přání, kdy si pes doběhal A3ch po úraze už ve starším věku. Bylo to prostě úžasné. Kájovi díky za natáčení. No a příští týden druhé a poslední závody na písku.

video Mesi sobota zde, neděle zde

video Ennie sobota zde, neděle zde

4. - 5. 2. Plástovice - Víkendovka s Alicí Boháčovou - agility intenzivka

Super víkend na intenzivce s Alicí. V sobotu jsme řešily varianty točení na skočkách a parkur o 25 překážkách jsme si užily, video je ze skoro celého dopoledne. Neděle jen závěrečný běh celého parkuru o 33 překážkách.

video zde

28. 1. KK Zetor Brno - intenzivka agility - Kristina Půdová

Intenzivku s Kristou jsme si užily, běhalo se nám suprově. Byly jsme až ve skupince na večer, tak jsme si před tím zašli na vycházku.

21. - 22. 1. Kladno - Jahodová NONSTOP párty                 

rozhodčí: Pánková, Lenka (CZ)
                Tráj, Tamás (HU)

Úžasný víkend na Kladně, agi závody a návštěva rodiny. Víkend byl celý prostě super. S Mesi se nám dařilo, z šesti běhů 4x čístý běh, jeden běh s chybou a jeden disk. Všechny tři běhy na postup do finále jsme daly čistě, 2x 2. místo, jednou 3. místo, takže v součtu jsme skončily druhé. Sobotní zkouška nedopadla, nedělní jsme daly čistě na třetím místě, i když to byla z 50% improvizace. No a finále, bohužel skočené áčko a moje zbytečné ošetřování náběhu do tunelu nás pak stálo čas při improvizaci na trati. Musím ale říct, že poslední už tak troje závody se mi s Mesi běhá suprově a až ještě doladím abych byla s informací vždy včas, tak myslím, že ještě Mesi zrychlí. Je to úžasné zvířátko.   S Ennie se nám moc nedařilo, sobota 3x disk, ale krom erroru ve zkoušce to byly moje chyby a Ennie běhala pěkně. Neděle začala lépe, čistým během, ale v konkurenci větších psů nemá Ennie šanci. Zkouška byl pěkný běh, ale skočené áčko a dvě odmítnutí na slalomu na náběhu, který Ennie neumí, ale tak jsme to prostě zkusily. Závody na Kladně jsou vždy organizačně i zázemím luxusní, teplá hala je super, no a celý víkend jsme běhaly moc hezké parkury Lenky Pánkové a Tamase Tráje, takže to taky nemohlo zklamat. Celkově prostě absolutní spokojenost.

video Mesi sobota zde neděle zde

video Ennie sobota zde  neděle zde

14. 1. Brno - Zimní Brno I                 

rozhodčí: Dostál Petr (CZ)

hospitace: Karin Divišová

První lednové zimní Brno bylo úžasné. Jumping daly obě holky čistě, Mesi první místo, Ennie sedmé z dvaceti psů. Ve zkoušce jsem Mesi diskla, ale jinak krom skočeného áčka to bylo super, Ennie čistě šestá z jedenácti. No a agility Mesi čistě, druhé místo a Ennie si skočila pro změnu áčko, ale jinak super běh, deváté místo. V součtech byla Mesi tedy první. Mám z dneška opravdu radost, moc jsme si to užily. Díky všem holkám za společnost a těšíme se zase zase příště v Brně. Naše postupné porozumnění s Mesi mně opravdu moc těší a dodává mi nadšení na další závody.

video Mesi zde

video Ennie zde

7. 1. KK Zetor Brno - intenzivka agility - Kristina Půdová + Radovan Liška

První akce letošního roku byla intenzivka. Mesi měla od 13. 12. pauzu, krom závodů 17. 12. Odpočinula si, odhárala a vrhly jsme se na to naplno. I po delší pauze byla Mesi soustředěná, klidná, jen nás potrápila opět rozliška, rozdíl mezi tunelem a áčkem je k nerozeznání, takže to budeme dále ladit.   Jinak mi dělala celý den radost. Doufám, že nám to souznění vydrží i na závody příští sobotu.

Těšíme se na další sezonu.

foto: Hana Jemelková