2011‚ 2012‚ 2013

2013

27. 10.

Měly jsme mít volný nepsí víkend, ale to by jsme nevydržely a tak když jsem ráno zjistila, že je volné místo na odpolední trénink, vyrazily jsme skoro po roce si s holkama zalovit. :-) Trénink byl na letišti v Medlánkách a ani po roce holky nezapomněly na svůj nejoblíbenější sport. Tentokrát s námi byla i Mesi, kterou to nechalo chladnou. Domluvily jsme se, že holky poběží ještě s foxteriérkou Barunkou a na řadu šli hned třetí. No řvaly zase na startu jako kdyby je vraždily, teda hlavně Ennie, běžely moc pěkně. Oba běhy si užily a šlo jim to velmi dobře, takže zpestření podzimního dne se zdařilo. Trénink šel velice rychle a tak jsme pak ještě stihly vycházku v lese.

foto zde

2012

24. 11. tak jsme vyrazily podruhé a asi naposled letos na coursing. Jelo se na Medlánky a už při příjezdu na letiště holky tušily co se bude dít. Celou cestu od auta až k dráze mě v podstatě táhly kupředu, tak moc se těšily. Oba běhy si užily a šlo jim to velmi dobře, takže zpestření podzimního dne se zdařilo.

foto zde

4. 3. první letošní coursing se moc vydařil, vyrazily jsme i s Jessie, počasí bylo pěkné a užily jsme si to.

foto zde

2011

 
11. 9. v neděli, jsme se krásného slunečného dne zúčastnily prvního coursingového závodu Brněnský zajíc.
sluníčko svítilo jako v létě a horko bylo až nepříjemné. Naštěstí je na letišti v Madlánkách, kde se závod konal,
příjemná hospůdka, kdy se dalo schovat a občerstvit jak sebe tak psy. Po veterinární přejímce se chvíli čekalo na začátek, ale pak už to běželo plynule.
Ennie dostala na běh kříženku JRTxPRT zhruba stejně velikou jako ona. První běh Ennie trochu překombinovala a naběhla si na jedné kladce moc a střapec jel trochu jinam a tak do cíle doběhla s velkým zpoždění, neb ho chvíli hledala. Druhý běh už se jí povedl líp. Celkově se na svých prvních závodech umístila sice poslední, ale hlavně, že jsme si to užily. Při závěrečném vyhodnocování se udílela specielní narozeninová cena a ta vyšla na Ennie, protože čtyři dny před tím oslavila svoje třetí narozeniny.
Běhání v Medlánkách se nám moc líbilo i proto, že jsme tam měly spoustu kamarádů.
Takže příště už se zase moc těšíme.
 
 

14. 8. Dnešní trénink v Líšni byl v pohodě. Ráno byla sice velká mlha, ale během pár hodin se zvedla a pak už bylo sluníčko. Běhaly jsme s Jessie po dlouhé době spolu. Při prvním běhu se Jessie trochu ztratila, ale do cíle doběhla fikaně první, protože si to zkrátila. Druhý běh jsme se ztratily v jeteli obě, panička nás musela trochu navést, ale pak už dobrý

Po tréninku jsme ještě zajely do Mariánského údolí, prošli se kolem nádrže U Kadlecova Mlýna a zaplavaly si. Jessie žádná přebornice v plavání není a do vody se moc nehrne, ale i ona si trochu zaplavala. Bylo to prima dopoledne a celé odpoledne jsme potom prospaly.

fotky od Gwen: http://gwen.rajce.idnes.cz/2011-08-14_Cesky_pes_v_Lisni

17. 7. Přesně po třech měsících jsme se dočkaly dalšího řízeného tréninku. Takže jsme se ráno s paničkou sbalily a jely do Soběšic. Splnila jsem si poslední licenční běh a to sólo. Potom jsem ještě dělala sparinga Fidovi, to je kamarád PRT z flyballu. On byl na licenčních bězích poprvé, splnil si taky sólo a jeden párový běh.

 

17. 4. Na tohle datum bylo naplánováno vyrazit na splnění prvních dvou licenčních běhů. Běhání bylo tentokrát v Medlánkách. Vše proběhlo bez problémů, a protože se našla vhodná kříženka, tak jsem si splnila oba párové běhy. Chybí nám tedy sólo běh k celkovému splnění. Snad se nám brzo naskytne příležitost ho splnit a budeme moct na závody.

