2014

7. 12. Brno - Vánoční Brno  - agility závody

Poslední letošní závody jsme absolvovaly v brněnské hale. Náš oblíbený rozhodčí Petr Pupík se snažil, aby byly parkury na místním povrchu v pohodě i pro vetší psy. Nám se běhalo skvěle, Ennie si to užívala. První běh byl jumping a je to vždy sázka do loterie, jak to bude Ennie běhat. Hned na začátku trochu zaváhala před tunelem, tak mě to trochu  rozhodilo, ale nějak jsme to uplácaly a u slalomu se chytly, jenže po něm to zase nebylo, jak to mělo být a už jsme se vezly, ale užily si to až do konce. Zkouška byla ve znamení ignorování zón a agility vypadalo nadějně až do třetí překážky před koncem, což byla zase kladina a jump, :-( běh to byl ale moc pěkný. Organizace celých závodů byla bezvadná, vše šlapalo jak mělo, užily jsme si to.

video zde

30. 11. Horka nad Moravou - Agility 1, 2, 3 - agility závody

Dnes jsme si jely užít běhání na parkurech pana rozhodčího Grygara. V MA3 třídě jsme zůstaly se Zuzkou dvě, první zkoušku jsme s Ennie vyhrály a Zuzka disk, ve druhé jsme se vyměnily. Běh navíc, jumping jsme si užily a nebýt toho že jsem zase zmatkovala na trati a diskla jsem nás tak to byl úžasný běh. Ennie si každé závody užívá a já už si zvykám na jiné běhání s ní. Příští týden nás čekají poslední letošní závody, už se těším.

video zde

 

23. 11. Těšánky - Listopadové dvojzkoušky agility v Těšánkách

Dneska jsme si odskočily na otočku na dvojzkoušky, teda tento model mi moc nevyhovuje, vlastně jsem takto jen na svoji kategorii byla poprvé, ale za hodinu byly obě zkoušky odběhané a frčely jsme domů. No a výsledky, první zkoušku jsem myslela, že dáme, ale Ennie si ji užila po svém, byl to free stile. Druhá zkouška byla pro mně horší a myslela jsem, že tu nemáme šanci dát, ale povedlo se to udržet až do zamotaného konce. Takže první místo a Ennie si vyhrála pytlík sušených mlsků.

video bohužel nemáme

17. 11. Mokré Lazce - Intenzivka s Barčou Sajdokovou

Na sváteční pondělí jsme vyjely opět za Barčou. Počasí vyšlo skvěle, takže intenzivka venku na cvičáku se vydařila. Bylo trochu mokro a bahno, ale docela se nám dařilo i tak. Musely jsme vynechávat slalom, pevný jsme pořád  nezdolaly. Nejlépe je vše vidět na videu zde.

15. 11. Mikulov Ledový Jump II - neoficiální závody agility

Dneska jsme vyrazily do Mikulova na neoficiální závody Ledový jump II. Holky byly skvělé, já bych potřebovala buzolu. První byla tuneliáda, napřed byla na řadě Mesi, té jsem to pokazila, když jsem si spletla trať, takže dvě odmítačky. S Ennie už jsem se neztratila a porazily jsme všechny, Ennie vyhrála. První jumping Mesi, opět ztracena na parkuru a disk, mohly jsme začít znovu a to už bylo suprově. Druhý jumping už jsem se pekelně soustředila a krom odmítnutí na jedné skočce, kdy jsem jí trochu utekla, krásný běh a třetí místo. Ennie se poslední dobou rychlostně překonává, první jumping neustála náběh do slalomu, jinak krásně rychle a bylo to třetí místo. Druhý jumping vypadal také slibně, ale neubrzdila jsem Ennie po rovném tunelu, takže disk. Bylo to ale úžasné, na obě holky jsem pyšná, ony na mně asi ne.

video Ennie zde

video Mesi zde

8. a 9. 11. Horka nad Moravou

Shrnutí tohoto víkendu, na závody do Horky nad Moravou jsme jely vyzkoušet neznámou rozhodčí z Maďarska - Ildikó Halász. Musím přiznat, že její parkury mi úplně nesedly a za celý víkend jsem se s nimi nesrovnala, nebyly těžké, ale hodně natěsnané překážky na sobě a to mně nesedí, ale Ennie zatím stále běhá radostně a rychle. První, jumping open se dařil pěkně až do slalomu, kde jsem zazmatkovala a už jsme se nesrovnaly. U zkoušky jsem opět byla najednou moc blízko překážky, ale tam jsme to ustály jen s odmítačkou, než Ennie naběhla do slalomu, před kterým jsem jí stála. No a agility open Ennie neustála touhu běžet dál a né se stáhnout za mnou a vložila si skočku navíc. Pro mně to ale byl i tak od Ennie skvělý výkon. Je pravda, že atmosféra na zádech byla hustější kvůli neustálému měnění podmínek pro běhání ze strany rozhodčí, ale já jsem si den nenechala zkazit a užila si ho s přátely, dala si skvělé jídlo, snad jen to počasí v sobotu mohlo být méně mokré.
Nedělní zkoušky jsem si jela taktéž užít. Počasí se umoudřilo, takže si i Mesi lépe užila den i když sobotní hraní s Maayou a Etíkem v dešti a blátě jí uspokojilo taky. V neděli si pohrála na sluníčku jak s Kuky, tak s Broníkem. No a naše běhy s Ennie? Parkury mi oproti sobotě přišly více prostorné, ale v první zkoušce Ennie nezastavila na zóně a pak opět moje zmatky, sice doběh, ale pro nás rekordní, chyba a dvě odmítačky. Nezastavená zóna, se Ennie podařila na závodech párkrát, ale protože se v první zkoušce nesměly zóny opravovat, tak ji né pořádně udělala i v druhé zkoušce a tak jsme daly kladinu znovu a tak disk. Celkově hodnotím tento víkend jako vydařený. Paní rozhodčí sice do svých oblíbených nezařadím, ale agility nás baví dál.

