2017

17. 12. Brno Vánoční setkání s tajenkou. Anička pro nás schovala 16. vzorků v areálu VFU s indiciemi do křižovky. Mesinka našla všechny a tajenku jsme vyluštily jako i všichni ostatní, byla to skvělá zábava.   Pak jsme měli malé posezení a povídání. Bylo to moc fajn a těšíme se na příští rok zase na čuchání.

26. 11. Ořechov - Kaple sv. Peregrina - GEONW X.

Předposlední týden, předposlední místo. Užily jsme si hezké počasí a krásnou vycházku. Holky našly všechny tři vzorky a hezky se proběhly. Pak jsme ještě navšívily kamarádku, která bydlí poblíž.

19. 11. Veverské Knínice - Nosework zkoušky Brno a okolí -  NW - Wz, Uz

rozhodčí: Iveta Soukupová

Dneska jsme si odskočily na zkoušky z Noseworku. Počasí na nás zkoušelo vše, při ranní zkoušce ve vodě pršelo, po přesunu a čekání na urbany chumelilo a pak vylezlo i sluníčko. Mesi nastoupila na zkoušku NW - Wz a NW - Uz. Obě zkoušky splnila. Je to moje mudinka šikovná.

video NW - Wz zde

         NW - Uz zde

 

18. 11. Blučina - Akátová rozhledna - GEONW IX.

Další týden, další místo. Tentokrát jsme vyrazily až do Židlochovic odkud jsme šli k určenému místu. Počasí bylo přiměřené, místo zajímavé a hezké. Vzorky tentokrát všechny na místě, takže vše splněno.

12. 11. Brno - Intenzivka Noseworku s Aničkou

Dopoledne jsme agilitily, ale odpoledne jsme si nemohly nechat ujít intenzivku. Dověděly jsme se jaké budou novinky od ledna v soutěžním řádu, vyzkoušely si hledání zahrabaného vzorku a zkoušely jsme jak si pomoci směrem větru. Mesi pracovala krásně. V zemi ji ještě trochu láká do vzorku hrábnout, takže to budeme procvičovat, ale hledala skvěle. Snad to opravdu vydrží i na zkoušky.

11. 11. Újezd u Brna - GEONW VIII.

Na Sv. Martina jsem jely hledat vzorky k památníku leteckého neštěstí. Sešlo se nás tam pět hledačů a zjistily jsme, že vzorek č. 1 se ztratil, ale druhý vzorek a podle nápovědy směru jsme dohledala i samotnou kešku. Počasí bylo hezké, takže to byl opět fajn výlet.

9. 11. Brno Po dlouhé době trénink s Aničkou. Byly jsme v areálu VFU a tedy venkovní urbany a Mesi hledala opravdu krásně, jsem moc spokojená. Snad jí to vydrží až do zkoušek. Ještě bude v neděli intenzivka a příští čtvrtek trénink.

4. 11. Sivice - hrušeň Šmigula - GEONW VII.

Dopoledne před závody v agility jsme se cestou stavily na další místo hry GEONW. Krásné počasí i místo jsme si moc užily.

2. 11. Vohančice, Heroltice - Nosework zkoušky NW - NZ

rozhodčí: Júlia Bukovinská

Dneska jsme s Mesi vyrazily otestovat atmosféru noseworkových zkoušek. Zkoušku sice nemáme, ale jsem spokojená. Zkoušely jsme přírodu, NW - Nz. První terén se Mesi nedokázala zkoncetrovat, byl trochu steresík, moc nehledala jen pobíhala a kousala klacíky, ale neřešila diváky a pomocníky, jen se nechytla. Druhý terén jsme šli přesto hledat, aby se utvrdila, že je to stejné jako v tréninku a už krásně hledala a našla rychle a přesně. Takže se těšíme na další pokus za 14 dní.

video zde

 

29. 10. Ochoz u Brna - jeskyně Pekárna - GEONW VI.

Dnešek nebyl úplně ideální na cestu do lesa, od rána s přestávkami prší a hlavně fouká dost velký vítr, ale řekla jsem si, že to půjdeme zkusit, jinak by nebyl čas. Přes týden už hledat nepůjde, nebo to bude zhoršeno tmou po posunu času. Vše ale proběhlo škvěle. Na místo to nemáme z domu daleko a procházka lesem byla taky v pohodě, sice bláto, občas to klouzalo, ale s větrem byl celkem klid. Vzorky jsem našly opět bez problémů a zase vyrazily k domovu. Po cestě na sinici naštěstí jen drobné větvě a listí.

20. 10. Lelekovice - Babí doly - GEONW V.

Místo číslo 5 máme po cestě z práce a v létě jsme se tam chodily často koupat. Takže opět po práci krátká zastávka na čuchání. Musím říct, že tato hra mě velice baví a vytáhne mě ven občas i když by se mi úplně nechtělo.

16. 10. Lipůvka - Šotola - GEONW IV.

Na další místo jsme opět vyrazily po práci a aby jsme lépe stíhaly vzala jsem si koloběžku, ale ukázalo se, že tamní terén nebyl moc vhodný. Cesta byla bohužel z poloviny asfalt. Na místo to bylo navíc do kopce, ale zvládly jsme to společně. Hledání tentokrát probíhalo zcela hladce a všechny tři vzorky jsme zvládly v rychlosti a zpět se aspoň z části ještě vyřádily na koloběžce.

10. 10. Čebín - Čebínka - Malhostovická pecka - GEONW III.

Třetí místo mám kousek z práce, takže jsme vyrazily jedno odpoledne místo zrušeného flyballu. Hledání opět probíhalo zprvu hladce, první dva vzorky a tedy GPS souřadnice třetího jsme našly rychle, ale pak nám hledání narušila srna a Mesi se moc hledat skořici nechtělo, ale nakonec jsme to společnými silami zvládly a ještě před setměním.

1. 10. Brno - Bystrc, Chudčice - Veverská Bytýška - GEONW I. a II.

Po zveřejnění prvního místa jsem nějak neměly kdy jít vzorky hledat, takže místo č. 1 a č. 2 jsme spojily.

Napřed jsme vyrazily na odpočívadlo Sv. Hubert v Podkomorských lesích. Hezký vycházka na místo, první vzorek jsme našly hned, druhý Mesi chvilku trval, ale myslím, že to bylo tím, že jsem ji napřed nechala hledat v trochu jiném prostoru než nakonec byl. Až jsem ji nechala volnou ruku bylo to hned. ;-) Třetí a tím samotnou kešku jsme našly bez problémů.

Pak jsme se přesunuly na místo č. 2 do Chudčic - Veverská Bytýška. Opět krátká procházka ke studánce. Tam zase jeden vzorek hned a druhý chvilku trval, ale našly jssme a keš byla taky naše. Krásné počasí a hezká příroda.

Během léta jsme toho moc nenatrénovaly, Anička byla pořád pryč. Na konci léta ale Annička přišla s podzimní hrou GEONW, kdy se hledají vzorky schované na určitých dopředu oznámených místech podle GPS souřadnic. Chvili jsem váhala jsetli budeme mít na hru čas, ale nakonec jsem nás přihlásila.

Vše vypukne 22. 9. a po 11 týdnů bude každý týden jedno místo.

30. 3. Brno Už zase čucháme venku. Mesi to hodně baví a jde jí to. Ennie má na to svůj názor, ale taky to celkem jde, jen by to neměla přehánět moc s tím nabízením a jen hledat. laugh

26. 1. Brno První letošní trénink. Poctivě trénujeme, Mesince jde hledání skvěle, dolaďujeme značení.

Těšíme se na další sezonu.