27. 3. Další trénink v Soběšicích.  Jela s námi i Jessie a obě jsme běžely první běh sólo a druhý běh jsme běžely v párech. Já s JRT a Jessie s kříženkou Čipi. Počasí se vydařilo a tentokrát měla panička foťák, takže se  můžete podívat.

https://picasaweb.google.com/Ennie070908/CoursingSobesice03#

a od dalších fotografů:

http://aiken.rajce.idnes.cz/2011_coursing_sobesice_27032011/

http://gwen.rajce.idnes.cz/Breznovy_trenink_v_Sobesicich/

19. 3. Jsme měly jet s paničkou do Medlánek, začít plnit licenční běhy.  Jenže tři dny předtím pršelo, a tak byl trénink zrušen. Takže si musíme počkat na jiný.

13. 3. To už se budeme opakovat, prostě v Soběšicích s Českým psem je to vždy super. Tentokrát to ale panička s focením nenapravila, protože jsem jela i s Jessie, tak si foťák ani nebrala.

Takže pár fotek od jiného páníka.

http://mysouni.rajce.idnes.cz/Coursing%2CSobesice_13.3.2011/

5. 3.  Další super trénink v Soběšicích. Byla postavena dlouhá a náročná trať, ale všichni jsme si to užili.

fotečky máme zde, ale já tam tentokrát nejsem. Jak pořád řvu a sápu se na střapec, tak mě panička vždycky uklidí mezi běhy do auta a tentokrát mě vůbec nefotila. Příští týden to prý napraví.

https://picasaweb.google.com/Ennie070908/CoursingSobesice#

5. 2.  Hned další víkend jsme šli na coursing znovu. Tentokrát jsme se přihlásily na dlouhou trať. Byla to super trať 690 m. Moc se nám to líbilo. První běh jsem běžela sama. Panička mi moc nevěřila a myslela si, že to vzdám. Nikdy jsem sama tak dlouhou trať neběžela, ale běžela jsem poctivě a doběhla jsem spokojená. Druhý běh jsme běželi tři, ještě se dvěma trošku většími pejsky. Držela jsem se jich tak, tak a ke konci jsem si spletla střapec s nějakým zbytkem co tam jen tak poletoval a běžela za ním. Pak jsem se ale vzpamatovala a poslední, ale doběhla jsem zdárně do cíle i střapec jsem si zakousla.

Pár fotek panička udělala, ale spíš ostatních pejsků. Mě při běhu fotit nestíhá. :-)

https://picasaweb.google.com/Ennie070908/Coursing04#

Pak jsou ještě tady od jiného pejska.

http://gwen.rajce.idnes.cz/Cesky_pes_opet_v_Sobesicich/

30. 1. Na první letošní trénink se vydáme do Soběšic u Brna a akci pořádá Český pes.

Tak jsme se právě vrátily a musím říct, že to bylo o něčem jiném než v Blansku. Perfektní organizace, omezený počet psů, předem přihlášených přes Net, byl určitě v dnešním mrazivém počasí přínosem. Jak jsme se blížily od auta na místo, jen jsem zahlídla střapec, tak jsem začala vřískat a strašně jsem se těšila. Dneska poprvé jsem běžela sama, Jessinka s námi tentokrát nebyla. Bylo to super, běhala jsem delší trati, druhá kratší byla pro štěnda. Na druhý běh ke mně dali kříženku od lidí, co to organizovali. Ze začátku mi utekla, no ona si to totiž zkracovala, pak jsem se na chvíli ztratila, ale nakonec jsem jí taky nadběhla a byla v cíli první a střapec ulovila. Potom měla běžet malá bílá kníračka a nabídli nám, jestli nechci běžet s ní. Tak jsem si dala jeden běh navíc. Tu už jsem si utéct nenechala, naopak, když za půlkou trati zpomalovala, tak jsem to vzala tryskem a už jí nedala šanci. To ale nebylo až tak důležité, krásně jsme si všichni zaběhali a to bylo ono. Všichni byli moc šikovní i ti co běželi poprvé. Počasí nám taky přálo, bylo sluníčko a kolem -4 °C, takže prostě bezva trénink.

Vlastní fotky nemáme, ale od ostatních jsou zde:

http://8niky.rajce.idnes.cz/30.1.2011_coursing_Sobesice/

http://niky-a-darwin.rajce.idnes.cz/30.1.2011_-_Coursing_Sobesice/