2011‚ 2012

13. 10. 2012 Brno

Protože už začíná byt chladněji bavíme se více učením triků v teple. S Ennie to není úplně jednoduché, byla zvyklá, že co po ní chci jí ukážu, ale postupně se učí si na vše přijít sama.

Pár záběrů z cvičení zde

 

12. 3. 2011 Brno

Další seminář. To už jsme trénovaly jen určité cviky pod odborným vedením.  Musím říct, že mi to zpočátku moc nešlo, přijít sama na to co mám dělat. Začaly jsme s paničkou, až mi byly dva roky a nejsem na to zvyklá. Teď už mi to ale docela jde.

Učíme se tímto způsobem třeba oční kontakt, tzv. nose touch na ruku, obíhání stromů, pozici 2 on 2 off a různé jiné triky. Hodně tuto metodu používají při učení různých triků pro dogdancing, to je sice sport, který panička se mnou nikdy dělat nebude, ale některé triky se dají použít i v agility, normálním životě, nebo prostě jen tak pro zábavu

Přiložíme odkaz na video jednoho velice šikovného pejska, co vše se dá takto naučit.

http://www.youtube.com/watch?v=q8FfNQ_E0l0

 

12. 2. 2011 Jsme se vydaly do Brna na seminář o pozitivní motivaci při výcviku psů.

Vedla ho naše kamarádka a pejsci s paničkami byly také známí. Napřed jsme si řekly něco o základech pozitivní motivace, jaký je rozdíl mezi Shapingem - neboli tvarováním a Luringem – neboli lákáním, vábením, naváděním. Jaké jsou odměny a tresty a proč používat hlavně odměny. Rozdíl mezi pozitivním a negativním trestem a proč pozitivní trest v podstatě nepoužívat, atd. Všechny tyto důležité věci tu nebudeme rozvádět, protože na to nejsme odborníci, ale spoustu důležitých věcí na toto téma se můžete dovědět například na tomto webu:

http://lerl.info/katachyon/

, nebo v knížce od Martiny Klimešové   http://www.amonra.cz/003kniha.html

Pak jsme zkoušely jednotlivé cviky. Někteří používaly klikr, který je vhodnou kombinací s pozitivním tréninkem, ale ne nutnou.

Odpoledne uběhlo velice rychle a ani jsme nevěděly jak a byl večer a museli jsme domů.