2015

19. 12. Těšánky - Vánoční dvojzkoušky agility v Těšánkách

rozhodčí: Glabazňa Tomáš (CZ)

Dneska jsme vyrazily to zkoušet na zkoušky do Těšánek.
Naše výkony nebyly nic extra, ale užily jsme si to. Běhání po víc jak měsíci a poprvé v hale, Mesi první zkoušku neběžela naplno, ale zvládly jsme to až na odmítnutí na skočce, kde se na mě moc koukala, ale hlídala jsem si houpačku, kterou jsme znovu ladily po špatných pokusech na jiných závodech. Protože dobíhavost byla slabší, tak i s odmítnutím byla Mesi první. U druhé zkoušky už si uvědomila, že je na závodech a nasadila happy styl, tak jsem to zkoušela ukočírovat, ale nešlo mi to, potrénovaly jsme teda kladinu a hojdu a rychle pryč. laugh
S Ennie jsme první zapeklitý parkur nějak, né úplně krásně, ale zvládly, až do chvíle zastavení na kladině, neměla čas, takže vynucený dis. laugh Druhá zkouška byla Ennie taky více free a nenechala ji klidnou skočka před kladinou, která se ale neměla jít. Kladina samotná byla lepší, ale taky né jak má být a pak si ještě radostně skočila jednu skočku mimo pořadí a pak už jsme nezdržovaly.
Takže jsme se trochu protáhly a budeme se těšit po novém roce na další závody.
Protože jsme jely fandit už ráno začínajícím kamarádům, byly jsme v Těšánkách celý den, ale závody byly super organizačně zvládnuté, vše šlo rychle a hladce. Super den se spoustou známých a přátel, parádní poslední agility akce.
Za natáčení děkuji Elišce a Roy (Kris)

video Mesi MA2 zde

video Ennie MA3 zde

7. - 8. 11. Olomouc - Podzimní Psí Hrátky 2015

rozhodčí: Máčková, Jiřina (CZ)

Sobota, den první. Tak dneska to bylo jako na houpačce. Jumping Ennie, vypadalo to dobře, ale měla náladu „koukám“, takže nestihla dobře naběhnout do slalomu, jinak pěkné, 11. místo z 18. Mesi po prvních třech překážkách vypadala, že mě uštěká, haf, haf, dělej, dělej, ale pak jsme se chytly a doběhly čistě 4. Místo z 18. Zkoušky jsem běhala jako Marťan, vůbec jsem nevěděla, kam běžím, co dělám. Mesi se sice snažila, ale já se jí tam motala moc, tak to bylo všelijaké a pak neustála kladinu. Ennie mě teda moc nepomohla a docela slušný běh i přes mé pomalé vedení pojala po své, pro změnu nálada, „Vím, běžím“, takže jsem to těsně před koncem vzdala. Na Agility mi už mozek naskočil a šlo to. Ennie běžela „koukám, neprchám, takže pomaleji a krom špatného otočení před kladinou to bylo čistě a 9. Místo z 18. Mesinka,no napřed předčasný start, takže jsem ji vrátila, pak škaredá houpačka, takže oprava a pak už pěkné, takže sice disk, ale můj dobrý pocit. Dnešek tedy můžu nakonec brát jako spokojenost. Jinak počasí nebylo úplně pohodové, dopoledne pršelo, ale povrch s umělkou je v Olomouci super, organizace bezva, kantýna paráda a partička úžasná, díky a těšíme se na zítra.

video Mesi zde

video Ennie zde

Neděle byla jedním slovem úžasná. Když se ráno zvedla mlha a i ta byla krásná a vylezlo sluníčko, bylo to paráda. Dneska jsme se snažily na maximu a někdo až moc. Ranní jumping, první běžela Ennie a nebýt toho, že si vymyslela její oblíbenou odmítačku, vrátila se z tunelu, jednou ji za to přetrhnu, to byl moc pěkný běh a skončila 5. z dnešních 17 psů. Mesinka taky běžela krásně, ale ta do toho dala tolik, že tu jsem prostě po rovince nestihla a po křížení chyběl krůček na skočku zezadu, musím přidat, no, takže dis, ale parádní běh. Zkoušky, s Mesi jsme neustály slalom a pak jsem ji pochválila na kladině, takže 2. chyby a 2. odmítnutí, ale i tak 3. místo, víc psů nedoběhlo. Ennie nějak při zkoušce neměla tu správnou náladu, tak jsme ji zase nedoběhly. No a jumping, Ennie se zas pro změnu zasekla hned na startu, ale pak krásně až do konce a tak s jednou odmítačkou 7. místo. Mesi dala do posledního běhu opravdu vše, ale já bohužel řešila slalom místo abych valila dopředu a pak jsem nestíhala a vedla, jak mi to přišlo pod ruku, ale byla jsem ztracená, rovinka už pak byla s výkřiky beznaděje, ale nějak jsme to ufackovaly no a milostivá si nezastavila na kladině, takže disk. Jsem ale s dnešními běhy moc spokojená, chybičky se doladí, Ennie dala všechny zóny, no a Mesi, to prostě chce čas a ještě bych to mohla svézt na hárání. Dnes už menší partička byla opět super, kameramanovi díky a parkury paní rozhodčí Jiřinky Máčkové byly suprové. Díky, na a uvidíme, jestli to byly opravdu letošní poslední.

