2010 - 2016

2016

22. 1. trénink obran

Byl to první letošní, ale zároveň asi poslední trénink obran vůbec. Tréninky nám určitě pomohly v řešení krizových situací. Dál na tom budeme pracovat, ale obrany už necháme pro jiné. smiley

2015

4. 10. Hodonín u Kunštátu - intenzivka poslušnosti dle ZZO ZM a BH s Jitkou Ragánovou.

První říjnovou neděli jsme vyrazily na intenzivku, tentokrát netradičně na poslušnost. Přihlásila jsem se hlavně proto, že jsem chtěla s Mesi potrénovat mezi jinými psy. Počasí bylo přijatelné, sice už nebylo jasno jako v sobotu, ale bylo docela příjemně. Braly jsme postupně všechny cviky ze zkoušek, každý vždy ukázal jak na tom je a pak nám Jitka radila jak cvik dotrénovat. Zkoušely jsme vše přes shaping na targety a prokládaly různými cvičeními na pozornost a drive. Mesi se snažila a pracovala celý den skvěle. Nakonec jsme tam strávily devět hodin, abychom vše probraly. Myslím, že měl seminář úspěch, pro některé tam byly samo novinky, já jsem se nic nového nedověděla, ale utvrdila se, že jdu správnou cestou, jen je potřeba vytrvat. Přes zimu zkusíme teda doladit přiřazení k noze a následnou chůzi, předsednutí u přivolání, naklikáme aport a doladíme dlouhodobé odložení. No máme na čem pracovat a třeba bude i pokračování. V pauze si stihly holky i společně pohrát a Ennie si užila tenisák bez Mesi.

2. 10. trénink obran

Po dlóóuhé době na obranách a bylo to super. Mesi už při příchodu na plac krásně vnímá a čeká až na můj pvel na nasrání. laugh Zákusy má mizerné, to jí nikdy nepůjde, ale to stejně není náš cíl. wink Revír jí taky jde, štěkat opravdu umí a zkoušíme zadržení v pohybu, taky dobré. Takže jak to půjde budeme pokračovat.

5. 6. trénink obran

Pokračujeme v trénování, Mesi nebude mít nikdy dobrý zákus, ale myslím, že i tak ji to baví a hlavně jí i mě to pomáhá v kontrole a ovládání jejích nervů.

Můžete kouknout na video.

23. 1. Od nového roku se snažíme chodit na trénink obran pravidelně a myslím, že pomalu se Mesi daří se soustředit na hru s figurantem a neječet jen tak preventivně. Zkoušíme pomalu i vyštěkávání (revír) a zákus z pohybu vpřed.

Malá ukázka zde

2014

27. 9. 2014 první obrany, Mesi

Protože má Mesi problémy ovládat svůj temperament ve spojení s cizími lidmi, rozhodla jsem se zkusit ji zvednout sebevědomí a naučit ji hrát si i s cizími lidmi a to tak, že jsme na konci září začaly chodit na obrany. Napřed jsme si nosily jen kus hadru na přetahování a figurant se ji snažil přimět, aby si nevšímala jeho, ale chtěla se s ním přetahovat. Pomaličku klidným tempem se nám to docela daří. Máme za sebou asi deset tréninků a už jsme přešly na měkký rukáv a Mesi se chce opravdu přetahovat. Zkoušíme při tom i klid a soustředění na mě před akcí a klid při odpočinku mezi koly a neřešení procházejících lidí a psů. Určitě se to vše lepší, jednak tréninkem a jednak asi i věkem. Takže budeme příští rok určitě pokračovat. Obrany pro nás nemají význam jako pro většinu co ji trénují, ale pomáhá nám.

2011

4. 12. jsme se s Ennie zúčastnily 2. ročníku Mikulášského závodu v poslušnosti. O rok starší a zkušenější jsem byla přihlášena do mírně pokročilých. Trochu jsme před závody trénovaly, ale některá slabá místa zůstala. Skončily jsme z 16. psů na 10. místě s 95 body. Panička byla spokojená.

Letos jsme si vyzkoušely i extra cviky. Ennie zvládla aport špekáčku, lovení předmětu z vody, aport cizích předmětů i ostatní disciplíny. Hlavně jsme si celý den užily, bylo to sice dlouhé, ale super.

Příští rok jdeme snad zase.

Můžete kouknout na náš výkon na videu zde.

2010

Přihlásily jsme se s paničkou na

K L U B O V Ý  Z Á V O D

V  P O S L U Š N O S T I

aneb

Mikuláš dnes nepřijde, tak čertíme

na cvičáku

konaný dne 5. 12. 2010 v 9.00 hodin, prezentace 8:00- 8:30.

na cvičišti KK VFU

(Palackého 1-3, 612 42 Brno)

Více na http://www.kkpedigreevfu.estranky.cz/clanky/akce/mikulaszavod

 

Zatím ještě nemáme jisté, že se tam dostaneme, neboť přednost mají členové KK Pedigree VFU Brno a to nejsme, ale doufáme že ano.

Nejdem tam proto aby jsme se předvedly, jak jedna druhou, tedy já Ennie poslouchám paničku, ale proto, že to bude psina a bude tam spousta kamarádů, no a ta zkouška poslušnosti bude jako bonus. Panička má neustále takové rozpolcené myšlenky. Jednou si říká, že ty základní zkoušky půjdem složit a pak si zase říká na co budeme mít papír, že to umíme, když nejlépe se to ukáže v provozu, že to zvládáme. Tak to teď bude taková zkouška na zkoušku. :-)

1. 12. 2010  Tak dnes potvrzrno, že jdeme závodit, no to bude legrace. Jenom mě trošku děsí počasí, má být přes den -10°C a dneska celý den sněžilo a v pátek má zase, to abych si vzala kulicha a klapky na uši a teplé ponožky.

 

Máme to za sebou a nedopadlo to nejhůř.

Na to, že jsme se nikdy sportovní kynologii nevěnovali, panička mě učí základy poslušnosti sama, tak umístění na šestém místě ziskem 80 bodů z 90, je dobré.

Teď jak máme pauzu v trénincích agility a flyballu, tak zas koukáme co bychom dělaly jiného.

Poslušnost jako taková je moc klidný a přesný sport, což mi zas tam nevyhovuje, ale možná se zajdeme mrknout na trénink obedience, třeba nás to chytne.