2020

26. - 27. 9. - Mohelnice - Mistrovství České republiky agility

Jsme doma z fajn víkendu, ani sobotní dopolední déšť nám náladu nemohl zkazit. Letos je těch závodů pomálu a já mám rači vetší víkendové, takže Mistrovství České republiky v agility, jsem si moc s Mesi užila. Sobotní běhy družstev, jumping jsme daly čistě, i když to nebyl můj šálek kávy, Mesi jsem tím mikro parkurem provedla. V Agility jsme bohužel skončily na mém zaváhání a Mesi si to vyřešila po svém, disk. Nedělní běhy jednotlivců byly lepší. Ranní hezký, ale opět mikro parkur, se nakonec běžel moc fajn a bylo z toho druhé místo. Agility parkur jsem si chtěla užít a zvládly jsme ho parádně, jen spadla smolná tyčka. Mesi byla ale celý víkend ve skvělé psychické pohodě, běhala úžasně a za pomalého handlera nemůže, jsem moc ráda, že ji mám. Díky všem za společnost a snad si ještě do konce roku zaběháme.

video Mesi zde

5. - 6. 9. - Jánovce - Russell&Mudi cup 2020 -  agility závody

Úžasný víkend na Slovensku. Od pátku jsme si užívaly na Russell&Mudi cupu 2020 s přátely a parsoní rodinou. Tarry byla na svých druhých závodech, takže jsem nic neočekávala, jen prostě sžívat se se závodní atmosférou. V sobotu se nemohla srovnat, nebyla ve své kůži. Mesi v sobotu jumping vyhrála, zkoušky první totální výpadek, druhá už byla lepší a agility jsem nás disklá já špatným vedením. Neděle byla ve znamení mého bolavého kolene a nemožnosti moc běžet, takže jsem to Tarry kazila, ale ta už byla lepší. První zkoušku jsme dokonce doběhly jen s chybou na slalomu, druhá zkouška už zase nic moc a poslední běh už vůbec neustála. Mesi jsem v jumpingu ukočírovala zezadu, jen spadla jedna tyčka, 4 místo, první zkouška disk, můj pozdní povel, ale běžela super, druhá zkouška čistě, 1. místo a agility kvůli mému pomalemu vedení jedna chyba a dvě odmítačky, 3. místo a celkově v součtech skončila třetí a z mudi, druhá. Hlavně nás to ale bavilo a parkury byly moc hezké. Celý víkend byl parádní a už se těšíme na další.

video jen Tarry zde

15. 8. Rosice u Brna - intenzivka s Kristinou Půdovou - agility intenzivka

Krista za náma už moc nejezdí, tak jsme využily, že udělala intenzivku. Tarry se docela snažila, jen první kolo měla trochu zásek, ale pak už to bylo v pododě. Potrénovaly jsme i houpačku, ale ta je pořád 50/50, bude to chtít čas.

8. 8. Brno - Zkoušky agility -  agility závody

Dnešního dne začala závodit i Tarry. Má naměřených krásných 33 cm. Tarry je velice veselý teriér, tak jsem s hrůzou očekávala veselé běhání. Nebylo to tak strašné, to dolaldíme. První běh byl i docela povedený, druhý už veselejší. 

video Tarry zde

 

2. 8. Šlapanice - Šlapanický vlk 2020 -  agility závody

Po dlouhé době jsme vyrazily na závody. První běh jsme neustály hlavou, byl to fičák. Ve zkoušce jsem vynechala překážku, ale už jsme běžely spolu a agility nám sedlo. Parádní parkury Anet jsme si moc užily. Navíc další den s přátely a Tarči mámou a ségrou.

video Mesi zde

1. 8. Kroměříž - intenzivka s Denisou Lajmarovou - agility intenzivka

Další intenzivka u Denisy bylo takové malé rodinné setkání, přijela Tarči máma a ségra. Opět bylo veké teplo, ale zvládly jsme to. Večer si ještě Tarry potrénovala houpačku, kterou teď trochu řeší. Před běháním jsme se byly trochu osvěžit.

Táta Relda, máma Chita, půl brácha Ozy, sestra Bella a Tarry

26. 7. Čebín - Intenzivka v Čebíně s Petrem Pupíkem - agility intenzivka

Super intenzivka s Petrem, běhala jsem s Mesi i Tarry. Obě holky se snažily, parkur byl úžasný a prověřil naše schopnosti.

19. 7. Kroměříž - intenzivka s Denisou Lajmarovou - agility intenzivka

Parádně jsme si zaběhaly u Denči, něco nám šlo, něco nešlo. viděly jsme se se ségrou Bižu. Po intenzivce se byly holky ještě vykoupat.

video pár běhů zde

27. 6. Brno - intenzivka s Lucií Kotáskovou - agility intenzivka

Vyrazily jsme na další intenzivku s Luckou. Byly neuvěřitelné vedro, měla jsem běhat s Mesi i Tarry, ale Mesi si sedřela polštářek a tak si dalajen jeden běh a pak trénovala Tarry. Běhaly jsme po malých kouscích a šlo jí to dobře, na video tentokrát nebyly lidi.