video Mesi zde

video Ennie zde

28. 10. Brno - hala Zetor - intenzivka s Luckou Dostálovou a Martinou Konečnou

Dnešní sváteční den jsme si užily na intenzivce s Luckou Dostálovou a Marťou Konečnou. Moc jsme si to užily. Masinka běhala moc pěkně, krásně reagovala a ani jsme se nerozčilovaly, jen menší eror s tunelem a áčkem. Jinak vše zvládla skvěle, když to šlo, přes moje vedení,  tímto se jí omlouvám za moje pozdní povely a zmatky. Pěkné zóny, snad jsme opravily i tu houpačku, kladina super a áčko více méně pěkné. Příští víkend budou ještě závody, tak snad nám to vydrží.
Před intenzivkou malá procházka podzimním lesem, takže si užila i Ennie.

video z tréninku zde

17. - 18. 10. Nejdek - intenzivka s Luckou Dostálovou

Skvělý víkend strávený na intenzivní  intenzivce s Luckou Dostálovou. Lucčiny parkury byly pro mě výzva. Běhaly jsme spíše technické parkury, ale nakonec jsme vše daly. Přijela jsem plná energie, informací, aha momentů, myšlenek a motivace do další práce. Musíme zapracovat na houpačce, která se nám pokazila, ostatní zónovky vypadaly dobře. Velkou radost mám ale ze slalomu, který už je parádní a doufám, že vydrží. Jsem zase o krůček vpřed v lepším načasování mého handlingu, ale spoustu práce mám před sebou. Mesi  je prostě něco jiného, než Ennie. Díky brněnské skupince za společnost, Jana, Lucka, Pavla, Hanka, Darča. Díky za pořádání Jumpingdogs o.s. Lednice , vše bylo super, počasí po propršeném týdnu vyšlo skvěle a tak jsme si ty dva dny užily.

video z neděle zde

3. 10. Hranice - Hranické hrátky - agility závody

rozhodčí: Lerlová Kateřina (CZ)

Dnešní den na závodech byl opět super, skvělá organizace, krásné, i když záludné parkury slečny rozhodčí, krásné počasí, akorát naše výkony, střídavě oblačno. Napřed se běhaly zkoušky, začátek běhu Ennie, byl nadějný, ale jak vykoukla z tunelu, bylo jasno, i když zbytek běhu hezký. Mesi se držela pěkně, jen skočená houpačka, ale bohužel při běhu mi to nepřišlo tak hrozné, takže neopraveno, s jednou chybou, nejrychlejší čas, 2. místo. Agility open si holky fakt užily, veliká radost jak u Mesi, tak Ennie a obě tudíž dis. Jumping open byl mnohem lepší, Mesi jsem bohužel vytáhla dřív ze slalomu, ještě to občas v závodě neustojí, takže 1. chyba. Ennie to dala čistě a stačilo to na 5. Místo. Pak jsem ještě běžela s Mesi štafetu společně s mudíkem Broníkem a Verčou. No parkurek byl pěkný, ale bohužel jsme se diskly, ale skvělý nápad na oživení závodů a i s tímto dalším během bylo v šest doběháno. Holky spokojené a já taky.
Za nátačení děkuji Hana Ampapová a Veronika Vějačková a ještě společnost i Tereza Poledníková.

video Mesi zde

video Ennie zde

 

26. - 27. 9. Čebín u Brna - ČEBÍNSKÝ KRÁL 2015 - agility závody

rozhodčí: Deidda Sandra (IT)

