2012

15. 12. poslední závody letošního roku jsme si naplánovaly v Mikulově, Podpálavská drkotačka II. Moc se nám nedařilo, při jumpingu Ennie vehementně hledala trenérku Verču, kterou jsme potkaly při cestě na start a když ji pak uviděla na kraji parkuru, tak po ní koukla a hnedle byla jinde než měla a v cestě skočka a tak ji skočila, ale protože nebyla zrovna v pořadí, tak rychlý čistý dis. Při překonání stejné překážky, ale ve správném pořadí se o ni málem přerazila. Naštěstí se jí při saltu nic nestalo. U zkoušky jsem jí zase já pozdě ukázala a tak skočku oběhla a i přes tuhle odmítačku jsme skončily druhé. Agility jsem si blbě nachodila a nedalo se to tak stihnout, rozhodčí to sice jako odmítačku nepískl, ale spokojená jsem nebyla. Parkury byly celkově pěkné a zaběhnutelné v pohodě, o to víc mě mrzí, že jsme to tak zkonily.

Teď už nám zbývá se jen těšit na příští rok a snad přestup do MA2.

výsledky zde

video zde

8. 12. jsme opět vyrazily do Horky nad Moravou na druhé závody O pohár Lovecké chaty. Byl velice mrazivý den, ráno při odjezdu bylo - 14°C, ale nás to neodradilo. Tentokrát ale nad námi vyhrála rozhodčí Lenka Páková. Běhalo se nám bezvadně, ale doběhly jsme jen jumping a nebýt toho, že jsem u jedné skočky Ennie utekla a by z toho odmítačka molo to být lepší než 11. místo. U zkoušky jsem zase nebyla všas kde jsem měla být a špatná díra tunelu byla jistá. U Open agility jsem si věřila nejmíň, parkur mi moc neseděl, ale nakonec jsme se diskly v místě kde bych to vůbec nečekala a to složité jsme zvládly. Jinak jme přežily zimu v pohodě, pochutnaly si opět na zvěřinových specialitách a spokojené jely domů.

výsledky zde

video zde

25. 11. hned na další den se nám naskytla příležitost jet si zatrénovat k Terce Králové. Takové příležitosti se neodmítají, takže i když jsme měly víkend nabitý, tak jsme jely. Opět to bylo super. Terčiny parkury bývají hodně technické, ale jejím zaběhnutí máte pocit, že už vás nemůže nic zaskočit. Technické pasáže parkuru nás potrápily a některé vypadaly, že nikdy nedáme správně, ale nějak jsme to nakonec zaběhly. Je pravda, že ani já, ani Ennie jsme neměly svůj den.

video z celého tréninku se všemi chybami zde.

24. 11. jsme se vydaly ve večerních hodinách na intenzivku Extreme Agility by Night II s Kristýnou Půdovou a Eliškou Dolníčkovou. Napřed jsme běhaly s Kristýnou a pak zkoušely skokovou gymnastiku s Eliškou.

Běhání nám docela šlo, zdokonalovaly jsme se v některých technických věcech jako jsou spiny, vysílačky, stahovačky. Trénink s Kristou nám sedl a běhalo se nám velmi dobře.

Na skokové gymnastice jsme se vrátily k tomu, co jsme zkoušely na trénincích v Amonře, v květnu 2010. Ennie má problém skákat kratší skoky a technické skoky v menší rychlosti. Pokusím se pořídit skokové překážky a přes zimu trénovat.

Trénink skončil v jednu hodinu v noci, ale to nám vůbec nevadilo, moc jsme si to užily.

