2016

17. 11. Hukvaldy - seminář pasení

Dnes jsme byly po měsíci a kousek zase u oveček, potřetí u Elišky a myslím, že nám to dává zatím nejvíc za celou dobu, co zkoušíme s ovečkami pracovat. První kolo bylo úplně nejlepší, ale bohužel nemáme záznam. I pak to bylo ještě super, jen vyhnání z košáru a zahnání do košáru jsme dělaly poprvé, tak jsem nevěděla přesně co dělat a tak byla i Mesi nervózní. Není nad to, když je člověk natvrdlý. Při zapasení jsem chtěla otestovat brázdu a to teda s ovečkami bylo úplně mimo. Poslední kolo už na nás bylo hodně, já jsem řešila, kudy jdu, že nám utíkají ovečky a moje nervozita se okamžitě přenese na Mesi, tak jsme to rači ukončily. Pro mě jsou to ale super zkušenosti a pomalu se ujišťuji v tom co kdy a jak. Ještě to bude chvilku trvat, ale věřím, že to zvládneme.

video zde

30. 9. Hukvaldy - trénink

Po dvou měsících u Elišky. Myslím, že tyto tréninky u Elišky konečně mají smysl. Mesi byla úžasná. První kolo bylo ještě hektické, jak se těšila, ale už se krásně drží za ovečkama a chodily jsme i delší rovné úseky a mezi branky (kyblíky). Jsem nadšená, fakt škoda, že se k ovečkám dostaneme tak málo a škoda, že včerejšek nemáme natočený, příště napravíme a bude to sand i dřív.

30. 7. Hukvaldy - seminář

Dnesme si užily ovečky u Elišky Černé. Mesi byla moc šikovná a až já budu dost pohotová a pro Mesi čitelná bude to skvělé, ale i tak jsme si to maximálně užily a snad i já dělám malé pokroky. S Mesi si skusila chodit i Eliška, není to jednoduché, ale jde to. Snad se Mesi časem zklidní a bude to více pohodové a pomalejší. Škoda, že je tak málo možností pást.

video ze semináře zde

9. 7. Hodonín u Kunštátu

Po třítýdenní pauze zase u oveček. Mesi byla hodně natěšená, takže to bylo více happy, než minule, ale zklidnily jsme vodítkem a docela to šlo. Pořád zkoušíme jak na to.  Mesi si vyzkoušela trénink na přirozené brázdě, už jí to docela jde i na větším rozměru.

11. 6. a 19. 6. Hodonín u Kunštátu

Máme za sebou první dva tréninky od podzimu a vypadá to dobře. Přestaly jsme chodit za ovečkama a pomalu pouštíme Mesi pást. Na poprvé to nebylo nejhorší a naši trenérku to hodně překvapilo, že Mesi pase. ;-) Ještě abych se jí tam co nejméně motala. Teď máme za úkol dotrénovat brázdu a stranovky.

video z 19. 6. zde

27. 4. Ochoz u Tišnova

Tréninky zatím nejsou, ale využily jsme zase možnosti navštívit kamrádku, která pase ovce ve volné přírodě. Moc jsme si to užily. Mesi byla super, byla u oveček klidná, potrénovaly jsme si stopku a dvakrát se tada neudržela a ovečky popohnala rychleji, ale nechala se odvolat, takže velký pokrok. Stihly si holky i pohrát s psíma klukama a ještě si Mesi potrénovala na sucho stranovky a brázdu. Od podzimu to neviděla, ale nebylo to nejhorší. :-)

fotky zde

video tréninku bez ovcí zde

Těšíme se na další sezónu.