Sobota na závodech v Čebíně, no, moje výkony nic moc. wink
Moc pěkné parkury italské rozhodčí, ale...
V open agility jsem obě holky diskla na stejném místě, Mesi jinak pěkný běh jo a ještě vlastně kladina hrůza a Ennie byla trošku rozlítaná. Zkoušky, napřed Mesi MA2, no nebylo to úplně super, ale doběhly jsme čistě, i když jsem ke konci trochu zaváhala, neb jsem zapomněla trasu. Mesi 1. místo a pak doběhla z šesti psů ještě jedna mudinka. Ennie zkouška MA3
, dala všechny zóny a jinak to pojala, že nebude lítat a zase odmítala vysílačky, takže s dvěma odmítnutími, ale protože opět doběhli jen dva psi z osmi, tak byla druhá. smiley tím se obě holky kvalifikovaly do nedělního finále. No a jumping zase disk na stejném místě. Ennie jsem nedokázala otočit kolem skočky, Mesi sice jo, ale ocitla jsem se na druhé ruce než jsem chtěla a pak jsme to neustály.
Jinak moc fajn den, super kantýna, výborný oběd, pro mne příhodné počasí a společnost holek Lištiček. smiley Snad to bude zítra lepší.
Jo a ještě mi utekla před mým prvním během s Ennie, Mesi a zmateně mně hledala, neb jsem jí ráno zapomněla zavřít kenelku.
cheeky

video sobota Ennie zde

video sobota Mesi zde

Úúúúžasný druhý den v Čebíně, opět super parkury italské rozhodčí, bezva organizace, super kantýna a naše výkony mnohem lepší. Ranní jumping jsme zvládly s holkama čistě a Mesi skončila třetí za Kiki a Bravo, ale co, Ennie byla čtvrtá! Zkoušky, Mesi běžela pěkně až do kladiny, tam to nedala a opravovaly jsme. Ennie běžela moc pěkně a opět čtvrté místo. No a finále, Ennuška to zvládla suprově až na konci vytvořila odmítačku, ale i tak byla opět čtvrtá a to za Kiki, Bravo a Evo. Mesinka tentokrát neustála hned začátek a náběh do slalomu, pak běžela moc pěkně až na houpačku, takže oprava, zato pak kladina byla super. Mám velkou radost, že jsem to dneska holkám tolik nekazila. Běhalo se nám krásně, počasí super a teď odpočívat.

video neděle Ennie zde

video neděle Mesi zde

 

15. - 16. 8. Prostějov - Skok za skokem VIII. + MR chodských psů v agility - agility závody

rozhodčí: Lerlová Kateřina (CZ)

Tento víkend v Prostějově byl naprosto  parádní. Holky běhaly skvěle, sobotní ranní jumping obě čistě, Ennie klasika, Mesi neběžela naplno, ale pěkně vnímala. Mesi 3. místo, Ennie 6. Zkoušku Mesi pojala moc nadšeně a nepodařilo se jí zastavit na houpačce, takže oprava a pokračování běhu byl spíš bezhlavý úprk, takže jsem to vzdala. Ennie se naopak hecla a trénink zón pojala docela poctivě, takže čistě a 3. místo. No a agility, Ennie nedala áčko, takže s jednou chybou 9. místo, ale čas měla čtvrtý, zrychluje pěkně holka. Mesi se zase zkoncentrovala a zaběhla pěkně, i s malým vyletíkem nejrychlejší, takže 1. místo a tím se kvalifikovala do nedělního finále. No a protože se doběhalo brzy, stihly jsme ještě plavání v přehradě na Plumlově. Holky šly odpočívat brzo a já večer poseděla u táboráku, dala si hermelín a klobásku, pivko a pokecla o všem možném. V noci se nám nespalo moc dobře, neustálé teplo už moří všechny.

V neděli už žádné úspěchy nebyly, ale užily jsme si i druhý den skvělých závodů. Vše bezvadně fungovalo a nedělní parkury Katky Lerlové byly ještě lepší než sobotní. Ranní jumping, holky bohužel obě chyby ve slalomu, Ennie brzo vyběhla, pokusily jsme se opravit jen poslední dvě tyčky, ale Ennie to neumí, tak jsem ji musela po pár neúspěšných pokusech poslat na celý slalom znovu, takže obrovská časová ztráta. Mesi už neběžela v pohodě, byla nervózní, nebyl to pěkný běh, špatně pak naběhla do slalomu, jak koukala po mně a pak i vypadla dřív, takže odmítnutí a chyba. Mesi byla 5. a Ennie 6. Zkouška MA2 byla výzva a skoro jsme ji daly, ale Mesi místo na áčko fukla do tunelu, jak jsem tam moc mávla. Ennie na zkouškách trénuje, tentokrát áčko dobré, ale zase skočila kladinu trubička, takže oprava. No a pak už bylo jen finále, moc pěkný parkur, ale Mesi už ho nedala psychicky, měla už nervy a asi i únava a nevyspání v tom teple. Jsem ale moc spokojená, běhá se mi s holkama čím dál líp a věřím, že až nebudou taková vedra, tak to budeme zvládat lépe. Užily jsme si i koupání, nejen v místním potoce, ale ještě cestou domů jsme se zase stavily na Plumlovské přehradě. Teď tu mám dvě mrtvolky a zítra se budeme jen válet.