18. 11. Hned další den jsem vyrazily do Horky nad Moravou na další agi závody, O pohár lovecké chaty I. Moc pěkné parkury, které nám sedly. U Open jumpingu jsem se nezvládla přizpůsobit rychlosti a nadšení Ennie, takže jedna odmítačka a 11 místo z 23 a 12 doběhlých  psů. Zkouška už byla super a opět 1. místo, závěr běhání v A1 si opravdu užíváme, no a open Agility nám sednul a byl to moc pěkný běh, 4. místo. Jsem moc spokojená, poslední troje závody už začínáme s Ennie opravdu tvořit tým. :-)

výsledky zde

video zde

17. 11. jsme vyrazily na dvouzkoušky do Mikulova. Napřed jsem vůbec jet nechtěla, ale teď nelituji, né proto, že jsme obě zkoušky vyhrály, ale protože jsme si suprově zaběhaly, parkury Pala Vakoniče byly moc pěkné a sedly nám. S Ennie se nám běhá čím dál líp, myslím, že už si rozumíme.

výsledky zde

video zde

3. 11. - 4. 11. EuroCup 2012 Európsky pohár teriérov a šeltií

Tak jsme strávily víkend v Motěšicích. Bylo to bezva, parkury rozhočích Gabi Steppan a Manuela Alffa, které jsme běhaly byly pěkné, běhavé a správně záludné. Některé jsme daly čistě, občas se nějaká chybička vyskytla, ale celkově jsme myslím s Ennie konečně našli společnou řeč a běhalo se nám bezvadně.

výsledky jednotlivě zde

              součty zde

 

video našich běhů zde

21. 10. jsme nakonec vyrazily s Ennie na KK Zetor Brno na závody Podzimní Brno. Závody pískala Lenka Pánková. Začínalo se Open jumping, parkur byl pěkný a pokusily jsme se ho zaběhnout co nejlépe a podařilo se to až do předposlední skočky, kde už jsem nestíhala a jak jsem Ennie zarazila, aby neskočila jinou skočku, tak dala tu cílovou zezadu, dis. ;-) Následovala zkouška, na A1 byla trošku těžší, ale pustily jsme se opět do toho naplno, první zaváhání bylo na slalomu a ač ho Ennie v pohodě dodělává samostatně, tak tentokrát to nešlo a jak jsem ji víc doprovodila na konec, tak jsem ji pak nestíhala a opět cílová skočka zezadu, dis.  Open agility se běželo taky dobře, ale po čtvrté překážce jsem se ocitla úplně jinde, než jsem původně zamýšlela být a následoval freestyle  na překážkách 5 - 8, dál už to zase šlo až po náběh na kladinu, kdy jsem se snažila ji nevytlačit moc, aby neskončila jako spousta jiných na skočce vedle, nebo ve vzdálenější díře tunelu, ale stáhla jsem ji naopak na druhou stranu a tunel byl jistý. Takže naše skóre 3x dis. Ennie ale běhala po delší pauze pěkně a já jí to tentokrát kazila víc než jindy. Takže poučeni z chyb se těšíme na další závody.

video zde

24. - 25. 8. jsme se zúčastnily intenzivky s Terkou Královou. V pátek byl trénink rozdělen na dvě části po 6. psech. Byly jsme až v odpolední skupině, bylo nás 3 Mka a 3 Lka. Parkur byl hodně technický o 32. překážkách, rozlišovačky, vysílačky, točení a stahovačky.  Některé části nám daly hodně zabrat, ale nakonec jsme vše zaběhly.  Bylo pěkné vedro, takže běhání bylo díky tomu ještě náročnější.

V sobotu byla jen jedna skupina o 7. psech a začínaly jsme už ráno v 7:30. Se Zuzkou jsme přespaly v nedalekém kempu a ráno jsme byly nachystané v plné polní.  Počasí ráno vypadalo, že bude deštivé, ale nic z toho nebylo. Trochu se ochladilo, ale bylo pořád dusno. Opět zapeklitý parkur, tentokrát o 34. překážkách. Různé náběhy do slalomu, samostatná práce a rozlišky nás opět potrápily.  Běhaly jsme zhruba do 14 hodiny. Myslím, že nám to hodně dalo a i když byla Ennie druhý den už unavená, docela se snažila.

sestříhané video použitelných částí najdete na našich stránkách na YouTube

11. - 12. 8.