video sobota zde

video neděle zde

1. 11. Olomouc - Podzimní Psí Hrátky

Super sobota. Ještě kdyby jsme měly o fousíček víc toho agi štěstí bylo by to úplně mega super. První běh jsem čekala klasiku, freestyle, ale Ennie překvapila a krom nedorozumění na 19. překážce to byl krásný běh. První zkouška nám sedla, Ennie skončila druhá, v čase a tak to musela vylepšit skočeným A. Druhá zkouška taky sedla, čistě, v čase, 4. místo. V součtu zkoušek byla Ennie první.
Moc pěkné parkury, šité nám na míru, slušné počasí a skvělá kuchyně přispěly ke skvělé náladě.
Navíc se Mesinka nechala cvičně změřit a i jsme se vlezly do 43 cm
.

video zde

18. - 19. 10. Brno - Podzimní Brno.

rozhodčí: Pupík Petr (CZ)

Den první.
První běh byl free jumping, to už je asi Enina tradice prvního běhu na závodech. Radost a výraz, "Já vím, né, se na tebe nemusím koukat", takže já sice volám vpřed, jdu doprava podél skoček, pak teda zkouším slabě Enýýýýý, ona koukne vpřed, vím ne, vidím tunel a šup úplně vlevo, no bohužel....
Druhý běh byla zkouška, to už bylo vše jak má být a krásný čistý běh jen s malinkým nedostatkem, 0,11 s trestné za čas. Agility se nám také povedlo až na skákané Áčko, fuj Takže sobota jeden dis a 2x 3. místo. Jsem spokojená, i když ty desetinky mě trochu mrzí. Parkury pana rozhodčího mně jako vždy sedly. Mesinka si ve volných chvílích pocvičila zastavovanou kladinu a Áčko, ještě to na cizích překážkách není ono, ale snaží se.

 

Den druhý.
Nedělní první běh, jumping byl moc pěkný, běhavý, což mně s Ennie sedí. Vyšlo nám to parádně, krásný čistý běh a 5. místo s postupovkou 4.45, což je u nás super. Trojková zkouška nebyl můj šálek kávy, bylo tam vedení psa na blízko kolem několika nástrah na slalom, který jsme nedaly, ale jinak taky běžela Ennie rychle. No a agility, to mně mrzí asi nejvíc, to byl parkur pro radost, moc pěkný, ale štěstí nám nepřálo, jak jinak hloupě jsme se diskly, nerozumněly jsme si na skočce před slalomem, ale i tak jsme si ho s radostí doběhly. Celkově víkend super, opět setkání se známými, počasí na říjen skvělé, holky taky spokojené, dnes si Mesi jen hrála s psími kamarády.

video sobota zde

video neděle zde

 

5. 10. Petrov nad Desnou - Agi(ne)DISkotéka - neoficiální závody agility

Hned den po intenzivce jsme skvěle strávily neděli na neoficiálních závodech Agi(ne)DISkotéka.
Holky to měly obě 50/50. Mesi v prvním běhu záhadně vynechala druhou ze tří překážek v rovince a tak s druhým časem, ale jednou chybou byla čtvrtá. Druhý běh už se nám povedl lépe a to druhé místo jsme braly.
Ennie běhala po dlouhé době a bylo to vidět. V jumpingu byla velmi free a i kdybych začátek běhu vedla, jak jsem původně chtěla, tak jsme se diskly o kousek dál, ale Ennie si běh myslím užila. Druhý běh už se nám povedl čistě a bylo to třetí místo. Tak jsme si dovezly domů nejen dobrou náladu a holky únavu, ale i nějaké drobné ceny. Tyto závody můžu vřele doporučit.

video Mesi zde

video Ennie zde

 

4. 10. Brno - intenzivka s Terkou Královou

Sešlo se nás zase pár na intenzivní trénink pod vedením skvělé Terky. Mesi byla velmi šikovná, já už méně, ale i tak jsme celé dopoledne spolu zvládly. Mně dělají problém spiny a vůbec vedení v jiné rychlosti než jsem zvyklá u Ennie, takže to má Mesi semnou těžké. Ona si u toho štěká a čeká, až to zvládnu dobře a včas, pak reaguje skvěle. No ještě nás čeká spousta práce, ale věřím, že to za zimu zvládneme a těším se na závodní jaro.

video zde

foto: Hanka Frimmelová

 

13. 9. Nejdek - Burčákcup II - neoficiální agility závody

Tuto sobotu bylo výjimečně jiné počasí než horko, lilo jako z konve, ale naštěstí jen asi do desíti hodin. Takže štěněcí tuneliáda se ještě běhala za deště. Mesi naštěstí počasí neřeší a tak jsme si oba běhy užily i přes bláto které bylo v tu chvíli všude, nebylo to tak hrozné. Mesi se snažila a první běh vyhrála a druhý byla druhá. Pak Mesi ještě běžela tuneliádu pro všechny, ale to jsem ji pokazila. Chtěla jsem si ušetřit kroky a vyslala ji do tunelu do vzdálenější díry, ale ona reagovala správně na to, že stojím u bližší a vběhla do ní. S Ennie už jsem si to pohlídala a Enuška skončila druhá ze všech eMek. Další běh Ennie byl jumping a popasovaly jsme se s ním dobře a skončily jsme na třetím místě. Poslední běh Ennie bylo agility a to jsme společně pokazily, napřed Ennie opět řešila slalom a to mně trošku rozhodilo a běh po slalomu jsem trochu vypustila a tím pádem si Ennie běžela po svém a netrefila se do pořadí překážek. smiley

video Mesi zde

video Ennie zde

 