video Ennie sobota, neděle

        Mesi sobota, neděle

 

8. 8. Žamberk - O pohár Fitmin - agility závody

rozhodčí: Maroušková Jitka (CZ)

Dneska super den na agi závodech. Po dlouhé době jsem viděla východ slunce. smiley Bylo opět hrozné vedro, ale v Žamberku bylo super prostředí, skvělé zázemí, kantýna, uzená kýta opékaná na rožni, langoše, dobré pivo i limo za velmi příznivé ceny a hned za cvičákem řeka. Parkury paní rozhodčí se běhaly moc pěkně, ovšem s naší menší či větší úspěšností. Mesi si bohužel odvezla tři disky, ale na radosti jí to neubralo, tímto se jí velice omlouvám. angel Ona běhala skvěle, ale vždy to mělo nějaké ale. První běh jumping jsem pokazila třetí skočku před koncem, kdy jsem při otočce shodila bočnici. Ve zkoušce jsme neustály stahovačku do jiné díry tunelu, než byla ta v linii rovinky a agility opět těsně před koncem, třetí skočka, jsem zaspala, asi jsem se kochala krásnou zónou na kladině a Mesi bohužel neměla z čeho poznat, že se má jít skočka zezadu. Jsem s ní ale velice spokojená, ona se mnou asi méně. frown

No a Ennie zaběhla jumping krásně a byla druhá, jen jedno malé nedorozumnění, které jsme ale ustály, ve zkoušce si bohužel na kladině i áčku skočila zónu, ale super čas. Až po doběhu jsem si nadávala, že jsem ji na tu kladinu nevrátila a v agility už to byla jen zóna na áčku jinak opět super běh. Holky si ty lepší a horší chvilky nějak střídají, ale já věřím, že to nebude dlouho trvat a budeme sehrané týmy všechny tři. Jinak se holky dosyta vyplavaly v Divoké Orlici a doma pak spokojeně štěkali ze spaní. Já jsem si užila skvělý den a opět se nabila energií. Na můj vkus je teď málo závodů, ale ono v tom horku. Těšíme se na na další a to už bude září. wink

videa našich vykonů jsou opět na našem youtube

Ennie zde

Mesi zde

18. 7. Brno - Letní Robinsonáda - agility závody

rozhodčí: Pánková Lenka (CZ)

Dnešek byl ve znamení agi závodů Letní Robinsonáda. Skvělý den, jako vždy super organizace, parádně zmáknuté opatření proti horku, jak pro psy, tak pro lidi. Chlazené nápoje, zmrzlina zdarma, voda s bazénkem pro psy, možnost namočení i lidí, dodávka dobrého jídla od Pizza u Honzy. Moc hezké parkury od Lenka Pánková, krásně se běhaly i když jsme je vždy nezdolaly. wink
Holky měly měsíc od závodů pauzu, ale nevím, nevím, jestli jim to prospělo. Ennie první běh hned na začátku zkusila svoji oblíbenou odmítačku, kdy se vrátí z tunelu zpět a pak ještě skočila áčko, ale jinak pěkné, 8. místo. Druhý běh, jumping byl nějaký totální error, hned od začátku nechtěla běžet a než jsme se dostaly na překážku 10, tak jsme se diskly třemi odmítnutími, ani dál to nešlo, tak byla, Ennie odnesena. Třetí běh už byl zase v pohodě, krom odmítačky opět na tunelu, no nevím, 7. místo.
Mesinku jsem vytáhla před prvním během na rozhýbání a vypadala jako bych ji pustila ven po půl roce. Tak jsem před prvním během měla strach, že to bude masakr, ale krom toho, že neustála svůj bleskový náběh na kladinu a spadla, to nebylo tak hrozné. Druhý běh jumping byl hodně free a neustála slalom a pak už jsme byly rozhozené obě. Třetí běh jsme síly zkoncentrovaly a krom opětovného nedorozumění v rychlosti překování slalomu jsme doběhly, 6. místo a Mesi se tím na poslední chvíli kvalifikovala do finále. cheeky Tam už nám to ale nešlo. Zase se Mesi motaly tyčky ve slalomu pod nohy a pak už si běžela, co chtěla, ale je to moje úžasňačka a my to dohromady dáme. Ennie nad tím dnes moc přemýšlela a to jí pak nejde, tak snad to bude příště v obou případech lepší. smiley

video Mesi zde

video Ennie zde

13. - 14. 6. Brno - 3. kvalifikační závod - 3. KZ dospělých

rozhodčí: Dostál, Petr (CZ)
               Glabazňa, Tomáš (CZ)
               Grunder, Sascha (CH)
               Herendy, Veronika (HU)

