2013 - 2014

Budějckej xtreme 11. - 12. 10. 2014

Letošní rok byl pro nás jako každý jiný, plánovaly jsme, ale vše bylo vždy jinak. Takže z původních tří turnajů, které jsme tentokrát chtěly dát, zbyl jeden a před jeho odjezdem to bylo opět hektické. Dva dny před odjezdem se zranila Skapy a tak jsme do poslední chvíle řešily, jestli odjet se čtyřmi psy, nebo nejet vůbec. Nakonec jsme odjely, i když tím naše šance na slušný výsledek byl menší. Psy máme dobré, ale ve čtyřech je to nápor.

V naší divizi byla čistka větší a nakonec tam zůstaly jen čtyři družstva. Naše divize tedy první den běhala systémem každý s každým (Round Robin). První běh byl takový seběhávací, neb někteří neviděli dva roky semafor jako startovní pes a jiní se rok neviděli při střídačkách. Daly jsme jen jeden povedený běh, zato jsme si v něm vylepšily nejlepší čas družstva na 18.92 s. Další dva rozběhy už jsme tak luxusní čas nedaly, ale výkony už byly vyrovnané a do druhého dne jdeme z druhého místa.

Druhý den jsme běhaly vyrovnaně a na oba soupeře jsme časově měly, ale opět se projevila nezkušenost nás i psů. První rozběh byl velice vyrovnaný a napínavý až do konce, který byl ale v náš neprospěch, prohrály jsme ho 2:3. Další rozběh vypadal nadějně, ale nakonec jsme také prohrály 2:3, neb Ennie, neudržela nervy na uzdě a vyběhla v rozhodujícím běhu po psu soupeřů. Musím ale říct, že pro nás byla výhra už jen to, že jsme vůbec vyjely a pak jsme si potvrdily, že psy máme dobré. Doladíme na příští rok omladinu a budeme sbírat zkušenosti. Těším se na příští sezónu. Afree, Attila, Ben i Ennie si zaslouží pochvalu, jejich páníčci taky, nabíječka Lucka i pomocník Lukáš.

Malé shrnutí z turnaje v Budějovicích.

Nejlepší časy 18,92 s, 19,36 s, 19,49 s, 19,64 s, 19,67 s, takže jsme si zlepšily čas družstva.

Při nejrychlejším běhu neměli psi nejlepší časy, ale David a Míša daly OK.

Afree 0.28 4.21, Attila ok 4.46, Ben ok 4.60, Ennie 0.14 5.23.

všichni čtyři psi mají titul Fly18    

Afree průměrně čas startu 0,23 s, nejlepší 0,04 s, její nejlepší čas 4,21 s, průměrně 4,37 s. Afree se časově zrychlila, střídačky zhruba stejně.

Attila střídačky 1x OK z 22 běhů, 3x chyba, průměrně čas střídaček 0,50 s, jeho nejlepší čas 4,22 s, průměrně 4,42 s. Attila má také zrychlení na dráze.

Ben střídačky 3x OK z 22 běhů, 6x chyba, průměrně čas střídaček 0,36 s, jeho nejlepší čas 4,47 s, průměrně 4,67 s. Ben je na tom zhruba stejně, ale v jeho 10 letech super.

Ennie střídačky 5x OK z 22 běhů, průměrně čas střídaček 0,25 s, její nejlepší čas 5,02 s, průměrně 5,31 s. Ennie je na tom také zhruba stejně.

Celé výsledky jsou zde:

http://www.xtreme-flyball.com/poradame/vysledky-2014/

 

Turnaj sladkých nadějí 14. 9. - 15. 9. 2013

Tak jsme se přece jenom vydaly na turnaj. Sice to bylo opět velice komplikované, my to snad ani jinak neumíme, ale nakonec jsme ve velice skromném týmu vyrazily. Napřed začala hárat Afree, tak jsme ji vyměnily za Bena v domnění, že budeme závodit v neděli a Míša s Benem budou moci jet. Pak začala hárat Sap, tu už nebylo za koho vyměnit, posléze se ukázalo, že naše divize závodí v sobotu a odpadl i Ben. Zůstaly nám tři psi a tak jsme myslely, že nevyjedeme. Na poslední chvíli se nabídla Lenka s Berniem, který už je ale ve flyballovém důchodě, že s námi pojedou. Takže to zas vypadalo, že to půjde. Dva dny před odjezdem ještě odpadla Míša jako nabíječ, neb ji sklátila hrozná choroba. Naštěstí jsme měly Verču jako jediného pomocníka a tak se role nabíječe ujala. Vyrazily jsme tedy v pěti lidech bez jakýchkoliv možností na nějaké dobré umístění.

Nakonec jsme se nevedly špatně. Prví část turnaje jsme vyhrály a postupovaly tak do druhého kola z prvního místa. V odpoledních bězích jsme se dostaly až do semifinále, kde už ale naši psi byly hodně unavení a nepodávali standardní výkony a prohrály jsme. bohužel všichni čtyři psi museli odběhat vše a Bennie jako startovací pes ještě několik opakovaných startů navíc. Měli toho opravdu dost. Vybojovaly jsme krásné třetí místo a byly jsme moc spokojení. Jednak, že jsme to v tom počtu vůbec zvládly a jednak psy běhaly suprově, dva nováčci se začlenili do družstva, bez problému zvládali střídačky a atmosféru turnaje. 

 

Snad se ještě jeden turnaj letos zadaří.

video zde a zde

Ještě malá statistika.

Nejlepší čas družstva 20:44 s Odběhaly jsme 24 běhů, Bernie ještě tak 10 opakovaných startů navíc.
Bernie, nejlepší start 0.09 s, průměrně 0.4, nejlepší čas 4.64 s, průměrně 4.65 s. V semifinálovém běhu měl nejlepší čas 5.24 s, už bohužel nemohl.
Attila, nejlepší střídačka OK - 5x, průměrně 0.46, nejlepší čas 4.47 s, průměrně 4.94 s.
Ennie, nejlepší střídačka OK - 9x, průměrně 0.19, nejlepší čas 4.99 s, průměrně 5.48 s.
Bizzy, nejlepší střídačka OK - 1x, průměrně 0.42, nejlepší čas 4.81 s, průměrně 5.04 s.

Všechny výsledky jsou zde:
http://www.flyball.cz/vysledky-2013/

.