5. - 7. 9. Větřkovice - tábor s Terkou Královou

Celkem na poslední chvíli jsme se s kamarádkou dostaly na tři dny na tábor s Terkou výměnou za známé, co museli odjet dřív. Tréninky i pobyt jsme si užily. Trénovala hlavně Mesi, teda spíš já, neb handling s Mesi je hóóódně jiný než s Ennie. Mimo organizované tréninky jsme ještě potrénovaly uličku, ale nechtěla jsem to přehánět, neb Mesi  pobyt v cizím prostředí s cizími lidmi hodně řeší a její psychika je našponovaná k prasknutí. To je jediná stinná stránka, kterou musím s Mesi vyřešit, pokud to nezvládneme sami, budeme se muset někde domluvit na odbornou pomoc. Takže v neděli už Mesi po prvním kole neběhala a tak si jeden parkur zaběhla i Ennie. Na té je vidět, že to, že moc netrénuje, jí prospívá a víc se těší, ale stále platí, že méně je více a opakování s ní nemá efekt, že by jsme to vypilovaly, ale spíš  naopak, Ennie to začne řešit a dostane se do tlaku a už nepracuje s radostí.

video zde

16. - 17. 8. Prostějov - Skok za skokem VII.

rozhodčí: Szabó, István (HU)

Tradiční závody v Prostějově jsme si nemohly nechat ujít. Další ročník byl ve znamení kvalifikace na MČR a tudíž se každý den běžely dvě zkoušky a jeden otevřený běh. Závody byly zpestřeny soutěží družstev. Neměly jsme s Ennie žádné družstvo předem domluvené a tak jsme se dostaly do družstva náhodně sestaveného s postupně příchozích. Připadla k nám Adriana s Arionem a Timim a jedna dívčina, která byla se svým křížencem na závodech poprvé. Sobotní jumping jsem já s Ennie i Adriana s oběma psy zaběhly čistě a Lenka doběhla, takže to bylo na bednu a rovnou první místo. Nedělní agility jsme s Adrianou opět zaběhly čistě, Lenka sice s Benem nedoběhly, ale i tak to bylo opět na první místo a v součtech obou dnů jasně první. Ennie se za jednotlivce v sobotu umístila na osmém místě a v neděli na pátém. Ve zkouškám nám chybělo štěstí, nebo soustředění, nebo co. První zkouška dis, to byla trochu iniciativa Ennie, druhá zkouška sice čistě, ale opět nevyšel čas a v neděli Ennie řešila slalom. Parkury maďarského rozhodčího byly myslím jednoduché, o to víc mně to mrzí, ale tak je to prostě o štěstí. Jinak parta lidí byla skvělá a celý víkend byl ve znamení pohody. Počasí bylo taky fajn, už žádné vedro a pršet nezačalo, takž super. Za rok snad v Prostějově znovu.

video zde

7. - 8. 8. Hodonín mini - soustředění agility s Nikol Hanačíkovou a Marťou Vaškebovou

Pořád jsem řešila, jestli jet někam na tábor. Nakonec ani jeden ze dvou termínů, které jsem si vybrala mi nevyšel a tak jsem se přihlásila aspoň na dva dny ze čtyřdenního soustředění agility. Nevěděla jsem jak to Mesi zvládne. Byl to první takový velký trénink. Opět bylo horko jako celý letošní rok, ale zvládly jsme to. Zkusila jsem do sekvencí začlenit i zónovky a krom toho, že Mesi řešila cizí trochu klouzavou kladinu a A jí šlo výhradně na jednu stranu, tak to šlo. Moc jsme to nehrotily, na to je dost času. Jinak neděláme ještě slalom, takže ten jsme buď vynechaly, nebo se místo něj běžel tunel. Mesi to vše zvládla myslím docela v pohodě na svoji vznětlivou povahu. Ennie jsem pak vždy po konci tréninkového bloku protáhla na daném parkuru. Jinak chodily holky plavat a ty dva dny jsme si užily. Příště už vím, že můžeme na normální tábor.

video čtvrtek zde

pátek zde

2. 8. Ostrava - Intenzivka s Terkou Královou

Tak jsme se vydaly až do Ostravy na naši oblíbenou trenérku. Jeli s náma ještě tři další psi a lidi. Myslím, že jsme si to skvěle užily. Čekání jsme si krátily skvělým občerstvením. Mesi běhala pěkně, ani tolik něřvala a soustředila se i když bylo zase velké horko, chyby které jsem dělala, zvládala taky v pohodě. Poprvé jsme zkusily houpačku zapojit do parkuru a myslím, že to nebylo nejhorší. Ještě ji moc neděláme, není kam spěchat. Celkově to myslím byla úspěšná sobota.

video zde

 

26. 6. Sedlec u Mikulova - JK BRAND trojzkoušky - agility závody

rozhodčí: Glabazňa Tomáš (SK)

Po měsíci opět v Sedleci. Bylo opět neskutečné vedro, Ennie mi přišla docela v pohodě. Po prohlédnutí prvního parkuru jsem se na start těšila a věřila, že to dáme v pohodě, ale člověk míní a vše bylo jinak. Celý parkur jsme běžely docela v tempu, ale ke konci jsem zaběhla moc k tunelu a při obíhání kladiny Ennie moc vytáhla a tak skočila dálku bokem. Pan rozhodčí to asi neviděl a běh posoudil jako čistý. Jelikož jsme měly časovou ztrátu a byly až třetí ze tří to nevadilo. Druhý parkur byl taky velice hezký, ale bohužel se nám stala osudná rozliška. Spoléhala jsem na Ennie, že do tunelu půjde a tak jsem ji jen poslala, ale chtělo to asi ještě krok, aby tam šla a nešla na Ačko, no bohužel disk a třetí běh už byt jen třešnička, stejné postavení tunelu a Ačka, ale teď se mělo jít Ačko. Ennie to vzala zase opačně. Při opakovaném startu už v pohodě, pak mi ještě Ennie proběhla za zády na skočku, asi měla pocit, že je po cestě málo překážek. No prostě nám poslední dobou štěstí nepřeje. Sice už bych zase ráda nějaký běh doběhla čistě, ale i tak jsme si to užily. Ennie dala dobře všechny zóny a látkáč, který minule vyhýbala. Tak snad příště.

