2010 - 2011

2011

 

12. 11. - 13. 11. Jsme vyrazily do Krumvíře k Marti Konečné na intenzivku. Počasí bylo po ránu mrazivé, ale přes den krásně svítilo sluníčko, takže to bylo bezva. První den jsme běhaly parkury docela v pohodě. Všechny přeběhy, francky a jiné záludnosti na trati jsme zvládly. V neděli bylo vše podobné, jen nás trochu potrápil místní slalom. Nakonec jsme ho ale občas i zdolaly. Celkově byl víkend super i s noclehem na chalupě naší trenérky Verči.

 

video zde: sobota                    neděle

29. 10. hned další den nás čekaly opravdu už poslední závody letošní sezóny, klubové závody na PVH Kafky.

Byly to takové opravdu sranda závody. Sešly jsme se skoro všichni, co na cvičák chodíme a zazávodily si na domácí půdě. Šlo nám to, střídavě oblačno, ale hlavně se nám to líbilo. Nakonec byla grilovačka a během dne jsme stihly i kde co probrat. Jak jsme se umístily vlastně ani nevíme, ale to určitě nebylo důležité. Vybraly jsme nějaké peníze a ty věnovaly útulku. Tentokrát máme i pěkné fotky.

28. 10. jsme se zúčastnily letos čtvrtých závodů agility. Neoficiální závody O Mistra Ostrova probíhaly v Brně, takže jsme to měly kousek. Na cvičák na Cacovickém ostrově jsme dorazily trochu s předstihem, aby jsme se stihly rozkoukat. Na závody přišlo dost známých i naše trenérka Verča.

Jako první byla tuneliáda pro všechny zúčastněné, v té jsme skončily na 10. místě, kdy před námi byli většinou závodníci. V Jumpingu jsme si vedly moc dobře a umístily se na druhém místě. Agility už tak dobré nebylo, po špatném navedení do tunelu jsme se ztratily a skončily na 12 místě.

Celkově byly ale závody skvělé, příjemné prostředí, hezké parkury a počasí nám taky přálo. Byla to pěkná tečka za letošní sezónou.

video máme na YouTube, fotky zatím nejsou, jen tahle jedna.

 

1. 10.Zůčastnily jsme se skoro závodů agility v Boskovicích. Byl krásný skoro letní den. Ráno jsme vyrazily na cestu a kolem osmé hodiny jsme byly na místě. Na cvičáku agility Boskovice byl vyhrazený malinký plácek na parkur. Překážky byly namačkány na malém prostoru a byly hodně blízko sebe.

Napřed se běhala hra. Byl postavený parkur a u některých překážek byl kyblík s dárkem. Pokud psovod stihl při vedení psa dárek vzít, aniž by se zastavil, byl jeho. Byl zařazený i slalom a za jeho bezchybné zdolání byl dárek navíc. My jsme slalom vynechaly, neb nám v tu dobu ještě chybělo do klasického slalomu 2,5 cm uličky a tak to panička zkazit.

Další byl na řadě Jumping. Měly jsme třetí nejlepší čas, ale protože jsme udělaly pár chyb, skončily jsme 11. V agility jsme také skončily 11. panička mě neuhlídala a místo na A jsem vlítla na kladinu a vyhnula jednu skočku. Běhalo se nám ale docela dobře. Jediné co víme jistě, že už do Boskovic nikdy nepojedeme.

Máme pár hezkých fotek od neznámého fotografa.

23. 4. Na druhé závody jsme jely do Sedlece u Mikulova. Cesta proběhla bez problémů. Místo závodů bylo moc pěkné, vedle hřiště potůček, kam jsme se chodily zchladit v tom hrozném horku, co bylo. Závody se nám líbily. Napřed byla na rozběhání hra. Běhala jsem pěkně a panička ze mě měla radost. První kolo závodů byly agility. Parkur byl pěkný bez nějakých záludností. Běžela jsem dobře až na zónu na kladině, kde se mi nechtělo zastavit. V druhém jumpingu jsme taky běžely dobře, jedno zaváhání na skočce, ale jinak docela dobré. Panička byla celkově spokojená. Závodní atmosféru snáším v pohodě, takže snad to bude opravdu prima zábava.

10. 4. Máme za sebou první neoficiální závody. Vydaly jsme se na ně do Hodonína. Vše probíhalo super, trošku jsme si sice prodloužily cestu, když se nám podařilo přejet sjezd na Hodonín, ale času bylo dost, takže to bylo v pohodě. Napřed se běhal parkur agility. Kdyby se Ennie, nerozhodla překonat i odloženou dálku mimo parkur, mohlo to dopadnout líp. Čas 23,90 s 10 tr. bodů - 7. místo. Druhý Jumping už byl lepší, 24,07 s 5 tr. bodů - 3. místo. Celkově jsme skončily na čtvrtém místě.

Máme oba běhy na videu, zde:

http://www.youtube.com/watch?v=xNthzSurDRU

Jinak počasí bylo super, krásně svítilo sluníčko, dokonce jsme se skočily i vykoupat do nedaleké řeky, teda jen psiska, takže tento první závod je snad dobrým startem do naší závodní kariéry. :-)

Od začátku ledna pilně trénujeme každý týden v hale v Brně. Dokonce nám Verča i domluvila, že k nám jednou za 14. dní jezdí Martima Konečná a předává nám svoje zkušenostli.

