2014‚ 2015

2015

17. 11. Jehnice - Běh o pohár Jehnic - Brněnská běžecká liga

Tak jsem se nechala hecnout a vyrazila na první ze závodů Brněnského běžeckého poháru do Jehnic. Mám to kousek a trať máme naježděnou na koloběžce. Nemám sice letos skoro nic naběháno, ale šlo to dobře. 338 účastníků na 5., která měla reálně 6,2 km. Popraly jsme se s tím myslím dobře. Vymyslely jsme, že půjdeme jako propagaci canicrossu se psy. Nakonec jsme byly jen tři, ale asi to stačilo. Mesi měla z psychologického důvodu náhubek, přece jen je to závod normálních běžců a  s pořadateli to sice bylo domluveno, ale ne nijak veřejně. Nikdo o nás nevěděl, takže když při běhu, který byl v tom počtu na začátku pomalý, Mesi hecovala štěkotem, pár lidí se i leklo, to že má Mesi náhubek, působilo myslím uklidňujícím dojmem. Jak se pole trochu roztáhlo, a vběhly jsme do lesa, už to bylo fajn a užily jsme si to. Těch 6,2 km jsem zaběhla za 39.19 minut, což mě potěšilo a šlo by to asi i rychleji nebýt toho davu na začátku. Ještě si asi nějaký závod zaběhnu, i když asi bez Mesi, ji si nechám na opravdové canicrossové závody.

29. 8. Sadská - 23. ročník Železný pes

 

Náš první triatlon. Přiznám se, že jsem měla trochu obavy, neb jsme se k nějakým tréninkům moc nedostaly. Plavat jsme byly asi třikrát, běhaly jsme naposledy v květnu na Horníku a na kole byly asi pětkrát, ale dohromady všechny disciplíny nikdy. Byla to pro nás výzva a Mesi byl úžasná. Vyhrožovali opět teplotami přes 30°C, ale naštěstí bylo ráno trochu pod mrakem a tak bylo maximálně 28°C. Plavání jsme zvládly v pohodě, jen já musím doladit délku vodítka, aby se mi nemotalo do cesty. Na kole Mesi tahala jako drak, netušila totiž, že pak ještě poběží. wink Na začátku běhu si teda myslela, že se jdeme jen vychodit, ale když pochopila, že ještě běžíme, tak začala opět tahat. Bylo to trochu volnější tempo, ale spíš kvůli mně, já nejsem moc dobrý běžec. Mesi bohužel spadala do kategorie velkých psů, takže nějaké ambice jsme neměly. Pro nás bylo vítězství, že jsme to zvládli v pohodě a užily si to. Plavání cca 150m. Jízda na kole cca 5,2km většinou po písečných cestách a pěšinách pak cca 4,6km běhu celkově v čase 0:51:57, umístění 16/23, pro mně skvělý výsledek. Po závodě se začalo vyjasňovat a byl opět velmi horký den. Jinak jsme si užili super den s přáteli z Canicross v Brně. Oslavili jsme výtěství ve velkém okruhu našich kamarádů z koloběžek Ley a Conteho a ještě poseděli s ostatními až do večera. Pak jsem už musely domů. Příští rok nám to snad vyjde také.

fotky zde

8. - 9. 5. Hotel Horník - Tři Studně - Hill's cup dvoukolový závod štafet, canicross - scooter s jedním psem - bikejöring

Na druhý květnový víkend jsme se s holkama z Canicross v Brně hecly a vyrazily na opravdové musherské závody vyzkoušet si atmosféru. Já jsem ve štafetě vyfasovala canicross, Lea s Contem koloběžku a Jana s Shellby kolo. Sice nejsem dobrý běžec, ale snažily jsme se s Mesinkou co to šlo. Ono to teda moc nešlo, první den byl společný start a Mesi byla tak namotivovaná, že mě táhla to kopce ze všech sil a bylo to na ně moc. Takže jsem pak trochu vytuhla a nemohla celou trasu běžet. Čas ale na mně byl tak nějak standardní. Lea s Contem makali jak draci a Jana s Shellby taky moc dobrý výsledek. Po prvním kole jsme byly 18/23. Celkový čas na 3x 4,2 km 48:57 (CC 23:44, předávka 00:36, SC 11:12, předávka 00:32, BKJ 12:53) Druhý den se startovalo podle pořadí z prvního dne, ale byly trošku zmatky, takže jsem vystartovala později, než jsem měla a bohužel nás potkala hned po startu běžkyně s fenkou z dalšího družstva, fena otravovala Mesi a na začátku ji i trochu štípla, neb mi Mesi kňučela a nechtěla běžet. Pak se rozběhla a před fenou nechtěla tahat, pořád se ohlížela a řešila ji a fena zase nechtěla před nás, pořád se otáčela na Mesi. Tak jsme nakonec běžely, tak nějak společně jak to šlo, ale sama už jsem to druhý den nedávala a měly jsme horší čas, já jsem ale nakonec ráda, že to Mesi ustála. Holky byly taky super, i když trošičku zmatky při předávce a nakonec jsme si vyměnily místo z druhou štafetou z Brna a skončily 19/23. Druhé kolo 54:13 (CC 26:53, předávka 00:34, SC 12:01, předávka 00:35, BKJ 14:10) Výsledek ale není tak důležitý jako to, že to psiska zvládly na 1. Máme spoustu nových zkušeností a zážitků z opravdového závodu a velký obdiv k vítězům.