 

video zde

 

19. - 20. 7. Rebešovice - Intenzivka s Terkou Královou

Víkend byl opravdu horký a tudíž náročný. Na poslední chvíli jsem se rozmyslela, že na intenzivku vezmu Mesi. Zatím nedělá zónovky a slalom a tak jsem přemýšlela, jestli to má cenu. Jenže Ennie by to v tom vedru nedala. Mesi se s tím poprala myslím velmi dobře i když i na ní bylo vidět, že vedro jí unavuje. Sobotní parkur byl s překážkami co Mesi umí, takže to bylo v pohodě. Zasekávaly jsme se na mém vedení, které zatím není pro Mesi ideální. Buď čekám, že něco udělá jako by to udělala Ennie, nebo zase zaspím a nestihnu se přesunout, ale o tom jsou tréninky, aby se to ladilo. V neděli jsme vynechávaly A a jinak vše běhaly jako ostatní. Nakonec jsme víkend zvládly a odpočinek byl pak zasloužený. Můžete kouknout jak nám co šlo a nešlo.

 wink

video zde

 

4. - 6. 7. Rožnov pod Radhoštěm - MORAVIAOPEN - agility závody

rozhodčí: Hüppe Bernhard (AT), Kirillov Michail (RU), Pánková Lenka (CZ), Savikko Seppo (FI)

                Pupík Petr (CZ), Lerlová, Kateřina (CZ)

Tohle byly ty nejúžasnější závody celého roku. Bylo vedro, vedro, vedro a ještě jednou vedro, ale jako pomocník na parkuru jsem to musela nějak zvládnout, kdo to ale moc nedával, byla Ennie. V pátek se běžela jen zkouška a až večer, takže to bylo lepší a až tak, že si to Ennie užívala a některé části parkuru běžela po svém a já jako bych tam vůbec nebyla. Trochu mně pak utěšilo, že Silvia Trkman se diskla stejně jako my. Další dny se nám dařilo vždy jen na parkuru A. Možná proto, že jsem na něm pomáhala a měla ho nakoukaný. Daly jsme tam dva čisté běhy. Nejhorší byl parkur C, ten jsme běžely vždy dlouho po prohlídce a mezi tím jsem koukala na parkur A, takže jsem se vždy ztratila, v neděli to ale bylo těsné, až na předposlední skočce, moc mně to ale nemrzelo, víc pro mne bylo to, že celý běh Ennie vnímala. V sobotu při posledním jumpingu byla zase Ennie free a kašlala na mé vedení. Nedělní jumping jsme vzdaly, posunuly totiž prohlídku, takže jsem stihla jen pár minut a to na zamotaný parkur nestačilo a navíc už toho měla Ennie dost, tak to nemělo smysl. Takže super a už se těším na příští rok a to i s Mesi.

video zde

 

29. 6. Sedlec u Mikulova - SPECIFIC Královské tlapkování III - neoficiální agility závody

rozhodčí: Dušan Buček

Když už jsme byly v Sedleci, tak jsem Mesi přihlásila na tuneliádu štěňat. Kategorie byly rozděleny na S+M a L. Mesi se na první start posadila jako profík a oba běhy kategorie S+M vyhrála a tím i součet. Byla šikovná, běžela rychle a přesně jak měla.

Tímto má svůj závodní křest za sebou. wink

video zde

 

28. 6. Sedlec u Mikulova - SPECIFIC Summer AGI cup - agility závody

rozhodčí: Pupík Petr (CZ)

Na závody v Sedleci a na rozhodčího jsem se moc těšila. V tomto klubu je vždy záruka super závodů a vše bylo jak má. Počasí bylo bohužel čistě letní a teploty šplhaly hodně přes třicet stupňů. Organizátoři byli ale na všechno připravení, skvělé občerstvení pro lidi a pro psy nádrž s vodou na namočení. Tohle počasí nevyhovuje ani mně, ani Ennie, ale nějak jsme se s tím popraly. První se běželo agility, já nějak poslední dobou ztrácím na parkuru a to se mi stalo i v tomto běhu, takže jsem se za A nějak zamotala a poslala Ennie do jiné díry tunelu, pak ještě Ennie řešila místní látkáč, ale jinak to šlo. Zkoušku jsme daly s chybou na A, ale ani jsem netušila, že jsme to jinak doběhly, protože jsem opět část nevěděla kudy, ale Ennie to tentokrát trefila správně. Jumping jsme daly s odmítačkou zase na látkáči, ale nebít toho to byl nejlepší běh, neb jsem věděla kam běžím a nemátla Ennie.  Tentokrát jsem byla daleko horší článek týmu já

video zde

 

21. - 22. 6. Dobříš CANIN CUP 2014 - 3. kvalifikační závody - agility závody

rozhodčí: Diviš Antonín (CZ), Glabazňa Tomáš (SK), Mauer André (LU), Rybář Petr (CZ)

Víkend jsme strávily v Dobříši na třetích kvalifikačních závodech. Poslední kvalifikačky jsou vždycky nejlepší, ti co jim o něco jde se snaží až do poslední chvíle posbírat body pro možnou reprezentace ať už na MS, EO nebo IMCA, takže je to napínavé až do konce a je i na co se dívat. Nám co o nic nejde si jen užíváme běhání a tentokrát se i docela dařilo. První agiliy open byl moc hezký, akorát Ennie na poprvé netrefila kruh, ale 19/47 je pro nás super. Druhý běh byl jumping a ten jsme daly čistě jen časová ztráta a 15/47. Další agi dis, Ennie byla pěkně rozběhaná a já jsem to nečekala a nestíhala. Nedělním prvním během, což bylo agility, jsme se málem kvalifikovaly na MČR, ale Ennie údajně skočila zóny na kladině, takže v kombinaci s časovou ztrátou jsme měly moc trestných na postup, jinak pěkný běh, 10/47. Pak už nás čekal jen jumping, ale Ennie už toho měla asi dost a zacyklila se hned na začátku, takže jsem tento běh ukončila předčasně. Celkově byl víkend moc fajn a všichni jsme si ho užily. Mesi si ve volných chvílích hrála s Destinim a Broníkem a myslím, že byla také spokojená. Takže se těšíme zase za rok a to už bude i s Mesinkou.