O tomto víkendu jsme vyrazily na závody do Prostějova. Po ránu nebylo počasí nic moc, při cestě tam poprchávalo a vydrželo to skoro celý den. Nebylo ale zima, takže občasné přeháňky nebyly tak hrozné a do odpoledne se vše protrhalo. V sobotu se nám více méně dařilo, všechny tři běhy jsme doběhly a Ennie běžela velice dobře, sice svou rychlostí, ale běžela. První Open jumping jsme daly čistě a i docela slušný čas, postupovka 3.91 m/s, pořadí 12/23, doběhlo 16 psů. Sobotní zkouška byla docela v pohodě a opět čistý běh a nebýt mého zaváhání při orientaci v parkuru, tak to mohlo být i lepší, postupovka tedy jen 3.39 m/s, pořadí 3/3 :-). Open agility se nám sice taky podařilo doběhnout, ale tentokrát jsme se s Ennie neshodly u slalomu a dala ho až na třetí pokus, takže 2 odmítačky a tím i trestné body za čas nás dostaly na pořadí 12/23, doběhlo 13 psů.  Sobota byla tedy velice úspěšná.
Večer jsme si poseděli všichni u ohně, grilovalo se vše možné a různé skupinky spolu pokecali a před půlnocí se všichni odebrali na kutě, načerpat nové síly na další závodní den.
V neděli jsme se s Ennie probudily  do sluníčka, které se střídavě během dne schovávalo za mráčky, ale už nepršelo a bylo i tepleji. První běh bylo tentokrát Open agility, které se nám velice zadařilo, čistý běh, postupovka sice nic moc, 3.69 m/s, ale skončily jsme na 4/20, doběhlo 10 psů.  Následné zkoušky ve všech kategoriích pan rozhodčí pojal o hodně náročnější než v sobotu a tak úspěšnost týmů byla velmi malá. Nám se bohužel taky nepodařilo doběhnout a výsledek dis, doběhli 2 psi z 5. V ostatních zkouškách A2 a A3, byla dobíhavost podobná, většinou 2 až tři psi. Poslední Open jumping se nám taky nezadařil a diskly jsme se, doběhlo 5 psů z 20. Celkově jsem byla ale moc spokojená, Ennie se soustředila, nebláznila a děla vše jak měla, všechny chyby byly samozřejmě moje. Takže poučena pro příště se těšíme na další závody.
 
vše můžete vidět na videu zde

20. 7. se nám náhodou podařilo dostat na intenzivku k Terce Králové pořádanou cvičákem agility ROSA Zlín. Bylo to moc bezva odpoledne, vyrazily jsme společně s naší trenérkou Verčou a moc jsme si to užily. Parkur byl postavený z 32. překážek, ale trénovaly jsme po částech. Nakonec se nám podařilo zvládnout všechny technické pasáže a různé jiné zapeklitosti a parkur skoro zaběhly naráz. ;-)

video zde

30. 6. - 1. 7. 2012 Přerov 2 in 1

Víkendové závody v Přerově 2 in 1 byly velice pohodové a organizátorsky skvěle zvládnuté, díky pořadatelům z agility Kroměříž. Hala ve které se běhalo byla zděná a byl v ní příjemný chládek. Písek byl přivezený jen na tuto akci a běhalo se na něm velmi dobře. Byl dostatečně mokrý a nebořil se. Venku před parkurem se dalo schovat ve stínu stromů. Zázemí s občerstvením bylo taky bezvadné a na místě jsme i přespali ve stanu.

Naše výkony ovšem nebyly vůbec skvělé, rozhárané „běhání“ Ennie bylo jako horská dráha, jednou nahoře, jednou dole. V sobotu se tak nějak soustředila až u zkoušek, ale rychlost si zapomněla doma.  Celkově skončia v sobotu v součtech zkoušek na třetím místě.