krátké video od Kataríny z prvního dne

pár fotek zde

12. 4. Brno - Velká Klajdovka - canicross - minizávod Cestou necestou

Dnešní canicrossový závod. Výsledek nic extra 10/15, horší tempo než minulý týden, ale v tempu pod 5 min/km bych 4 km nedala. Mesinka je suprová, zkoušeli jsme předbíhat, několikrát předbíhali nás a krásně tahá. Na rozdíl od závodu v Ostravě, kde byla opravdu zima bylo v Brně naopak velké teplo. Já nebudu nikdy rychlá, takže můj výsledek mně těší, pomalu se moje kondice zlepšuje a to je důležité a Mesinku to baví.
Ještě musíme vyřešit to zavodnění dvě hodiny před startem, ona pak chce čůrat během závodu.

5. 4. Ostrava - Bělský les - canicross závod pro začátečníky, aneb běh "o lízátko"

Dneska jsme si vyjely s Mesi na neoficiální závody v canicrossu. Spíš na zkušenou jiného prostředí malých závodů a byla úžasná. Nic neřešila, krásně běžela a daly jsme pro mne super čas 11:49 na 2,5 km. Skončily jsme na 19. místě z 28. žen, tento výsledek pro mne není až tak důležitý, jako vědomí, že jsme to zvládly na pohodu, i když pravda ten můj výkon mi průdušky ještě chvíli připomínat budou.
Jo a díky za skvělou společnost Simoně Kosorin a Disney.

2014

16. 10. Brno - Bystrc - canicross - závod Cestou necestou

Dnes jsem se s Mesi účastnila našich prvních canicrossových závodů. Byly to neoficiální závody pořádané psím parkem a canicross Brno. Ani tak nešlo o náš běžecký výkon, jako o socializaci Mesi. Zvládla to skvěle. Prostředí canicrossu i koloběžek Mesi velice stresuje, takže její reakce jsou neadekvátní a tak s tím musím pracovat. Dnešní závod byl skvělý, ani psy, ani lidi moc neřešila a běh zvládla skvěle, v klidu. Táhla celou dobu a statečně mě vláčela za sebou. Můj výkon byl standardní, oficiální čas jsme měly 25:22, pro mně skvělé.

PS: Na mé fyzičce se stále pracuje. Ještě před rokem a půl by tohle bylo úplně nemyslitelné.

4. 9. - 2. 10. Ořešín - Scooter - Zapřaháme psa ke koloběžce

Tak jsem se rozhodla vyzkoušet další sport, protože Mesi tahání velice baví a při běhání pořád nemám formu jejímu tempu stačit, zkusila jsem si pomoci koloběžkou. Přihlásila jsem nás na kurz zapřahání ke koloběžce. Máme za sebou tři lekce a moc nás to baví. Holky tahají jak draci i když jsou malinké. Teď už toho asi moc nenajezdíme, ale pokud bude počasí, tak je občas vytáhnu, zatím ke kolu a časem se uvidí jestli pořídíme i koloběžku.

 

26. - 27. 7. Černovice u Kunštátu mini víkendovka canicrossu.

V neděli ráno jsme vyrazily na běh se psy. Daly jsme kolem tří km po místních kopečcích a loukách. Protože bylo opravdu vedro, na bosý běh už jsme nechaly psy na volno. To bylo jen kousek. Pak jsme se vrhly společně do místního rybníčku a relaxovaly plaváním. Po návratu jen lehký oběd, vlastně jen polívka a šli jsme běhat znovu, tentokrát bez psů. Běh byl v klidném tempu převážně po lese a crossily jsme si to mezi stromy sem tam, opět nějaké tři km. Pak znovu plavání a pak zasloužený oddych. Objednaly jsme pizzu a pak kávičku a zase pokecaly. Byl to super strávený víkend. Snad budou takové víkendy častěji a budeme se moct účastnit. Holky baví mnohem víc běhat s ostatními, než když si vyběhneme jen samy.