 

video zde

 

15. 6. Zlín - dvoujzkoušky - agility závody

rozhodčí: Pánková Lenka (CZ)

Hned druhý den jsme vyjely do Zlína na zkoušky, ale tentokrát se nám nedařilo. Obě zkoušky dis, ale Ennie se snažila. Vždy se vyskytla nějaká drobnost, která nás vyřadila, ale zaběhaly jsme si dobře, parkury byly pěkné. V prvním běhu Ennie bohužel neustála slalom.  Hned za páskou, v místech kde byl se začali rvát psi a ona vypadla a ani druhý pokus nedala, mě to pak rozhodilo taky, takže po tom co Ennie skočila jinak překážku než měla jsem byla jinak postavená na další překážku a skončily jsme. V druhé zkoušce už to nebylo ono, něco pořád řešila, neběžela v pohodě a dělala chyby. Takže tento víkend žádná zkouška.

 

video zde

14. 6. Brno - Letní Robinsonáda - agility závody

rozhodčí: Pánková Lenka (CZ)

Letní Robinsonáda je už několik let tradiční závod na Cacovickém ostrově, takže jsme se na něho hlásily už dávno, bohužel to zrovna vyšlo na Ennino hárání a v pátek před závodem Ennie byla na tréninku nepoužitelná. Nezajímalo ji nic jiného něž čuchat a vše označkovat. Říkala jsem si, že to bude zbytečná cesta, ale když je to pro nás tak blízko, tak jsme nakonec šly. No nebylo to zas až tak strašné. Sice to nebyla Ennie z posledních závodů, ale běhala dobře a daly jsme dva čisté běhy, jen zkouška nám zase unikla.

 

video zde

1. 6. Zbraslav u Brna - O liščí ohon a II. ročník Mistrovství republiky foxteriérů v agility - agility závody

rozhodčí: Rybář Petr (CZ)

Na tento závod jsme se přihlásily na poslední chvíli a rozhodně nelitujeme. Sice jsme si odvezly tři disky, ale jinak to byl super den ve společnosti bezva lidí. Parkury pana rozhodčího se nám líbily, ale nezdolaly jsme je. Někde chyběl kousíček. V první zkoušce to bylo hned na začátku, kdy Ennie skočila zeď po otočení zase zpátky, ale potom to byl pěkný běh. Druhá zkouška se dařila až do předposlední překážky, kdy za Ennie nedala správně kruh, ale snažila se trefit, no nevyšlo to, tam už nemělo cenu se vracet. Jinak opět pěkný běh. Třetí běh byl juming speciál, tam už to vygradovalo tak, že jsem zapomněla na třetí překážku s vynechala ji, po opravě se nám zbytek běhu povedl. Jen  v těchto bězích jsem si všimla, že Ennie v té větší rychlosti nevychází krok na A a skáče ho opravdu těsně nad zónou, takže to budeme muset poladit.

video zde

31. 5. Přerov - trojzkoušky „Prokletí černé zóny“ - agility závody

rozhodčí: Podmolová Jaroslava (CZ)

rozhodčí: Máčková Jiřina (CZ)

Protože se nám v Přerově líbí, tak jsme se vydaly znovu na trojzkoušky pořádané tamním klubem. První zkoušku stavěla Slávka a byla móc pěkná, Ennie běžela jak drak, sice jsme si místy nerozuměly, ale běželo se nám skvěle až do předposlední překážky, kde jsem hóóódně nestíhala a Ennie fukla do jiné díry tunelu, ale myslím, že nic nepoznala. ;-) Druhá zkouška byla od Jiřinky, taky moc pěkná a taky běhavá. Kdyby mi tak mohla Ennie před běhen říct jak rychle poběží. Takže jsme válčily, ale nedoválčily, opět nestíhačka po rovném tunelu. Třetí zkouška už se povedla a kdyby jsme pohnuly kostrou o 0.79 s, tak jsme mohly mít splněnou další zkoušku :D

video zde

17. - 18. 5. Brno - Jarní Brno - agility závody

rozhodčí: Pánková Lenka (CZ)

Sobotní parkury byly pěkné, ale nasbíraly jsme ze všech tří běhů disk. Začínalo se jumpingem, myslím, že to byl pěkný běh, ale těsně před koncem jsem neodhadla nadšení Ennie a blbě ji stahovala na slalom, ona si vybrala tunel, který byl ještě o pár metrů dál. Pokračovalo se zkouškou, také docela pěkný běh a opět slalom, tentokrát byla nastražená skočka blíž a mně vedení u slalomu na krátko prostě nejde. Agi bylo smolné hned na začátku, kdy z velkého množství děr do tunelu si nevybrala Ennie ten správný, pak si ještě zaskákala na skočce před kladinou, no prostě tento běh nebyl hezký.

Neděle začala horším počasím, poprchalo a trochu foukalo. Parkury byly jednodušší než sobotní, asi měla rozhodčí po sobotě pocit, že musí zlehčit, jinak opět skoro nikdo nedoběhne. Začínalo se tentokrát zkouškou a ta se nám povedla čistě, jen ten čas, 1,7 s tr. bodů za čas. Agility jsme běžely v dešti, ale parkur nám sedl a krom skočené zóny to bylo pěkné a vyhrály jsme. Jumping byl pro nás zapeklitý, opět špatné stažení skoro hned na začátku a dis, ale zbytek parkuru jsme si užily.

