2011 - 2012

Budějovická tlapka 13. 10. - 14. 10. 2012

Tak se nám podařilo letos přece jenom vyrazit na jeden turnaj. Sice to zpočátku vypadalo všelijak, chvíli, že jedeme, chvíli že nejedeme, ale nakonec jsme dali dohromady 5 psů, kteří jsou jakš takš schopni běhat na turnaji.
Nováček Afree, vyrazila po absolvování asi 14 tréninků, ale je to rozený flyballák, Spiky je jediný zkušený závodník, Mia a Ennie byly na turnaji potřetí a Ben si to loni vyzkoušel jednou na neoficiálním turnaji ve Vídni.
Druhý říjnový víkend jsme tedy vyrazili do Budějovic na největší turnaj u nás, zastoupený 36. družstvy z 5. zemí.
Na místo jsme vyrazili už v pátek vzhledem k vzdálenosti a času přejímky. Protože se stejný víkend v Budějovicích ještě konala mezinárodní výstava psů a mi do poslední chvíle nevěděli jestli opravdu pojedeme museli jsme se spokojit s přespáním na místě ve stanech a autech, ubytování v něčem zateplenějším už bylo obsazeno. V pátek večer docela slušně pršelo, ale kolem desáté v noci přestalo a bylo slibováno slunečno a příjemné podzimní teploty na celý víkend. První noc jsme přečkali v pohodě, ráno bylo kolem 7°C, takže jsme se kolem osmé vydali na přejímku. Na poslední chvíli jsme se rozhodli přidat do družstva na zkoušku ještě Izi, takže jsme měli nakonec psů šest. Všechny kromě Spikyho, který jako jediný má licenci, museli přeměřit. Po malých průtazích se vše podařilo a v devět hodin začal turnaj.
V sobotu se v naší divizi závodilo systémem speed trial, takže jsme se rozhodli experimentovat. Do prvního běhu jsme nasadili Afree, Spiky, Mia a Izi, ale Mia se rozhodla, že svoji výšku překážek 32,5 cm skákat nebude a Izi byla tak rozhozená prvním během na turnaji, že taky neběžela přes překážky. Druhý běh už měl být na jistotu a nějaký slušný čas, ale ani to se nepodařilo, až třetí rozběh se sestava Afree, Spiky, Ben a Ennie konečně soustředila na běhání a zaběhli jsme čas 20,40 s a postupovali do nedělních běhů z posledního místa. ;-) Na posledním rozběhu se ještě proběhla i Mia a už to vše vypadalo dobře. Sice bylo jasné, že bude muset vždy běhat Ennie kvůli výšce překážek, ale jinak to bylo vše v pohodě.
Na neděli v noci byla trochu větší zima, 2°C při probuzení, ale myslím, že se všichni vyspali velice dobře. Turnaj pokračoval v neděli závodem Double Elimination na tři vítězné běhy. První rozběh jsme měli nastoupit proti druhým ze soboty Hop Trop HURRICANE, čas 19,09 s, a čekali jsme prohru 3:0. Výsledek jsme tipli, ale obráceně, jednoznačně jsme  vyhráli. Psi byli  neuvěřitelně  šikovní a v tomto  běhu  jsme si  zlepšili čas na 19,29 s.  Další  rozběh  byl proti  třetím ze soboty  THE REBELS II, čas 19,47 s, a to už bylo náročnější, výhra, prohra, výhra, prohra a poslední rozhodující běh bohužel prohra. Tak jsme spadli do spodního pavouka a nastoupili proti rakouským PINK PAWS. Napřed jsme 2x prohráli, pak 2x vyhráli a šlo o rozhodující běh kde jsme měli bohužel méně štěstí než soupeř na kterého jsme papírově měli a prohráli. Opět jsme si ale vylepšili čas a zaběhli 19,19 s. I když nás tato prohra trochu zamrzela, neb psům to šlo čím dál víc, byli jsme moc spokojení.
Hodně nás to motivovalo a těšíme se na novou sezónu, snad se nám podaří opět vyjet a nějaký ten turnaj si užít.
 
Družstvo Hop Trop PRAGUE ve složení M. Korintová + Ozzi (BOC), K.Sulym + Abbu (AKE), M.Točeková + Neo (BOC), J.Kubištová + Mia (PRT) vylepšilo na turnaji Budějovická tlapka český rekord na hodnotu 17,07s.
   
    naše video zde
   
    fotky od různých autorů: Zuzana Říhová zde
 
    další fotky zde
    
    tady odkaz na zpestření od parašutistů                    
 
            
 

 

3. 12. Letošní flyballová sezóna je za námi, myslím, že se docela vydařila. Bohužel nám nevyšly dva flyballové turnaje, nepodařilo se dát do kupy družstvo. Ty turnaje na které jsme vyrazili, dopadly ale dobře. V létě se nám odstěhovala trenérka a kamarádka, Alča s Barčou, ale trénovat jsme nepřestali. Teď už je vyhlášena zimní pauza, takže budeme čekat na jaro. Příští rok snad bude aspoň tak dobrý jako ten letošní, snad i lepší.