V neděli mě nalákala prvním během na lepší průběh a i když se diskla, tak běžela docela obstojně na její stav a že si vybrala tunel místo slalomu, no kdo by se divil. Pak ovšem její chuť závodit klesla až do mínusu a open agility i zkoušku jumping MA1 pojala po svém. Poslední běh se aspoň soustředila a doběhla, sice pomalu, ale čistě. No, mám půl roku na to, rozmyslet se, jestli budeme ještě někdy při hárání závodit.

výsledky zde

video zde

16. 6. Letní Robinsonáda 2012

Za extrémně slunečného počasí jsme vyrazily opět na Cacovický ostrov. Tentokrát na oficiální závody a tentokrát se nám  běhalo suprově. V Agility jsme se sice chytly do pasti, ale jinak pěkný běh, zkouška čistě, 3. místo a Jumping nebýt zaváhání na začátku, aky to mohlo být lepší. Parkury byly pěkné, Ennie se soustředila a já jsem to extra nekazila, takže velká spokojenost.

výsledky zde

fotky od Lucky Drápelové zde a Svaťky Liškové zde

video zde

19. 5. Velká Jarní cena jednotlivců a družstev  MR křížencůPraha

Vyrazily jsme tu sobotu do Prahy na závody. Po příjezdu jsme byly ale dost zklamané. Atmosféra mi přišla horší než ne leckterých neoficiálních závodech. Nebylo ani moc týmů. Navíc se nám vůbec nedařilo a 4x jsme se diskly.

Každý běh byl trochu jinak pokažený, při prvním byla moc natěšená a diskla se hned na první skočce, u dalších byla nějak mimo, moc nevnímala, pak se rozhodla, že do látkového tunelu nepůjde, slalom taky nikdy neviděla.

Prostě jsme odtud jely s né moc dobrým pocitem.

video našich nepovedených běhů zde

1. 5. Lážo Plážo na Ostrově

Tento sváteční den jsme strávily na cvičáku Psí školy na Ostrově. Zůčastnily jsme se neoficiálních závodů agility, jako jeden ze čtyř týmů z našeho cičáku Kafky Brno. Bylo hrozné horko, kolem 30°C, takže se to podepsalo na našich výkonech. Ennie se sice chodila zchladit do řeky, ale i tak byla trochu mimo. Panička taky horkem nebyla nadšená a tak naše výkony nebyly nic moc. Jinak to byl bezva den a užily jsme si to. Začátečníci z našeho cvičáku si vedli velmi dobře.

výsledky zde

video zde

22. 4. 2x zkoušky KK Zetor

Tuto neděli jsme se vydaly na Zetor splnit další zkoušky agility. Počasí bylo tentokrát přijatelné a parkury pěkné, docela jednoduché a běhavé. Ennie jsem před začátkem první zkoušky potrápila na pár překážkách co byly k dispozici, aby nebyla tak nedočkavá. Běhala pěkně, soustředila se a dělala co má, takže první běh byl čistý, ale naše rychlost stačila na třetí místo. V druhém běhu zaváhala na slalomu, ale i přes toto jedno odmítnutí jsme skončily druhé. Obě zkoušky tedy splněny.

video zde

31.3. - 1.4. Jarní Brno

O tomto aprílovém víkendu jsme se zúčastnily agility závodů Jarní Brno.

Počasí bylo hodně rozmanité a zažili jsme během těch dvou dnů vše, vítr, déšť, kroupy, sníh i sluníčko a zima byla slušná. Navíc já, jako dvounohý člen týmu, jsem byla indisponovaná žaludečními problémy a ještě v sobotu v sedm hodin ráno to vypadalo, že nikam nejdeme. Pak se žaludek trochu uklidnil a mohly jsme s Ennie vyrazit. Závody posuzoval Kees Stoel (NL), který bude posuzovat Mistrovství světa 2012 v Liberci, takže se do Brna sjela velká část naší reprezentace. Parkury byly zapeklité a běhavé, ale myslím, že jsme si s nimi poradily docela dobře. První běh byl hodně rozevlátý, Ennie je většinou při prvním běhu hodně natěšená, ale nesoustředěná a tak jsme se neshodly a první dis. Další dva běhy byly sice s chybami, nebo odmítačkami, ale doběhly jsme. V neděli bylo skóre stejné, jeden dis a dva doběhnuté běhy, jen v jiném pořadí. Co nás nejvíc zlobí, jsou náběhy do slalomu a látkový tunel a hlavně se sehrát a zvýšit rychlost. ;-)

Takže budeme pilně trénovat a závodit, abychom to vylepšily.