Celkově jsme si závody užily i když pršelo, nám tohle počasí nevadí.

 

video zde

 

10. 5. Přerov - trojzkoušky "Na vlnách grilu" - agility závody

rozhodčí: Podmolová Jaroslava (CZ)

rozhodčí: Pupík Petr (CZ)

Hned další zkoušky a super den v Přerově. Sice jsme zde byly od rána od sedmi hodin až do osmi do večera, protože jsme čekaly než doběhají i A1, ale byl to skvělý den. Tentokrát zkoušky zahajovaly A3, takže po trochu pozdním příjezdu, rychlé prohlídce jsme šli skoro hned na trať, S týmů bylo pár, a to mi moc nesedlo. Parkur Slávky Podmolové jsem si sice prošla dostatečně a celkově mi sedl, ale ke konci jsem zapomněla udělat otočku a tudíž jsem nebyla schopná poslat Ennie správně na out a disk. Druhá zkouška byla od Petě Pupíka, který nám sedí a skvěle se nám běhá, ale opět nám nepřálo štěstí. Dařilo se mám až ke skočené zóně na kladině a pak novinka, odmítačka na látkáči. Běh jsme doběhli ale jen dva a tak jsme byly první. Do třetího běhu jsme šly s tím, že to v pohodě dáme, krásný běh jen opět ten látkáč, takže zase odmítačka a třetí místo. V součtu jsme skončily třetí.

Takže budeme ladit látkáč, pozici 2on 2of a náběhy do slalomu s křížením za zády a těšíme se na další víkend na Jarní Brno.

 

video zde

8. 5. Šlapanice - dvojzkoušky - agility závody

rozhodčí: Pánková Lenka (CZ)

Tento sváteční den jsme si odskočily do Šlapanic na zkoušky. Moc se nám nedařilo, odvezly jsme si dva disky, ale bylo to trochu smolné. Parkury byly pěkné, ale v prvním běhu jsem Ennie vlezla moc do cesty a tak si vybrala to co viděla a to A místo tunelu, pak se ještě začuchala, asi nějaké pamlsky na trati, ale jinak běžela pěkně. Druhý běh byl super až do čtvrté překážky od konce, kdy mi Ennie frnkla za zády do tunelu. blush

Den byl jinak moc fajn, počasí pěkné a společnost na závodech taky.

video zde

 

 

3. 5. Zlechov - Intenzivka s Nikol Hanačíkovou

Třetí květnový den jsme jely na intenzivku. U Nikol jsme byly poprvé a bylo to super. Postavila pěkné parkury a docela se nám dařilo je běhat až na pár mých záseků, Ennie běhala s chutí rychle a přesně. V druhém parkuru objevila vysypané pamlsky před tunelem a párkrát se tam zasekla, po vysbírání už to bylo zase dobré.

Video, za natočení a společnost díky Zuzce.

19. - 20. 4. Děčín - 1. kvalifikační závody - agility závody

rozhodčí: Glöcknerová Alice (CZ), Glossová Michaela (CZ), Herendy Veronika (HU), Tráj Tamás (HU)

Víkend v Děčíně na 1. kvalifikačkách jsme si užily. V sobotu byl první jumpingový běh zase hodně free a disk. Běhy agility byly přerušeny bouřkou, my běžely až po bouřce, ale běželo se nám dobře. Ennie už se plně soustředila. Nebýt toho, že jsem zaběhla hodně blízko při navádění do slalomu a tudíž jsem ji vyvedla až do druhé tyčky, tak to byl moc pěkný běh. Skončily jsme 26/50. Pak jsme běžely ještě zkoušku a tam jsem ji opět blbě navádělala do slalomu a byl z toho zas disk. Neděle začínala Agility. Ennie dala krásný, pro ni rychlý běh, ale já se těsně před koncem ztratila a snažila se to nějak doběhnout aby to Ennie nepoznala a překažky jsem dala správné, jen jedna skočka byla do jiného směru, takže taky dis. Jumping už jsme daly čistě a časem to stačilo na 17/50. Parkury od všech rozhodčích byly moc pěkné a Ennie běhala suprově. Snad se mi příště podaří vézt lépe.

video zde

19. - 20. 4. Brno - zkoušky Zetor - agility závody

rozhodčí: Pánková Lenka (CZ)

rozhodčí: Pupík Petr (CZ)

Víkend s příjemným počasím jsme strávily na zkoškách na Zetoru a bylo to opravdu fajn. Sobotní A3 parkury Lenky Pánkové byly pěkné. V první zkoušce ale Ennie něco řešila a neběžela, sice jsme to doběhly, ale byl to asi hrozný pohled, jako by Ennie byla na parkuru poprvé. Ve druhé zkoušce už si vzpomněla a daly jsme ji čistě, taže máme splněnou letos druhou A3 zkoušku.
Mesi si potrénovala kruh a houpačku, zaplava si v lomu, pohrála si s borderákem RC a myslím, že si to taky užila. Pak jsme s holkama ještě stihly zmoknout v lese.
Neděle pokračovala ve znamení skvělého dne. Parkury Petě Pupíka byly ještě hezčí a Ennie běhala o poznání radostněji, Peťovi parkury nám prostě sedí. První zkouška byla krásná, pěkný rychlý běh až na to, že jsem nás diskla lehkým přeskočením kladiny o kterém jsem se dověděla až po doběhu. Druhou zkoušku jsem pojala jako trénink vysílaček ob překážky a vše vyšlo až na skvěle skočenou kládu, ale vzhledem k tomu, že bych opravou Ennie demotivovala, tak jsem pokračovala dál. Skončily jsme s jednou chybou a o vagóóón v rychlosti druhé za Martinou a Kiki.
Mesi se suprově vyběhala a ožužlala s Bubem, ACm, Jayem, Dým, Broníkem a nějakým chrtíkem. Při závěrečné krátké procházce v lese jsme tentokrát ani nezmokly, bouřka se nám vyhnula.