19. -21. 6. Chropyně - Kvalifikační závody na MČR v agility  -  agility závody

Tak musím Mesi moc pochválit, skoro půl roku v podstatě netrénuje, měla jsem strach, že si nebudeme rozumnět, ale ona to dává s přehledem. V pátek jsme zkoušely na zkouškách jak nám to spolu půjde a super a v sobotu mě mockrát zachránila zadek a v agility jsme doběhly a skončily druhé, ale pro mě je mnohem důležitější, že nám to spolu skvěle funguje.  Nakonec jsme se s Mesi kvalifikovaly na MR z prvního místa, čtyři běhy, sice kostrbaté, ale čisté. Je to můj miláček. 💞💞💞
Ještě dodám, že miluji větší víkendové závody a tu agility společnost, jsme zpět, bylo to úžasný i přes nepříznivé počasí.

video Mesi zde

17. 5. Brno - intenzivka s Lucií Kotáskovou - agility intenzivka

Jak nám to dneska na intenzivce nešlo. Začátek 1 - 14 jsme zvládly docela dobře, ale to nemáme natočené. Pak už to bylo horší, ale bylo to nás těžký. Díky za natočení a komentáře Jana a trpělivost trenérky Lucie, nevystřihla jsem vás. 

video části tréninku zde

25. 4. Brno - Nezahálíme,Tarry samotrénink

Protože zatím společné tréninky nejsou dovoleny, ale sami na cvičák můžeme, tak trénujeme aspoň sami. Doděláváme slalom, začaly jsme se zónovkama a občas si i něco zaběhneme.

kousek z jednoho tréninku zde

7. 3. Brno - intenzivka s Lucií Kotáskovou - agility intenzivka

Beatrice Tarry la Vera Felicità, 13 měsíců. Je skvělá, i když zkouší moje nervy občas, šašek jeden teriéří.  Intenzivku s Luckou jsme si moc užily. Jedno kolo si dala Mesi a skoro jsme daly celý parkur a pak pokračovala Terča. Kdybych tušila, že to bude na dlouho poslední trénink. :-/

video Tarry zde

1. 3. Brno / Brťov

 Po zbytek února jsme si ještě užívaly tréninky, netuše co přijde. Tarry se na tréninku zatím střídá s Mesi a oběma to jde skvělě. Tarča zkouší mou trpělivost, když se občas zasekne a některý prvek nechce a nechce dělat. Vždycky to nakonec ale nějak zvládneme. Z agility je vždy velmi nadšená. Na konci února jsme začaly trénovat slalom dole bude první část našeho snažení.

slalom Tarry zde

 

8. - 9. 2. Plástovice - Víkendovka s Alicí Boháčovou - agility intenzivka

Na víkendové intenzivce tentokrát běhala hlavně Tarry, ale Mesi si dala první kolo v sobotu a poslední v neděli. Chtěla jsem si zaběhnout celý parkur o 40. překážkách, mám to ráda. Terén byl docela náročný, suchý bořivý písek a vynechala jsem bohužel uprostřed asi 5 překážek, spojilo se mi to dohromady, ale i tak jsme si to užily. Tarry byla šikovná, pomalu dávala i odložení a podařilo se nám běhat docela dobře. Tarry získává zkušenosti a já s ní. Díky za super víkend skvělé partě a za rok znovu.

video Mesi zde

video Tarry zde

12. 1. Brno - Zimní Brno I  - agility závody

rozhodčí: Havlíček, Karel (CZ)
parkury    Obrusníková, Aneta (CZ)

Zimní Brno I, co říct, jedním slovem paráda. Moc jsme si to užily a parkury Anety i když se nemohla osobně zúčastnit postavil Karel skvěle a parádně se běhaly. V našem podání sice pořád chyby jak Mesi zrychluje, tak já prostě nestíhám. Nejpomalejší byl jumping díky odmítačce na slalomu jen 5,28 m/s a ještě nám někde spadla tyčka, ale není video, tak nevím kde. Zkouška A3 a open Agility byl fičák. <3
Díky za super závody na KK Zetor Brno. Ennie a Tarry si to taky užily.

video Mesi zde

4. - 5. 1. Pezinok - Lord of the Winter III 2019/2020 -  agility závody

rozhodčí: Grunder, Sascha (CH)
                Margaréta Kolevová (SK)

První letošní závody proběhly už tradičně v Pezinku. Mesi už se s halou srovna a od loňského podzimu se myslím i v této hale cítí relativně v pohodě. Dokazuje to svým soustředěným běháním a vnímá co já jí ukazuji, že občes ukazuji blbě, za to nemůže. Výsledky tentokrát žádné, ale běhalo se nám moc dobře. Letošní další díly seriálu Lord of the Winter už nedáma, ale třeba zase na podzim.

video běhů zde