 

video zde

24. 3. Jarni JUMP s Royal Canin

Tak jsme si po roce zase zajely do Sedlece. Měl to být hromadný zájezd týmů ze cvičáku, ale pro onemocnění jak lidí, tak některých psů jsme jely jen čtyři. Nám s Ennie se tentokrát nedařilo, ale jinak holky ze cvičáku se s prvními závody vypořádaly skvěle. Den to byl jinak báječný a slunečný.

výsledky zde

Pár fotek je zde a naše video nepovedených běhů zde.

17. 3. -18. 3. CSI: 2012 Európsky pohár border kólií

Tak jsme se zúčastnily o víkendu dvoudenních závodů CSI Motěšice 2012. Počasí bylo krásně slunečné, ale my jsme se na celý víkend schovaly do haly. Čekaly nás závody s evropskou účastí a spoustou zvučných jmen. Nás to ale neodradilo a ač jsme v agility závodění nováčci, snažily jsme se o co nejlepší výsledky.
Docela se to i dařilo. První zkouška MA1 od Martiny Vakoničové byla opravdu náročná. Doběhli ji jen tři psy ze třinácti, takže náš další dis. Jumping od Michaela Liekense už se povedl lépe, jedno odmítnutí, a to jsem se ztratila já, ale jinak dobrý běh. Poslední sobotní běh byl Open jumping, rozhodčí Michael Liekens. Celý běh jsme běžely čistě, jen těsně před koncem mi vypadl míček z kapsy, takže jsem nás diskla. Škoda, ale věřím, že už se to nikdy nestane.
Neděla začala lépe, první běh zkouška MA1, rozhodčí Michael Liekens. Jedna chyba, skočená zóna na A, jinak jsme vše zvládly. Druhý Jumping byl se 2. odmítačkama, náběhy do slalomu nás občas trápí. Poslední Open agility jsme taky zvládly, skončily jsme na 21/35. Byly jsme poslední, co doběhly. Jedna chyba, opět slalom, tentokrát Ennie neustála rušivý element, Sap. :-)
Celkově super závody, velká spokojenost s Ennie, docela se soustředila a snad časem jak se víc sehrajeme a zvykne si na Mkové překážky, tak přidá i na rychlosti. Příště se do Motěšic určitě vydáme znovu.

 
výsledky zde
 
video zde

18. 2. Podpálavská drkotačka

Prvních oficiální agility závody máme za sebou. Hned na začátku musím poznamenat, že se nakonec splnilo, co jsem si myslela, i když jsem doufala, že se to nesplní. Běháme totiž v kategorii M. Pan rozhodčí Glabazňa se sice snažil, ale míň jak 36 cm Ennie nenaměřil, pak nás ještě měřil i neposuzující, ale přítomný rozhodčí p. Grygar a ten to bohužel musel potvrdit i když jim to na pohled ani jednomu nezdálo.

Samotné závody sice dopadly 3x dis, ale celkově jsem spokojená. Vzhledem k tomu, že Ennie běžela poprvé v životě na Mkových překážkách, povrch se hodně bořil, písek byl hodně suchý, takže se nedalo pořádně běžet, tak se nám běhalo dobře. Jump Ennie trochu na začátku přepálila, jak se těšila, zkoušku jsme pokazily už ani nevím čím a Agility bylo nejlepší, ale navedla jsem, Ennie na špatnou překážku, takže taky dis. Ennie, běhá na závodech úplně jinak než na tréninku, takže se musíme sehrát na závodní dráze.

výsledky zde

video zde