video zde

foto zde, už brzo wink

 

29. - 30. 3. Olomouc - Nové Sady - agility závody

rozhodčí: Pánková, Lenka (CZ)

Poslední víkend v březnu jsme vyrazily na první závody venku a to do Olomouce. Počasí bylo skoro letní a tak jsme si závody užívaly na sluníčku. Parkury Lenky Pánkové byly velice pohodové. V sobotu se nám podařilo zaběhnout agility open čistě, v třetím nejrychlejším čase a bylo z toho druhé místo. U zkoušky jsem ledabyle ukázala Ennie za skočku "ZA", to ona přece dává, ale tentokrát se rozhodla to vyhodnotit jako že to má jít zepředu a byl z toho disk. Jinak ale opět moc pěkný rychlý běh. V jumpingu jsem byla zase u skočky trochu později abych mohla zdůraznit, že se jde zezadu a opět disk, pak jsem se ještě stihla ztratit, ale parkur byl moc pěkný. Neděle pokračovala v duchu hezkých parkurů. Agility open opět čistě, ale tentokrát bylo čistých běhů 9 a naše rychlost byla dobrá až na osmé místo. Opět jsem trochu tápala při překonávání překážek v prostoru, asi si budu muset naordinovat ginkobilobu na paměť. :D U nedělní zkoušky to vypadalo nadějně až do chvíle, kdy jsem věřila, že Ennie dodělá slalom sama, ale nedodělala, takže oprava, ale i tak jsme skončily druhé. ;-) Jumping open byl hodně zapeklitý a moc jsem si nevěřila, že ty rychlostně technické pasáže dám, ale zaběhly jsme to čistě a skončily na čtvrtém místě. V nedělním součtu to vyšlo na třetí místo. Já jsem byla s běháním spokojená až na to moje bloudění a pozdní povely, ale Ennie běhala velice dobře, venku jí to sedí víc, než v hale na písku. Tímto je tedy letošní venkovní sezona zahájena a těšíme se na další závody, tentokrát to budou zkoušky v Brně na KK Zetor.
 
foto zde
video zde

 

15. 3. Hradec nad Moravicí - Intenzivka s Barčou Sajdokovou

Tak jsme vyrazily na intenzivku za Barčou, která byla uspořádána pro naše psy, ale hlavně pro štěňata. Sešly se čtyři štěňata a dva začátečníci a osm závodníků. Dopoledne běhala štěňata po dvou krátkých sekvencích, pak běhali dospěláci, pak ještě štěňátka jednu sekvenci a dospěláci taky. Celý den jsme si skvěle užily. Mesi je moc šikovná, jen já jsem pořád všude pozdě, snad mi nebude trvat dlouho, než se naučím reagovat daleko rychleji. Ennie to taky šlo a zvládly jsem i samostatné vysílání ob překážky a jiné vychytávky co si na nás Barča vymyslela. Den strávený s bezva partou, ani se nám večer nechtělo domů.

video běhání s Mesi bude časem. yes

2. 3. Horka nad Moravou - Faktor strachu - agility závody

rozhodčí: Steppan Gabriele (AT), Máčková Jiřina (CZ)

Tato neděle byla ve znamení zkoušek. Parkury obou rozhodčích byly pěkné a sedly nám. Ennie sice tyto závody nepojala jako závody a rychlost nechala na úrovni tréninků, asi si myslela, že je to další intezivka, takže všechny zkoušky jsme sice zaběhly čistě, ale vždy s trestnými za čas. Moc psů nedobíhalo, nebo s chybami, takže naše výkony byly oceněny jedním prvním, dvěma druhými a jedním třetím místem. Byly to poslední závody v hale, povrch sice nebyl nejlepší, písek byl sice mokrý a udusaný, ale i tak se hodně bořil. Počasí bylo suprové, na sluníčku krásně teplo, takže skoro celý den jsme trávily venku a den si užila i Mesi. Snad bude počasí i nadále takto jarní, tak další závody už venku budou suprové.

video zde

1. 3. Olomouc - Intenzivka s Peťou Častovou

Poslední ze serie intenzivek v Olomouci je za námi. Opět jsme si dobře zatrénovaly a tentokrát nám to šlo docela dobře. Petra postavila zajímavé parkury a procvičily jsem vše důležité. Video tentokrát nemáme, zapomněla jsem foťák.

15. 2. Olomouc - Intenzivka s Peťou Častovou

Tentokrát v sobotu jsme vyrazily na intenzivku za Peťou, druhá ze serie v Olomouci. Běhalo se nám opět dobře ale tentokrát měla Ennie pocit, že to musí vylepšit svými nápady, takže jednu sekvenci jsme ladily déle. V pauzách mezi běháním Ennie si trochu potrénovala i Mesi. Zkoušely jsme houpačku, teda jen sklápění konce a bouchání, myslím, že se to Mesi líbí. Pak jsme zkusily párkrát kruh spuštěný skoro dolů, docela to šlo i když ze začátku na něj Mesi různě dávala přední nebo zadní packy. Pak jsme si ještě potrénovaly nějaké triky. Byl to opět velice příjemný den.

video zde

8. - 9. 2. Ostrava - 1. Ostravský pohár - agility závody

rozhodčí: Dostál Petr (CZ), Máčková Jiřina (CZ)

