2015

Sezóna ukončena, zimní tréninková pauza, těšíme se na jaro.

15. 11. Zduchovice - Final Winf Cup 2015 - závod v coursingu

Dnes jsme vyrazily na poslední coursingový závod sezóny, mělo to své mouchy, ale i tak myslím, že aspoň psiska jsou spokojeni. Dostaly jsme krásné uvítací balíčky, to si ještě užijí psíci později. Mudíci běželi jedni z prvních, trochu si počkaly, než se to začalo hýbat, organizace vázla, ale na startu byly všichni natěšení. Mesi vyrazila krásně a pár set metrů běžela parádně, jenže pak zase cvak a návrat, kluci dobíhali a Mesi jim ještě v cíli střapeček ukořistila, ale na hodnocení to nebylo. Ennie běžela v 18. běhu a povedl se jí krásně. Bohužel jí byli vybráni jako sparing pes a fena Cairn Teriéra, kteří teda nestíhali jejímu tempu, tak běžela více méně sama, ale Ennie byla myslím i tak spokojená. Po doběhání všech běhů se bohužel rozhodlo, že druhé kolo se kvůli kluzkému povrchu pro velké psy, nepoběží. Takže se vyhodnocovalo jen to jedno kolo. Počkaly jsme si zase asi dvě hodiny, ale nakonec se vyhlášení dočkaly. Mesi nebyla hodnocena a Ennie se v kategorii psů bez PP do 45cm výšky umístila 2. Ennie má stoupající tendenci a tak se asi příští rok ještě nějakého závodu zúčastníme, bude to její poslední závodní sezóna, protože se může závodit jen do 8 let věku.

11. 11. Soběšice - trénink

Vyrazily jsme znovu na trénink, tentokrát do Soběšic, místní terén je více rozmanitý. Milan postavil pěknou trať a každá z holek se s ní poprala po svém. Ennie běžela první běh se Samem, trpasličí pinč, ale velikostně jako Ennie. No, Ennie se do toho opřela a Sama nechela daleko za sebou. Tentokrát si ani tolik nenadbíhala. Druhý běh běžela sólo a taky moc pěkně. Ennie má pořád super kondičku a coursing je její sport č. 1. smiley

 Mesi běžela oba běhy sólo, nikdo k ní na tréninku nebyl. bohužel Mesi stále drží svůj styl, vyběhne, chvíli běží krásně, ale pak zalehne a čeká. Občas  se chytně sama, ale většinou čeká kouká směrem na mě a..... Nevím co si o tom myslet, ale hlavně jak to odstranit. No tak v neděli na závodech bude klukům jen do počtu. wink

Obě holky byly ale myslím po tréninku spokojené.

video Ennie zde

video Mesi zde

4. 11. Vranov - trénink

Tak jsme vyrazily na trénink, hlavně kvůli Mesi. Nádherné slunečné počasí jsme si užily. Ennie si zaběhala s Parsonem Icem (Chunky Monkey Killers hole) a myslím, že jim to oběma šlo. Mesi si dala první kolo sólo, no, zase to zkoušela na střapeček počkat někde v klidu, ale Milan jí zkoušel navnadit a myslím, že to zabíralo. Druhý běh dělala sparinga fence Simbě - Irish Soft Coated Wheaten Terriera, na licenci. No začátek vypadal slibně, ale pak jsem ji musela za střapečkem poslat a až pak to doběhla, snad je to ale na dobré cestě.

video Ennie + Ice zde

video Mesi zde

 

25. 10. Kralupy nad Vltavou -XI. Memoriál Karla Grünwalda závod v coursingu

Nechaly jsme se přesvědčit a vyrazily na coursing. Mesi jela na první závod a měla běhat společně s Broníkem a bráchem Merckxem. Ennie za svou coursingovou kariéru moc závodů nedala, byl to její třetí. laugh Mesi mně trochu zklamala, pojala to po svém a první běh po pár stech metrech vzdala, běžela zpět, počkala na kluky, až to poctivě doběhnou, ale ještě aspoň střapeček doprovodila do cíle. Na druhý běh se vykašlala úplně, taky se po startovní rovince vrátila a už ji to vůbec nezajímalo, takže nebyla bodovaná. Ennie běhala pěkně a vyběhala si páté místo, což je na ni super. Holky si to ale užily, Mesi ještě poběhala s mudíky a spokojeně jsme jely domů. Super den, díky Linda a Veronika. No a vypadá to, že si dáme ještě jeden závod. smiley

15. 8. Netolice - Prácheňský pohár

Zrušeno

22. 7. Vranov - trénink

Sice bylo hrozné vedro, ale zajely jsme si vyzkoušet překážkový coursing. Holky to bavilo, sice všechny překážky nepřekonaly, některé oběhly, ale bylo to super. Večer jsme si užily a bylo to velice příjemné.

pár fotek zde

27. 6. Vranov

Tentokrát šlo o první licenční běhy pro Merckxe a běhal s Mesi v páru. Šlo jim to oběma skvěle, Mesi tentokrát nic nevymýšlela a běžela moc pěkně.