Na brněnských kvalifikačkách se nám běhově nedařilo, ale jinak jsme počasí ustály v pohodě. Holky měly kenelky ve stanu ve stínu, oprášila jsem bazének z loňské letní sezóny a myslím, že v tom vedru běhání zvládly suprově. Ranní jumping od Petra Dostála byl moc pěkný, Mesinka běžela z holek první a krásný rychlý běh jsem těsně před cílem pokazila já, když jsem vynechala jednu překážku a běžela do cíle. Díky tomuto disku zůstala v tabulce na MČR třetí pod čarou a nenominovaly jsme se. Já jsem ráda, protože bych do Liberce stejně nejela a blokovaly by jsme zbytečně někomu místo. Ennie ho doběhla s jednou odmítačkou, vyhnula skočku, co měla před nosem. Agility od Saschi Grundera bylo také moc pěkné, ale u Mesinky jsem byla hned na začátku pomalá a Mesi mi vklouzla do tunelu, pak se trochu rozčílila, ale uklidnily jsme se a zbytek už byl docela dobrý. S Ennie, jsem věřila, že to dáme, ale ta mi zas foukla na skočku mimo pořadí za áčkem, pozdě otočka no a pak teda skočila kladinu. Po doběhání jsme jely ještě vykoupat k řece a teď to tu spokojeně spí. Uvidíme co zítra, těšíme se na další rozhodčí a běhání.

Neděle byla v podobném duchu jako sobota, nic jsme nezaběhly, ale užily jsme si to. Mesi ranní jumping, moje chyba a dis. Chtěla jsem si ji pohlídat čelem před vběhnutím do špatného tunely, ale najednou jsem byla ve francii, sice včas, ale asi byla pro Mesi více zřetelná ještě druhá ruka a tak to nevyšlo, ale jinak běžela krásně, vnímala, byla v pohodě. Ennie ten stejný jump běžela jak drak, ale při vyslání do tunelu ji napadlo ho přeskočit, třeba ta díra co nebyla vidět je zezadu, ale běžela suprově. No a agility, Mesi jsem málo stáhla a místo správné díry tunelu vyběhla až na druhou stranu, ale jinak taky skvělé. Za celý víkend nepokazila jediný slalom, tak asi ťuk, ťuk, ťuk, už jsme ho zdolaly. Je to moje šikovná blondýna. No a Ennie si to agi užila, dala si tunel navíc, i když myslím, že jsem volala dost, no asi ne, ale zóny byly tentokrát všechny super. Dnes bylo počasí o fous lepší, ale bazének jsme zase využily a tentokrát holky využívaly stín v autě pod stromy. Jsem ráda, že jsme si to tak užily, přežily a holky to zvládly.

video Ennie zde

video Mesi zde

 

 

24. - 26. 5. Kromeříž - Hanácké kvalifikačke v Kroměřížu - 2. KZ dospělých

rozhodčí: Boháčová, Alice (CZ)
                Lerlová, Kateřina (CZ)
                Lapanja, Mirja (SI)
                Dostál, Petr (CZ)

Tak jsme doma z II. kvalifikaček, jsem s holkama moc spokojená. Mesinka jako mladý nezkušený pes doběhla všech pět běhů za víkend, sice občas chybka, nebo odmítnutí, ale rozumíme si víc a víc a dala všechny slalomy, tak snad jsme to už zlomily a už je neřeší. Nedělní jumping jsme daly dokonce čistě, 13/68, 31.87 s, 0.0 tr. b., 4.55 m/s. Je to moje mudí zlatíčko. Ještě to bude chvíli trvat, než si budeme obě věřit a rozbalíme to naplno, ale baví nás to a to je nejdůležitější. Ennie se sice třikrát diskla v agi, ale oba jumpingy zaběhla čistě, sobota 14/71, 4.35 m/s a neděle 23/68, 4.13 m/s. Běhala moc pěkně, jsem s ní o tomto víkendu moc spokojená. V sobotním agi chtěla zachránit situaci, kdy jsem byla na parkuru jinak, než jsem původně chtěla a ona reagovala na moji otočku, ale už nemohla jinak, než skočit skočku ne přes tyčku, ale přes bočnici, je to koumák. Ve zkoušce jsme se diskly skoro až na konci, ještě pořád mně občas překvapí její rychlost a nestihla jsem být včas, kde jsem měla. No mohla to dát na povel, ale vybrala si skočku místo kruhu. Poslední disk byla opět kombinace mé pozdní reakce a Eniny iniciativy. Budu se muset nad sebou zamyslet a zrychlit i u Ennie. Vzhledem k tomu, že nám o nic nejde, každý běh si užíváme a snažíme se zdolat výzvy jednotlivých rozhodčích. I přes trochu horší počasí byl víkend super se super lidmi.

