2016

18. 12. Po delší době jsme se dostaly zase k čuchání. Dneska jsme si moc užily intenzitu noseworku. Mesi to hodně baví a je to kompenzace k agility a jiným akčním sportům. Děkujeme Aničce.

video části čuchání zde

10. 9. Další intenzivka s Aničkou. Čuchaly jsme tentokrát kolem rybníka Srpek v Kuřimi. Jsou tam pěkné přírodní terény a voda. Mesi se snažila a i když byla ze začátku trošku divočejší rychle se srovnalo a hezky se soustředila.

7. 9. Začínáme pravidelněji trénovat pod vedením Aničky Mlířové. Holkám to jde oběma, každá to řeší po svém, ale myslím, že je to baví obě. Ennie už začala značit, aby ji to nelákalo vymýšlet jiné blbiny po nálezu. U Mesi jsem se ještě nerozhodla jak bude značit, takže ještě čekám. ;-)

7. - 14. 8. Věnovaly jsme se noseworku celý týden na táboře. Mesi zkoušela těžší urbany a pokročily jsme i v řadách. Příroda jí jde velmi dobře, myslím, že má velice dobrý čuch.

Na video můžete kouknout zde.

5. 7. Dnešní sváteční den jsme si daly s Mesi intenzivku noseworku. Mesi dělá pokroky, a i když je to velice klidný sport, tak ji to baví. No ono ji vlastně asi baví všechno co jsme spolu kdy zkusily. Pomalu zkoušíme další prostředí, dneska poprvé voda. V lese ji trochu rozptylují klacíky a hlína, ale to zvládneme. Pracovala soustředěně celé čtyři hodiny co jsme se střídaly s ostatními.

22. 6. Další čuchání s Aničkou. Holkám to jde a je to taková trochu změna neakčního sportu, který se nám líbí. Zkoušíme teď různé terény a možnosti. Za 14 dní nás čeká intenzivka. :-)

15. 6. Občas se dostaneme na trénink k Aničce Malířové a to bylo zrovna dnes. Bylo to super čuchání. Holky obě hledaly cizí vzorky jak v trávě, tak na betoně a šlo jim to skvěle. Mám z nich radost. Pro Mesi super klidná činnost po dornovce. snad přidáme brzi zase nějaké video.

24. 5. Pomaličku pokračuje v trénincích, jednou jsme byly konzultovat s Aničkou, ale zatím trénujeme sami, nejsou volní trenéři. Tak snad toho moc nepokazíme. Mesince to už myslím jde pěkně, ale Ennie stále přemýšlí co jiného by k tomu přidala. Tak budu zkoušet různé finty. :-)

video Mesi zde

video Ennie zde

11. 5. 2016 Adamov - první seznámení smiley

Dnes nastal ten den "D", kdy jsme se začaly seznamovat s tímto novým sportem. Zatím jen doma podle metodiky Kristýny Dostálkové. www.kristynadostalkova.cz

video ze snažení holek Mesi zde

                                       Ennie zde