30. 10.  jsme pořádali 2. ročník ŠpicaHópání Open. Byl to malý klubový závod ve flyballe. Přijelo k nám i osm psů z Liberce, kteří si chtěli vyzkoušet závody na různých úrovních. Závodilo se v jednotlivcích na shoot, nebo ve dvojicích na box. Závodila jsem s naší borderkou Miou a skončily jsme na třetím místě. Bylo to moc fajn a získali jsme nové přátele. Už se těšíme na příští rok na turnaje.

2. 7. International Flyballcompetition flyballový turnaj Vídeň

Tento turnaj byl asi nejvíce napínavý těsně před odjezdem. Měli jsem totiž v družstvu několik zranění a možná háravých fen a nakonec doopravdy háravých. Odjeli jsme ve složení Bára, Mia, Ennie, Ben, Fido, Cpone. Bylo to tedy 50/50. Kluci jeli všichni na turanj poprvé, ale zvládli to na jedničku. Jen Capone se šel jednou podívat na vedlejší dráhu, ale panička na něj houkla a hnedle byl zpět. Jinak nám to běhalo skvěle a vyběhali jsme si třetí místo v naší divizi. Už se moc těšíme na další turnaj.

4. -5. 6 Lukášovský drak - flyballový turnaj

Máme za sebou první turnaj. O umístění se nebudu zmiňovat, neb žádné nebylo. Jeli jsme tam, hlavně sbírat zkušenosti. Družstvo, Špicahópači Brno tvořily tyto dvojice, Peťka a Spiky, Lenka a Bernie, Alča a Bára, Terka a Sendy, Eva a Artuš, no a panička a já. Taky nesním zapomenout na Danču co nám dělala nabíječky a maskota Arga. Na cestu jsme se vydali už v pátek, neb jsme měli před sebou cestu 300 km. V našem autě jela ještě Barča s Alčou, Artuš s Evou a Danka. Probíhalo, to docela v pohodě, bylo sice hrozné horko, ale se zastávkami a občasným větráním jsme to přežili. Na místě samém se nám moc líbilo. Postavili jsme si stany a z nich měli výhled na dráhy. V našem stanu se ubytoval ještě Artuš. Povečeřeli jsme, chvíli poseděli a šli spát. Druhý den ráno to vše začalo. Přihlásit, musela jsem se nechat změřit, mimochodem se to u mě neshledalo s velkým nadšením, ale nakonec mě přesvědčili a prý mám 37 cm. V devět hodin se začalo závodit. První den se běhaly 4. rozběhy na co nejlepší čas. Po nepatrných výpadcích nás nezkušených jsme nakonec zaběhly i nějaké platné běhy a náš nejlepší čas byl 22,16. Druhý den už se běhalo vyřazovacím způsobem. Nasadily jsme naši nejlepší čtverku, ale na družstvo soupeřů jsme neměli. Zaběhli jsme ale nejlepší čas 21,52 a běhy byly super. Dalšího soupeře v pavouku už jsme měli výkonnostně blíž, ale nakonec řízením osudu jsme prohráli. Na našem nadšení to nic neubralo, získali jsme spoustu zkušeností, víme, kde máme slabiny a co je potřeba dotrénovat. Moc jsme si to užili, počasí bylo až moc horké, ale i to jsme zvládly, takže celkově myslím, že můžeme být spokojení.

Všechny fotky na: http://spicahopaci.rajce.idnes.cz/Lukasovsky_drak_4.-5.6.2011_flyball/

Videa na: http://www.youtube.com/user/Spicahopaci

17. 5. Pravidelné tréninky pokračují. Vybavily jsme se postrojem na flyball a panička stejnokrojem pro družstvo a chystáme se na první závody do Jablonce na Nisou.

video z tréninku:

http://www.youtube.com/watch?v=AypMszTE5f8

http://www.youtube.com/watch?v=K1Jlqwf4d7E

22. 3. Trochu pauza, ale už se to pomalu začíná rozjíždět. Takže druhý trénink taky dobrý. Trochu jsem se nepohodla s Babů, což je mladá fenka PRT. Chtěla stejný míček jako já a tak na mě vystartovala. Já to nečekala a dost sem se lekla. Nic mi neudělala, ale já byla trochu v šoku. Panička ale dělala, že se nic nestalo, pohrála si se mnou a za chvilku už to bylo docela v pohodě. Sice se mi občas k boxu nechtělo, ale do příště to bude určitě OK. Příští týden snad hurá na další trénink.

Jo a prej jestli budeme jezdit na závody?  Tak prej jo, to jsem teda zvědavá.

1. 3. První letošní trénink právě proběhl. Začalo být hezké počasí, přes den svítí sluníčko a i když je jen lehce nad nulou, tak nám začaly tréninky. Poctivě jsem s paničkou trénovala nošení jakéhokoliv míčku, dřív jsem ty jejich nechtěla, takže mě to docela šlo. Všechno jsem si pamatovala, takže hurá do letošní sezóny.