16. 1. Náhodou jsme se dostaly na intenzivku do Všetulí u Kroměříže, kde právě trénovala Martina.

Vstávaly jsme v pět ráno a vyrazily na cesty. Na Lesné jsme přibraly do auta čivavu Cynthii a papillonku Enyu s paničkou Evčou. Pak jsme jely přes Vynohrady a tam přistoupil papillon Lexik ( jedinej chlap výpravy) s paničkou Klárou. Odtud už jsme frčely po dálnici do Vyškova a tam přistoupila poslední členka výpravy šeltie Briťa s paničkou Zuzkou. Z Vyškova už to bylo kousek a přesně podle předpokladu jsme 7:45 zastavyly před jezeckou halou.

Celkem tam bylo 11 psů, vše probíhalo v pohodě, krásně jsme si všichni zaběhali a zase se něco přiučily. Trénovaly jsme zónovky, kladinu a áčko, pak klasika skočky a tunely a taky slalom, ale ten já ještě neumím, tak jsme ho vždycky vynechaly. Slalom trénujeme uličkový, ale teď na něho nebyl moc čas.

Fotku máme bohužel jen jednu a jsou tam jenom paničky a Cynthia. Příště ale prý už uděláme určitě společnou.

 

2010

 

12. 12. Bude první trénink v hale, hurá.

do konce roku ještě tréninky 14. 12., 22. 12. a 29.12.

26. 11. A je to, pokazilo se počasí, no nepokazilo, ale konečně začal podzim s deštěm a vlastně pak hned zima. Od 19. 11. jsme neměli trénink, protože bylo bláto a pršelo a teď sněží. Naše teta trenérka hledá vhodné kryté prostory na zimní tréninky. Něco už se rýsuje, ale musí být hodně zájemců, aby se hala zvládla financovat. Takže tam budou, pokud to vyjde, trénovat i ostatní sporty.
 

11. 10.  Pár fotek z dnešního tréninku.

http://picasaweb.google.cz/Ennie070908/Agility#

Taky nás Verča natočila, aby panička viděla co děláme špatně, no koukněte.

http://www.youtube.com/watch?v=NULxTqhkztg

23. 9.  První trénink u Verči.

 

7. 6. Na druhém tréninku jsme pokračovaly s tunely a začaly se učit techniku skoku. Byly jsme tam společně ještě s Čivavou a střídaly se. Příště prý přidáme nějaké zónové překážky. Tak vám pak zase dáme vědět, jak pokračujeme.

Máme za sebou 10 tréninků, ale mám pocit, že je to pořád stejné.

Teď v srpnu jsou prázdniny, tak trénujeme s paničkou něco samy.

 

Od září bychom měly pokračovat, ale trenérka na poslední schůzce říkala, že neví, jak to bude stíhat se školou, tak zase nevíme, jak dopadneme.

S cvičákem Amondra v Čebíně jsme se rozloučily, bylo to tam dobré, ale přece jenom z ruky a s nejistou budoucnosti. Tímto paní trenérce Janě děkujeme za tréninky.


Tak se nám blízká, na lepší časy. Našli jsme v Brně díky flyballu trenérku, co si zařizuje vlastní cvičák a vzala nás k sobě, takže od konce září budeme chodit na  Psí výcvikové hřiště KAFKY.

Máme to kousek z práce, takže úplně super. Chodíme pomáhat i budovat, tak snad bude vše probíhat v pohodě.

 

31. 5. První trénink byl individuální, řekly nám něco z teorie, naučily nás hry, které máme trénovat  a pak jsme si zkusily tunel.
Trénuje se tady postupně každá překážka zvlášť a pak teprve se budou dávat dohromady. Mezi tím si hrajeme a já i panička jsme spokojené.
 
15. 5. Z druhého tréninku už jsme tak nadšené nebyly. Nikdo se nám nevěnoval, postavili nám překážky a běhejte si. Jedna paní tam sice na pomoc jakože byla, ale nebylo to ono.
 
Pak jsme náhodou narazily na serveru Hafici na pejska Kennyho co jezdí trénovat do Amonry. Měly jsme štěstí, že zrovna brali nováčky a tak jsme se zapsaly. Už jsme absolvovaly s paničkou dva tréninky a musím říct, že to je úplně něco jiného.

25. 4. Tak se nám podařilo zajít poprvé na trénink agility.

Moc se nám tam líbilo, našli jsme nové kamarády a docela nám to i šlo. Co bude asi chtít víc času je slalom. Jinak kladina i áčko zvládám v pohodě. To že já vběhnu do tunelu a panička poběží venkem, jsem sice vzala, až asi na potřetí, ale nakonec dobrý. (to jsme ještě netušily jak to vlastně má vypadat)

Co jsem ještě nezkoušela je houpačka, tak uvidíme co já na to.

Našli jsme v Brně s paničkou psí hřiště, kde jsou překážky na agility na pevno a dá se tam trénovat. Jsou sice pro větší pejsky, ale kromě jedné dvouskokovky je zvládám.

Tak vám budeme dávat postupně vědět, jak nám to jde.