video zde

20. 6. Medlánky

Znovu jsme jely dělat společnost Merckxovi. Holky si odběhly sami, Merckx potřeboval sólo běhy. Mesi to v prvním běhu opět nenadchlo a moc neběžela, Ennie si zase nadbíhala tak, že občas až střapeček ztratila. Do druhého kola jsem je tedy pustila společně a splnilo to účel. Ennie tolik nenadbíhala a Mesi se chytla a běžela zase krásně. Den jsme si moc užily.

pár fotek zde

18. 4. Vranov

Na tohle odpoledne jsme se moc těšily, protože nás měl přijet navštívit bráška Merckxík s paničkou Lindou. Oni totiž bydlí v jižních Čechách, kdy moc možností sportovat se psem není. Takže budou občas jezdit za námi na coursing. Pro Merckxe to byl první oficiální trénink a poprvé běžel s náhubkem. Premiéra se moc nepovedla, při prvním běhu měl nějaké technické problémy se svým obyčejným náhubkem. Tak jsme mu půjčily na druhý běh náš coursingový, který mu seděl dobře a druhý běh se povedl o mnoho lépe. Takže má Merckx potvrzený první trénink, splněny dva párové běhy a těšíme se na další. Zaběhala si i Ennie, předvedla svoji klasiku, moc pěkné běhy, jeden má i natočený.

video Mesi & Merckx zde

video Ennie zde

 

4. 4. Brno - Medlánky - Medlánecký sysel - nechrti

29. 3. Brno - Medlánky - Medlánecký sysel - chrti

Dva víkendy po sobě jsme vyrazily do Medlánek na coursing. Hlavní bylo, že si šla Mesi vyběhat licenci. První dva běhy, sóla, si odběhla 29. 3. na Medláneckém syslovi - chrtů a 4. 4. byly na řadě párové běhy. Protože byl zároveň Medlánecký sysel - nechrti, Mesi běhala v páru s mudíkem Broníkem, který už závodil. Oba běhy běželi krásně. Mesi dostala pochvalu od rozhodčích, že je mrzelo, že ji nemohli bodovat, že se jim moc líbila. Dostala za odměnu jednoho syslíka. smiley Tím má Mesi splněno a příště už může také závodit.
Když už jsme vyrazily, tak na nechrtech běhala i Ennie. Byly to po čtyřech letech její druhé závody. Ennie se moc nepředvedla, první běh dala mizerně, běžela kamsi místo za střapečkem a na konci místo závěrečného killu šla házet úsměvy na fotografky. Po prvním kole myla tedy bezkonkurenčně poslední. devil Druhý běh běžela lépe, ale její standard to nebyl, nakonec skončila 5/7. Obě holky byly ale absolutně spokojené, běhání za střapečkem je baví.

video běhů Mesi zde

foto od Verči Vějačkové zde

 

21. 3. Jezernice

První jarní den a mimochodem nádherný jsme strávily na coursingu. Mesi potřebovala zaběhnout poslední trénink, aby mohla začít plnit licenční běhy. První běh si daly holky každá sólo. Snažily se obě, běžely krásně, vyrovnaně. Do druhého běhu, protože Mesi potřebovala ještě jeden párový, jsem jí domluvila sparinga a to křížence pinče. Psík sice trochu menší, ale snažil se a s Mesi držel krok. Ennie si zase zaběhla pár s mladou fenkou PRT, ta běžela v páru poprvé. Oba běhy, obou holek byly pěkné. Po odběhnutí jsme se ještě prošly po okolí, Mesi se smočila v místním potůčku a jely jsme domů.

 

video Mesi zde

 

8. 2. Vranov, začínáme další sezónu.

Tak tahle únorová neděle se opravdu vydařila. Ráno bylo zataženo a vypadalo to, že bude škaredě, ale my jsme se těšily na coursing, tak jsme to neřešily. Když jsme v devět hodin vyrazily pro Jessie tak se strhla obrovská chumelenice. Přes všechny nástrahy počasí jsme ale dorazily na Vranov. Tam se po malém zdržení v závějích sněhu vše v klidu rozjelo. Napřed běhala Mesi a sparinga jí dělal Broník (Brongo Bestagility). Šlo jim to skvěle, krásný vyrovnaný běh. Holky "kříženky" běžely spolu na konci kola. Taky jim to šlo skvěle, i když Jessie ke konci už moc nemohla. Přece jen je na ní poznat, že s pánečkem už moc po kopcích nechodí a přibrala. Druhé kolo mudíků opět skvělé a běh ve sněhu si užívaly. Druhé kolo pro mrňavky bylo zpestřeno sněhovou fujavicí. Jessie se buď ztratila, nebo se jí do kopce už nechtělo, prostě to vzala zkratkou rovnou do cíle, ale Ennie si střapeček pěkně ulovila. Nakonec se v průběhu dopoledne počasí prostřídalo, včetně sluníčka a vše dopadlo skvěle. Mesi má tedy za sebou první tréninky k postupnému získání licence.

fotky zde

ostatní psi zde

foto od Verči zde