video Ennie

video Mesi

16. 5. Nejdek - Nejdecký trojskok - agility trojzkoušky

rozhodčí: Boháčová, Alice (CZ)

Včerejší zkoušky v Nejdku, spokojenost. Mesi kupodivu dala nejlépe první běh, sice odmítačka náběh do slalomu a pak skočená zóna na kladině, ale druhé místo. Další zkouška luxusní zóna na kladině, krásný slalom, ale ostatní už bylo volnější a fuj houpačka, tak jsem opravovala a třetí běh už jsme se regulérně diskly hned na začátku, místo tunelu skočka a pak už to nebylo ono. Prostě to chce běhat, běhat, běhat, abych se ji naučila dobře ovládat. No a Ennie si jela prostě zaběhat a užít si, vůbec mně nenapadlo, že si splní zkoušku. Hned první běh byl paráda, krásný čistý běh, a protože konkurence měla méně štěstí, tak první místo. Tím má Ennie pro letošek už splněno na A3ch. Druhý běh byl taky pěkný, ale já jsem si spojila parkur s předešlým a jistě vedla Ennie jinam, než jsme měli. Ve třetí zkoušce jsem chtěla vyzkoušet křížení, které Ennie nemá moc ráda a chtělo to o fousíček víc času, byla z toho odmítačka a čtvrté místo. Prostě Ennie tentokrát krása. Běhat parkury Alice Boháčové je radost, škoda, že je tady tak málo, počasí bylo super a zázemí Jumpingdogs o.s. Lednice jako vždy super. Parádní závody.

video Mesi

video Ennie

2. - 3. 5. Skochovice - MR plemen belgický ovčák, šeltie, pudl, kokršpaněl, yorkshire terrier, malý kontinentální španěl, pyrenejský ovčák a mudi

rozhodčí: de Rouck, Carl (BE)
                Grygar, Antonín (CZ)

Další agi víkend byl závodní jen pro Mesi. Ve Skochovicích se konal 1. ročník MR mudi v agility. Docela se nám s Mesi dařilo, běhala vnímavě, žádné divočiny. Jumping I, dvě chyby, jedno odmítnutí, opět slalom a shozená dálka, 21/38. Jumping II, jedna chyba - slalom, jedno odmítnutí - vyhnutá skočka a 17/38. Mistrovské agility, jedna chyba, zatracený slalom a 14/38 celkově, třetí místo mezi mudíky. Neděle začala slibně, jumping III jsme daly čistě, jediný čistý slalom a čtvrté místo. U dalšího běhu, agility II, byla Mesi už mírně unavená a tím pádem přetočená a nesoustředěná. Běžela divočeji a trochu přehnala skok z houpačky a tak jsme to opravily a tím se diskly. Poslední mistrovský běh byl jednoduchý jump, ale už jsem divokou Mesi nestíhala, špatný odhad, takže zase disk a tím umístění v MR nedopadlo. Závody jsme si ale maximálně užily, bezva společnost lidí a pohodové závody. Příští rok se rády znovu zúčastníme a už budeme zkušenější. yes

video sobota

video neděle

 

24. - 26. 4. Děčín - DogFriends FITMIN kvalifikačky 2015 - 1. QZ dospělých

rozhodčí: Boháčová, Alice (CZ)
                Lerlová, Kateřina (CZ)
                Máčková, Jiřina (CZ)
                Maroušková, Jitka (CZ)
                Virtanen, Anders (FI)