Druhá a asi poslední možnost závodit v zimě v teplé hale na umělé trávě je za námi. První ze série Ostravských pohárů se myslím podařila. Závody to byly pěkné, organizace v sobotu trošku vázla, ale v neděli už to fungovalo vše super. První den jsme běhaly parkury Petra Dostála, nebyly náročné, ale vždy se našlo něco na čem jsme se zasekly. Stále zatím nedokážu odhadnout jak "rychle" kde Ennie bude. Takže běhat plynule bez záseků se nám někdy prostě nedaří. V prvním běhu to bylo o špatném vyslání na skočku a byla z toho odmítačka a pak ještě spadla laťka na dvojáku o kterou Ennie lehce zavadila. U zkoušky jsem byla naopak o kousek dál než jsem měla být, takže jsme se diskly skočením překážky zepředu místo out. No a agility bylo opět moje, trochu jsem zaspala a nedala francii za dálkou a tak jsem to chtěla zachránit křížením, jenže to moc neumíme a nepočkala jsem než Ennie do tunelu vběhne a pěkně ho přeběhla, takže zase s odmítačkou, ale celkově spokojenost. Jiné technické pasáže jsme daly a zdá se mi, že po setinkách začíná Ennie zrychlovat jak nabývá na jistotě. :-) Neděli nám rozhodcovala Jiřina Máčková, její parkury byly moc pěkné, ale taky jsme se párkrát neshodly. Agility, opět pro Ennie nedostatečně jasný povel pro překonání skočky, takže zase odmítačka. Poslední náš běh byla nedělní zkouška a to bych si nejraději pleskla. Zapomněla jsem opět udělat francii za A a ocitla jsem se před skočkou v pozici v jaké jsem neměla být, Ennie mně zachránila, že počkala než se vspamatuji a rozmyslím si jak to vlastně má skákat. Pak jsme teda pokračovaly, tohle zaváhání nás tentokrát stálo jen časovou ztrátu. Výsledky tedy nic moc, ale z určitých pasáží běhů jsem měla radost a celkově jsme si závody užily, na umělé trávě se běhá dobře i když v Ostravě nebyla tak kvalitně položená jako v Kladně.  Další díl asi už nepojedeme, přece jen je to pro nás trochu z ruky, ale těšíme se další závody jinde.

video zde

25. - 26. 1. Kladno - NONSTOP Jahodová party. - agility závody

rozhodčí: Lerlová, Kateřina (CZ), Mauer, André (LU)

Letošní závodní sezónu jsme zahájily poslední víkend v lednu v Kladně. Tentokrát se nám podařilo na tyto skvěle organizované závody dostat. Probíhají ve sportovní hale na umělé trávě. V sobotu nám stavěla parkury Katka, byly to pěkné parkury, ale nezdolaly jsme je. Pěkné pasáže tam byly, ale celkově to bylo takové neučesané. Hned v prvním běhu se nám stal osudným náběh do slalomu, ani ne tak, že byl kolmý, ale musela jsem vézt Ennie hodně na blízko a to ona nedává. Ve zkoušce jsem podcenila vysílačku do tunelu přes kladinu, takže tam Ennie nešla, no škoda, zbytek parkuru jsme zvládly hezky. Poslední sobotní běh bylo Agility Open, osudová chybička při francii Ennie vyhla skočku a pak ji samo skočila v opačném směru. Jinak taky pěkný běh. Nedělních parkurů André Mauera jsem se trochu bála, protože to co stavěl v sobotu Lkám se mi moc nelíbilo, ale až na to , že to nemělo moc fantazie a určité pasáže se opakovaly ve všech bězích to nebylo špatné. Nedělní Jumping Open byl samá chyba, napřed jsem se ztratila, pak jsem Ennie zas utekla, takže dvě odmítačky, ale první doběhnutý běh. Pak už nás čekala jen zkouška. Ta nám sedla tak, že jsme ji daly čistě a dokonce i v čase, takže máme svoji historicky první splněnou zkoušku MA3. :-)

Video zde

Letošní sezóna tedy zahájena a už se těšíme na další závody.

Foto Katka Terčová

19. 1. Čeladná - Intenzivka s Luckou Dostálovou

Další neděle strávená na intenzivce. Pořádně jsme si zaběhaly, Lucka nám nedala nic zadarmo. Ennie se snažila, já taky, ale utvrdila jsem se v tom, že parkur o 34 překážkách v celku neudejchám. Pří posledním běhu se nám podařilo doběhnout až skoro do konce, ale u 28 překážky mi definitivně došel dech a nebylo jak dát povel. ;-) Takže to, že chci dále trénovat běh je více než nutné. Jinak to bylo velice přínosné a dostaly jsme pár rad jak pokračovat dál. Náš problém není technika, to celkem zvládáme, ale moje načasování, kde jít s Ennie a podpořit ji a kde jí utéct, aby se celkově zrychlila. Tak máme stále na čem pracovat a to mě na agility tak baví.

video zde

12. 1. Olomouc - Intenzivka s Peťou Častovou

Tuto neděli jsme vyrazily opět na intenzivku za Peťou, tentokrát do Olomouce. Je to první ze serie intenzivek této zimy. Běhalo se nám dobře a kromě pár záseků nám to i docela šlo. V pauzách mezi běháním Ennie jsem trénovala s Mesi tunýlky a otočky kolem bočnic. šlo jí to moc dobře a ani se moc nerozčilovala. Pak jsme ještě trénovaly odložení na skokovce. Celý den jsme si užily a přijely domů příjemně unavené.

Video zde

5. 1. Všetuly - Intenzivka s Peťou Častovou, Všetuly

Po krátké vánoční pauze jsme vyrazily první lednový víkend na intenzivku s Peťou Častovou. Připravila nám pěkný parkur se třemi variantami. Při každé jsme se zasekli na něčem co nám moc nejde, jako jsou stále skočky zepředu a dnes jsme k tomu přidaly těžší náběhy do slalomu a proběhnutí kolem překážky která se nejde na větší vzdálenost k překážce v pořadí. Ennie se snažila, ale né zas moc, takže to bylo super. Jo ještě se dnes Ennie rozhodla skákat Áčko.
 Vše jsme snad nějak doladily, ale určitě to budeme dál procvičovat. Hned další neděli jedeme za Peťou znovu. Už se moc těšíme.

video s pár pokusy zde