2022

19. 12. Brťov-Jeneč - coursing

Tímto jsme ukončily letošní sezónu. Moc jsme toho nenaběhaly, ale je to hlavně zpestření k jiným sportům, takže jen jak máme čas. Příští rok si snad Kvipi složí licenci a občas vyjedeme na nějaký závod, ale spíš nějaký trénink ať může běhat i Ennie a Mesi. Hned na Nový rok se vrhneme na další trénink.

11. 12. Čechy pod Košířem - trénink coursingu

Vyrážela jsem ten den na výlet na sever a tak jsem přihlásila holky na trénink, který jsme měly po cestě. Nebyl ještě sníh, ale zima byla. Tarry si dala dva párové běhy s kříženkou PRT a běželo jim to parádně. Kvipča dvě kolečka sólo běhů poprvé s náhubkem, myslím, že už je do této aktivity taky zamilovaná. No a Ennie s Mesi se podělily každá jedním kolečkem. Ennie měla předešlý den po delší vycházce a Mesi si to stejně zkracuje, tak jí to musí stačit, příště už snad zase obě.

17. 11. letiště Medlánky - trénink coursingu

Podzim bývá na tréninky lepší, takže dnešní sváteční den jsme využily na trénink v Medlánkách. Tarča dva krásné běhy, Mesi jsme dali jen ovál a i ten běžela jen začátek a konec, tak na druhé kolo jsem jí nechala natáhnout jen štěněcí kolečko a to zaběhla celé a spokojená byla v obou případech. Quippy se myslím coursing zalíbil, oba ovály zaběhla krásně a od střapečku se jí nehce odejít. Po doběhu mi ho vždy přinese ukázat, jak je šikovná.

13. 11. Vranov - trénink coursingu

Letos nám coursing nevycházel. Napřed jsem řešila ruku, nebo pak bylo několik akcí v jeden termín a dala jsem přednost něčemu jinému. Tentokrát to vyšlo a všechny jsme si to užily. Ennie ve svých 14. letech si dala sice kratší trať a v pozvolném tempu, ale pořád ji to baví, to že na stratu už nekvičí ocenily moje uši. V druhém kole si neodpustila i kotrmelec v cíli. Mesi si to užívá pořád stejně po svém se svým vyčkáváním, Tarča krásné běhy oba dva. No a už je chycená i Quippy. Běžela kratší ovál. V prvním kole ještě střapeček ztratila, ale když jsem jí ho pomohla najít, byl hodně daleko, tak to krásně doběhla a druhé kolo už dala jako profík a odmítala odejít. Bude se jí to taky líbit.

video Tarry zde, Ennie zde, Mesi zde a Quippy zde

9. 1. Vranov - trénink coursingu

První letošní psí akce byl trénink coursingu. Užily si to všechny tři. Mesi její styl, Ennie už v poklidnějším tempu, ale pořád ji to moc baví a Tarry si dala párový běh s půl bráchem Ozym.