Tak jsme si vyrazily přes celou republiku do Děčína na první kvalifikačky, né že by jsme se chtěli někam kvalifikovat, ale jely jsme si užít velké závody. Aby se holky lépe aklimatizovaly, tak jsme jely už v pátek na zkoušky. Mesi startovala poprvé ve dvojkách. První běh byl ale velice free a Mesince bylo úplně jedno, co běží, hlavně že běží. Po pár pokusech běžet vytyčenou trať, ale jejím neustálém měnění ze strany Mesi, jsme to vzdaly. Druhá zkouška už byla lepší a doběhly jsme, ale s chybou ve slalomu, který nás pořád zlobí. Mesi se tímto doběhem kvalifikovala do sobotního finále. Ennie se svých zkoušek zhostila podobně. První zkouška byla happy a já jsem v tom nadšení Ennie neukočírovala. Druhá zkouška byla lepší, ale v jednu chvíli jsem byla v nesprávný čas na nesprávném místě a už to bylo. Jinak holky se zaklimatizovaly dobře. Sobotní běhání už bylo lepší, ale štěstí nám nepřálo. Ennie dvakrát dis a Mesi jumping dis, nezvládly jsme rozlišku na slalom a agility s jednou chybou, zase slalom, ale jinak pěkný soustředěný běh. Finálový běh nám opět nevyšel kvůli slalomu. Neděle měla podobný průběh, Ennie dva disky, ale některé běhy byly o fous a jinak pěkné. Mesinka jump dis a agility pro změnu slalom a druhá chyba kladina, jinak už to bylo pěkné. Ve výsledku mi holky udělaly radost, hlavně Mesi, její páté závody a moje nezkušenost s ní, ale docela to šlo. S Ennie jsme se nějak ani jednou nepotkaly, ale to nevadí, běhá radostně a rychle, tak to zase přijde.

Video Ennie zkoušky, sobota, neděle a sestřih od DogSports

Video Mesi zkoušky, sobota, neděle a finále od DogSports

 

 

19. 4. Brno - intenzivka s Peťou Častovou

V neděli jsme vyrazily na Kafky na intenzivku za Peťou. Vzala jsem na běhání obě holky, dopoledne běhala Mesi a odpoledne Ennie. Mesinka napřed trochu stávkovala, ale pak se to rozběhalo. Odpoledne běhala Ennie a šlo jí to velmi dobře. Snad si s holkama takhle skvěle zaběháme i na dalších závodech.

11. 4. Brno - zkoušky Zetor - agility dvojzkoušky

rozhodčí: Máčková Jiřina (CZ)

Po pondělním zimním závodě jsme si dnes daly letní zkoušky. smiley Mesinka běhala krásně, závody zvládá velmi pěkně, krásně reaguje. První běh zaběhla čistě a byla první. Druhý běh byl taky pěkný, ale nedala zónu na áčku, takže jedna chybka a druhé místo. Ennie si to dnes užila, první běh byl trochu chaotický, napřed vypadla ze slalomu, pak špatné točení na skočce a zmatek u tunelu, završeno nezastavením na kladině. Druhý běh už se nám vydařil, ale zase áčko, takže druhé místo, o vagón za Kiki s jednou chybou. Počasí bylo až moc teplé a Ennie už to trošku řešila. Po zkouškách si byly holky zaplavat v lomu. Organizace sice trochu vázla, ale jinak zase další super den.

video Ennie zde

video Mesi zde

6. 4. Třebíč - Velikonoční beránek - agility závody

rozhodčí: Máčková Jiřina (CZ)

Velikonoční pondělí jsme s holkama strávily na agi závodech. Počasí sice nebylo moc příjemné, ale i tak jsme si to užily. Holky mi udělaly velkou radost. Mesi svou zkoušku vyhrála, pěkným během a má tak po třetích závodech splněno do A2. Ennie taky zkouška čistý běh a vlezla se i na bednu, tak má druhou zkoušku na A3ch v druhém roce. V agi jsem se s oběma diskla, Mesi nešla napoprvé na houpačku a při opravě jsme si přidaly tunel mimo pořadí, ale všechny ostatní nástrahy jsme zvládly. Ennie jsem to pokazila až skoro na konci, prostě jsem byla na špatném místě a špatný tunel byl hned. Jumping zase obě doběhly, ale s Mesi jsem vyrobila na konci odmítačku a Ennie jako A3 pes neumí slalom, surprise takže chyba. Holky běhaly ale obě parádně. Jen to počasí mohlo být jarnější.

Video Ennie zde

Video Mesi zde

 

 

27. 3. Horka nad Moravou - agility zkoušky

rozhodčí: Pánková Lenka (CZ)
                Steiner Michael (AT)


Tuto sobotu jsme vyrazily s holkama na super akci čtyřzkoušky Faktor strachu IV. Napřed se běhaly zkoušky A1. První dvě pískal rakouský rozhodčí a další dvě Lenka. Parkury pana rozhodčího mi nějak nesedly a nejspíš se to odrazilo na mé pohodě a Mesi to vycítila. Prostě první běh se mi běžel špatně, byla jsem nějak v křeči a tak to dopadlo diskem. Jako první nevyšlo A, které Mesi dlouho nevidě, no a pak jsem to zbytečně překombinovala a nedaly jsme náběh do slalomu, kritický bod byl pak křížení po kladině, kdy Mesi nevěděla, co po ní vlastně chci. Druhá zkouška začala na pohodu, pak ale Mesi sklouzla z kladiny a po ní bylo pak zase mé zbytečné křížení a jak už jsem byla rozhozená utekla jsem Mesi a ta vyhla skočku, to nemělo cenu opravovat, takže dis. Parkury Lenky Pánkové už se mi líbí víc. Hned ten první jsme taky skoro daly, ale opět moje špatné vedení, poslala jsem Mesi na točku špatnou rukou a šla do točení ode mne a pak už jsem to nedokázala ustát. Jinak to byl myslím moc pěkný běh. Poslední zkouška nám ale sedla a aspoň jeden čistý běh.

Hned pak následovaly zkoušky A3. Ennie se velice těšila a tak jsem z toho měla trochu strach. První zkoušky byly od Lenky.  Hned první běh tedy Ennie zapojila drobet vlastní aktivity a fukla do tunelu místo dálky, pak to ještě zkoušela vylepšit, no a to, že zóny jí nic neříkají je drobný detail. Druhý běh byl lepší, prošly jsme pro nás těžší pasáže, ale opět zařazeno neplánované točení ode mne, to jsme pak ještě ustály, ale pak dala Ennie netypicky skočku zepředu, místo jejího oblíbeného za a už to bylo. Zóny byly škaredé všechny. Třetí parkur už byl od Steinera a kupodivu ty trojkové mi sedly víc. Další zkoušku jsme daly čistě a tak pokračujeme v plnění na A3CH. Poslední běh by jsme taky daly, ale už jsem potřebovala utvrdit Ennie, že kladina se neskáče, tak jsem ji vrátila. Celkově jsem ale spokojená. Mesi krásně vnímala, nedivočila, spíš mě teda překvapilo, že na mě občas koukala, ale spíš myslím, že to bylo tím, že jsem nebyla já v pohodě. To se časem doladí. Ennie budu muset razantně připomenout zóny a hlavně něco vymyslet na A, které má opravdu škaredé. Snad se všechny srovnáme po pár závodech. Takže, běhat, běhat, běhat a těšíme se na další závody.

Můžete na to vše kouknout na videu.

Mesi video zde

Ennie video zde

 

 

7. 3. Mikulov - agility závody

rozhodčí: Lerlová Kateřina (CZ)

Dnešní den se vydařil, a jsem velmi spokojená. Po tříměsíční pauze jsme vyrazily na první letošní agi závody a poprvé s oběma holkama.
První radost byla, když Mesi byla potvrzena výška 42,5 cm a zařazena do kategorie médium, ulevilo se mi.
Následné závodění jsem si užívala. Parkury Katky Lerlové bylo moc pěkné ale běhavé. První jsem běžela jumping s Mesi. Diskly jsme se hned na první skočce, kdy jsem Mesi málo ukázala a ona první skočku oběhla a hrk do tunelu, po novém startu už to bylo lepší. Běžela moc pěkně na mladého psa a ještě k tomu hárá. S Ennie jsme daly Jumping čistě a bylo z toho třetí místo. Zkouška MA1 byla také o testu mé rychlosti a odhadu a to ještě nemám s Mesi doladěné, tak jsem zkoušela stihnout francii před slalomem a nestihla, takže jsem překážku zakryla a Mesi nedala náběh na poprvé. Jinak moc pěkný běh a třetí místo. Ennie ve zkoušce MA3 shodila dvoják a skočila A, ale jinak běh moc pěkný a čtvrté místo. No a agility open, Mesi už byla hodně free a happy a běhavý parkur si užila. Ulítla z houpačky, ale po opravě jsme to doběhly už relativně v klidu. No a Ennie dala agility luxusně a skončila druhá. Holky moje šikovný děkuji a těším se na další závody.


 

video Ennie zde

video Mesi zde

1. 2. Brno - intenzivka s Kristou Půdovou a Radkou Mokrišovou

První letošní intenzivka se myslím vydařila. Vyrazily jsme na tříhodinový trénink se dvěma trenérkama. První půlku jsme běhaly pod vedením Radky. Sekvence byly jen ze skoček a tunelů, ale i tak jsme se na některých pasážích potrápily. Stále nám dělá problém stahování a práce na ruku. Mesi by rači lítala táám a séém. cool

Druhou půlku měla pod taktovkou Krista. Připravila si na nás pěkný parkur a nakonec jsme ho myslím docela dobře zvládly. Neustále ladíme slalom, ale na levou už fakt dobrý. cheeky

Mesi se snažila a celou intenzivku se soustředila a ustála ji v klidu bez větších nervů.

video zde